Skocz do zawartości

Scena 3D: kropki przez V-ray Sun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

61920645bk9.th.jpg

Witam. Wie ktos dlaczego robia mie sie czasem takie kropki? Nie mam pojecia jak sie tego pozbyc. Robie w maxie9 i korzystam z v-ray Sun. Robia mi sie tak za kazdym razem, lecz nie mam pojecia skad sie one biora:/ help me please!! :/

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Mi coś takiego wyskakiwało jak miałem w filtrze antialiasingowym - Catmull-Rom. Spróbuj z innym filtrem niż masz włączonego. Ale nie wiem czy to jest wina tego.

Dodam że to wyskakiwało mi bez Vray suna.

Ps daj znać czy rady SWRSC zadziałały bo przyda się na przyszłość :)

Pozdrawiam

Napisano

tak rady srwrsc daly pomogly. Tzn powiem tak. Zastosowalem sie do jego rady i nie ma kropek. Ale te kropki zawsze wyskakiwaly mi losowo nie w tym samym miejscu wiec nie jestem pewien na s100%. jutro sie okaże bo bede robil inne wnetrze. to sie wypowiem.

Napisano

asdfasfasdasbt0.th.jpg

niestety rady swrsc nie pomogly. dalej mi sie co takiego robi tylko w scenie zewnetrznej. Dodam ze robi sie to na obiektach ktore maja nieco refleksu. czasem kiedy ruszę kamerą problem się nie pojawia. w ogole nie rozumiem ;/

Napisano

asdfasfasdasbt0.th.jpg

niestety rady swrsc nie pomogly. dalej mi sie co takiego robi tylko w scenie zewnetrznej. Dodam ze robi sie to na obiektach ktore maja nieco refleksu. czasem kiedy ruszę kamerą problem się nie pojawia. w ogole nie rozumiem ;/