kliment woroszyłow Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 mam pytanie. Próbował ktos postawienia visty i XP na jednym kompie? chetnie bym posłuchał bo tak zamierzam i zastanawiam czy vista nie bedzie krzaczyc cos bo z XP i 2K to sie robiło bezproblemowo.....bede wdzięczny za uwagi.
Miłosz3ds Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Nie próbowałem instalować dwóch systemów, nie wiem jak to się kończy:) ale są dostępne programiki do "emulacji" jednego systemu na drugim. Np. masz zainstalowanego XP i chcesz sprawdzić jak działa Vista - instalujesz programik i w nim emulujesz 2 system:P Coś takiego dobrze sprawdzi się, jeśli np. chcesz przetestować, czy programy, z których często korzystasz na XP uruchomią się na Viście. Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 Miłosz...ja wiem jak sie powinno konczyć...i wiem jak to zrobić z winda 2K i Xp, pytanie czy to samo sie uda z vista i Xp.....bo tego nie wiem. Edit: ok...juz sie troszke dowiedziałem..sie da ale najpierw trzeba postawic viste...dziwne ...myślałem ze raczej odwrotnie..ale skoro sie da to juz obojetne w jaki sposób:)
1084 Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 da się - ja tak mam. Jest jednak z tym troche roboty. Jakbyś sobie nie radził to daj znać -pomogę.
trosiek Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 robi się 2 partycje i instaluje się :) ja tak robiłem z winda 98 i xp, a teraz mam xp i win serv 2003 (jakoś se oddzieliłem od windows home server :) )na dwóch oddzielnych partycjach i wszystko elegancko chodzi. zero krzaczenia
evarcha Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 ja stawiałem na jednej partycji XP64 a potem Vista 64 i jest to koniec dla XP64 nie odpala się... ale po rozczarowaniu Vistą format C i powrót do XP64 jednak...
kliment woroszyłow Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 a ktos moze robił cos podobnego z XP 64 i XP profesional 32 bitowym? ciekawi mnie takie rozwiązanie............
hcpiter Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Ja mialem pewien czas taki klimat ale jakos stery do x64 nie dzialaly wiec zrezygnowalem ale tak ogolnie to nie widzialem jakis bledow i problemow :)
Rekomendowane odpowiedzi