Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanie. Próbował ktos postawienia visty i XP na jednym kompie? chetnie bym posłuchał bo tak zamierzam i zastanawiam czy vista nie bedzie krzaczyc cos bo z XP i 2K to sie robiło bezproblemowo.....bede wdzięczny za uwagi.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie próbowałem instalować dwóch systemów, nie wiem jak to się kończy:) ale są dostępne programiki do "emulacji" jednego systemu na drugim. Np. masz zainstalowanego XP i chcesz sprawdzić jak działa Vista - instalujesz programik i w nim emulujesz 2 system:P Coś takiego dobrze sprawdzi się, jeśli np. chcesz przetestować, czy programy, z których często korzystasz na XP uruchomią się na Viście.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Miłosz...ja wiem jak sie powinno konczyć...i wiem jak to zrobić z winda 2K i Xp, pytanie czy to samo sie uda z vista i Xp.....bo tego nie wiem.

Edit: ok...juz sie troszke dowiedziałem..sie da ale najpierw trzeba postawic viste...dziwne ...myślałem ze raczej odwrotnie..ale skoro sie da to juz obojetne w jaki sposób:)

Napisano

da się - ja tak mam. Jest jednak z tym troche roboty. Jakbyś sobie nie radził to daj znać -pomogę.

Napisano

robi się 2 partycje i instaluje się :) ja tak robiłem z winda 98 i xp, a teraz mam xp i win serv 2003 (jakoś se oddzieliłem od windows home server :) )na dwóch oddzielnych partycjach i wszystko elegancko chodzi. zero krzaczenia

Napisano

ja stawiałem na jednej partycji XP64 a potem Vista 64 i jest to koniec dla XP64 nie odpala się...

ale po rozczarowaniu Vistą format C i powrót do XP64 jednak...

Napisano

Ja mialem pewien czas taki klimat ale jakos stery do x64 nie dzialaly wiec zrezygnowalem ale tak ogolnie to nie widzialem jakis bledow i problemow :)