Napisano 16 Czerwiec 200717 l witam , chce zrobic w koncu jakis fajny render - mam model wyeksportowany z zbrusha - robie sss i nic nie łapie - a kiedy ten sam materiał daje na model podstawowy - źródło to shader działa :/ co jest ??
Napisano 16 Czerwiec 200717 l a skąd wogule pomysł na sss? to ma być figurka z porcelany? Do final redera potrzebny jest jakieś otoczenie, albo podstawka, oświetlenie, TEKSTURA i jakaś POZA.
Napisano 16 Czerwiec 200717 l http://www.thegnomonworkshop.com w dziale darmowych tutoriali znajdziesz o SSS powinno wystarczyc
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor happy-angel -dzieki -wlasnioe z tego korzystam sss jest juz na jednym obiekcie - dlaczego drugi zachowuje sie "dziwnie" ? Cruzh3r - to przyjdzie - narazie testy szukam tez jak polaczyc sss z displacementem
Napisano 17 Czerwiec 200717 l sss z dispem normalnie :) jak umiesz juz sss zrobić to displacementa zapinasz do SSS shading group ( o ile samym displacementem tez się umiesz bawić :D )
Napisano 21 Czerwiec 200717 l teraz mam ten sam problem :) zrobiłem model najpierw w mayce , zrobilem SSS i działał exportnołem model do zbrusha , potem z zbrusha do mayki zapiolem SSS i niedziała :| robielm go od nowa i za cholere na modelu z zbrusha nie działa :confused:
Napisano 21 Czerwiec 200717 l ja chyba z moim kitańcem miałem to samo :P ale o ile dobrze pamiętam to z hi poly działało lepiej, ze zwykłym meshem działało na pewno ale dla hi musiałem chyba troche ustawienia zmienić , pewnie dla disp też trzeba jak ktoś sie dowie to niech sie podzieli, dobrze wiedzieć na przyszłość jak to zrobić;)
Napisano 22 Czerwiec 200717 l rozwiązałem ten problem :) nie wiem dlaczego ale to musiałbyć jakis blad w exporcie zbrusha bo otworzyłem ten wyexportowany model w maxie sprawdziłem siatke i wyexportowałem na nowo i później w Mayce juz bez problemów SSS działał...