Napisano 19 Czerwiec 200717 l To jedna z moich ostatnich prac która miała mi pomóc zrozumieć światło i materiały w 2D. Zainspirowany portretem Rembrandta z książki próbowałem odzwierciedlić jego pracę w Painterze, ale zmieniłem modela, tutaj to mój dziadek w kostiumie pożyczonym od Nicolaesa Rutsa... Zrobiłem dokładny szkic, potem pracowałem w Painterze. Wszystko wykonane w Painterze 9 i Photoshopie cs3. Mam nadzieje że wam sie podoba, komentarze mile widziane, dzieki.
Napisano 19 Czerwiec 200717 l No fajnie wyszło. Udało ci się zachować Rembrandt-owy klimat. Coś złego dzieje się z lewym kciukiem chyba.... Chętnie zobaczyłbym to w Hi-resie... (a używałeś Underpainting quick clone?:-):-)
Napisano 19 Czerwiec 200717 l ładnie :) nie podoba mi sie troche to tło..takie rozmazane..nie wiem...
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Ładnie, ale tło jest trochę skopane. Zrobiłeś taką aureolkę wokół postaci, przez co jest taka "wycięta" a to ją spłaszcza. Mogłeś to bardziej zróżnicować.
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Autor Bez underpaintingu, Belus :) pracowałem na obszarze 1152x858. Kilka zbliżeń.
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Bez underpaintingu, Belus :) pracowałem na obszarze 1152x858. Kilka zbliżeń. :) :) Fajnie, że ktoś mazia w painterze. (mało ich na tym forum) Ja nie mogę się przekonać. (choć staram się).Pzdr.
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Hm poza ustami to faktycznie nawet przypomina Rembrandta, gratulacje Pozdrawiam
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Skoro już studiujesz Rembranta to zwróc uwagę na swobodę wykonania na jaką sobie pozwala, zupełnie mu nie potrzebne idealne wygładzenia i pieszczotliwe pucułowanie do żywych przedstawień pełnych detalu. Odwracaj pracę horyzontalnie od czasu do czasu, łatwiej ci będzie widziec błedy. Twój dziadek nie jest odrobinę za młody?
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Strasznie to "wylizane" no i Rembrandta przypomina tylko w bardzo ogólnym zarysie (żaden powód do wstydu, to bardzo wysoka poprzeczka).
Napisano 20 Czerwiec 200717 l "wylizane" to najbardziej odpowiednie słowo........keep trying ;) jestes na dobrej drodze
Napisano 20 Czerwiec 200717 l Cześć. Bardzo mi sie podoba ta praca. Jedyne co mi przeszkadza to usta, nie pasują mi tutaj :) BTW Nie jestem specem od Rembrandta, ale on cały czas nie walił luźnych prac i mocnych impastów miał też pare maksymalnie wycezelowanych dzieł :)
Napisano 20 Czerwiec 200717 l Tylko z początku kariery, takie pod klientów, szybko mu się odechciało.
Napisano 25 Czerwiec 200717 l stary,mięknie mi zapał jak patrzę co tak naprawdę można wyłuskać z Psa, eech.. te dłonie i ubranie...rewelacja.kłaniam się nisko:)
Napisano 2 Lipiec 200717 l Ryjek mu się rozlazł... za bardzo rozmyte w pewnych momentach... jakbyś niewiedział co zrobić z tym albo już ci sięnie chciało.. zrestzą malarstwo rembranta charakteryzowało się >>można to określić pzdr
Napisano 2 Lipiec 200717 l Designboot- malarstwo kazdego artysty charakteryzowalo sie>>mozna to okreslic mi sie tam podoba, nie ma co zbytnio krytykowac, bo rembrantem sie tylko inspirowales a nie kopiowales,jak chce sie wypatrywac bledow to w kazdej pracce sie je znajdzie;/