Napisano 5 Lipiec 200717 l Wtf, robię nowy projekt i tak mi ucina w prspkt view nie wiem ocb :( ktoś pomoże?
Napisano 5 Lipiec 200717 l no kochani czy to przypadkiem nie są zalety posiadania GeForce a nie Quadro???
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor mi się dopiero w tym projekcie pojawiło nie wiadomo skąd wcześniej miałem wszystko git
Napisano 5 Lipiec 200717 l To jest clipping widoku w OpenGL/DirectX. Całkiem naturalne w każdym sofcie 3d. W XSI da się ustawić odległości near/far clippingu, pewnie w maksie też gdzieś się da.
Napisano 5 Lipiec 200717 l ale z tego co widać ze screena nie ma włączonego clippingu (powinno być po prawej stronie okna)
Napisano 5 Lipiec 200717 l Clipping zawsze jest, go się nie włącza. To z boku to pewnie suwaczki od ustawienia clippingu. Wracając do sceny. Podejrzewam, że tu jest mniejsza skala sceny niż miałeś w poprzednich projektach.
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor no dokładnie tak jest, a więc skala i po problemie? rzeczywiście, przeskalowałem i jest wszystko git, dzięki wielkie ;)
Napisano 5 Lipiec 200717 l no właśnie w maksie się go włącza a suwaczkami ustawia się jego zakres przeszukałem wszystkie opcje w maksie i nie ma nic wiecej na ten temat
Napisano 5 Lipiec 200717 l Przełączasz się albo na User, albo klikasz prawym na Perspective -> Configure i na dole po prawej powinno być coś takiego jak Field of View Zmniejsz lub zwiększ wartość (nie pamiętam dokładnie) i powinno trochę pomóc. Pozdr;)
Napisano 5 Lipiec 200717 l u mnie bez znaczenia czy monstrualnie duże czy maluteńkie nie ma takiego problemu, a już wczesniej o tym problemie słyszałem
Napisano 5 Lipiec 200717 l Miał za małą scenę, jakby była za duża, to by mu ucinało obiekty w oddali.
Napisano 5 Lipiec 200717 l pamietajcie o tym że jak field of wiev zmienicie z 45 stopni to wam sie perspektywa bedzie w tym widoku rozjeżdżać i będziecie gubic proporcje;)