kjubas Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Witam. Wie ktos dlaczego robia mie sie czasem takie kropki? Nie mam pojecia jak sie tego pozbyc. Robie w maxie9 i korzystam z v-ray Sun. Robia mi sie tak za kazdym razem, lecz nie mam pojecia skad sie one biora:/ help me please!! :/
tadzio Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 tez mi sie tak kiedys zrobilo, ale nie wiem czemu...;(
SWRSC Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 a weź wyrenderuj z "Sub-pixel mapping" oraz "Clamp output" w zakłądce color mapping
troglodyta Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Mi coś takiego wyskakiwało jak miałem w filtrze antialiasingowym - Catmull-Rom. Spróbuj z innym filtrem niż masz włączonego. Ale nie wiem czy to jest wina tego. Dodam że to wyskakiwało mi bez Vray suna. Ps daj znać czy rady SWRSC zadziałały bo przyda się na przyszłość :) Pozdrawiam
kjubas Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 tak rady srwrsc daly pomogly. Tzn powiem tak. Zastosowalem sie do jego rady i nie ma kropek. Ale te kropki zawsze wyskakiwaly mi losowo nie w tym samym miejscu wiec nie jestem pewien na s100%. jutro sie okaże bo bede robil inne wnetrze. to sie wypowiem.
kjubas Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 niestety rady swrsc nie pomogly. dalej mi sie co takiego robi tylko w scenie zewnetrznej. Dodam ze robi sie to na obiektach ktore maja nieco refleksu. czasem kiedy ruszę kamerą problem się nie pojawia. w ogole nie rozumiem ;/
Robertus Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 hmm, u mnie problem rozwiazalo wlaczenie 'store with irradiance map' w opcjach swiatla ale uzywalem vray lightów
kjubas Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 niestety rady swrsc nie pomogly. dalej mi sie co takiego robi tylko w scenie zewnetrznej. Dodam ze robi sie to na obiektach ktore maja nieco refleksu. czasem kiedy ruszę kamerą problem się nie pojawia. w ogole nie rozumiem ;/
kjubas Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 na jakikolwiek? czy jest jakis szczegolny?
Rekomendowane odpowiedzi