snooo Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 To jedna z moich ostatnich prac która miała mi pomóc zrozumieć światło i materiały w 2D. Zainspirowany portretem Rembrandta z książki próbowałem odzwierciedlić jego pracę w Painterze, ale zmieniłem modela, tutaj to mój dziadek w kostiumie pożyczonym od Nicolaesa Rutsa... Zrobiłem dokładny szkic, potem pracowałem w Painterze. Wszystko wykonane w Painterze 9 i Photoshopie cs3. Mam nadzieje że wam sie podoba, komentarze mile widziane, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 No fajnie wyszło. Udało ci się zachować Rembrandt-owy klimat. Coś złego dzieje się z lewym kciukiem chyba.... Chętnie zobaczyłbym to w Hi-resie... (a używałeś Underpainting quick clone?:-):-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 ładnie :) nie podoba mi sie troche to tło..takie rozmazane..nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Ładnie, ale tło jest trochę skopane. Zrobiłeś taką aureolkę wokół postaci, przez co jest taka "wycięta" a to ją spłaszcza. Mogłeś to bardziej zróżnicować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooo Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Bez underpaintingu, Belus :) pracowałem na obszarze 1152x858. Kilka zbliżeń. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Bez underpaintingu, Belus :) pracowałem na obszarze 1152x858. Kilka zbliżeń. :) :) Fajnie, że ktoś mazia w painterze. (mało ich na tym forum) Ja nie mogę się przekonać. (choć staram się).Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Hm poza ustami to faktycznie nawet przypomina Rembrandta, gratulacje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Skoro już studiujesz Rembranta to zwróc uwagę na swobodę wykonania na jaką sobie pozwala, zupełnie mu nie potrzebne idealne wygładzenia i pieszczotliwe pucułowanie do żywych przedstawień pełnych detalu. Odwracaj pracę horyzontalnie od czasu do czasu, łatwiej ci będzie widziec błedy. Twój dziadek nie jest odrobinę za młody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Strasznie to "wylizane" no i Rembrandta przypomina tylko w bardzo ogólnym zarysie (żaden powód do wstydu, to bardzo wysoka poprzeczka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 "wylizane" to najbardziej odpowiednie słowo........keep trying ;) jestes na dobrej drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polterge!st Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Cześć. Bardzo mi sie podoba ta praca. Jedyne co mi przeszkadza to usta, nie pasują mi tutaj :) BTW Nie jestem specem od Rembrandta, ale on cały czas nie walił luźnych prac i mocnych impastów miał też pare maksymalnie wycezelowanych dzieł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Tylko z początku kariery, takie pod klientów, szybko mu się odechciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 25 Czerwiec 2007 Share Napisano 25 Czerwiec 2007 stary,mięknie mi zapał jak patrzę co tak naprawdę można wyłuskać z Psa, eech.. te dłonie i ubranie...rewelacja.kłaniam się nisko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooo Napisano 26 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2007 Dzięki za komentarze :) zastosuje się pewnie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Ryjek mu się rozlazł... za bardzo rozmyte w pewnych momentach... jakbyś niewiedział co zrobić z tym albo już ci sięnie chciało.. zrestzą malarstwo rembranta charakteryzowało się >>można to określić pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Designboot- malarstwo kazdego artysty charakteryzowalo sie>>mozna to okreslic mi sie tam podoba, nie ma co zbytnio krytykowac, bo rembrantem sie tylko inspirowales a nie kopiowales,jak chce sie wypatrywac bledow to w kazdej pracce sie je znajdzie;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi