vmagic Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Witam Z przyjemnoscia informuje iz Kowalski powraca! Od 29 listopada wchodzi na ekrany KIN . Bedzie prezentowany w sieci \"Multikino\" przed kilkoma filmami, min. \"Gdzie jest Nemo ?\" Zapraszam takze do nowo zaktualizowanego serwisu: http://www.kowalski.virtualmagic.com.pl gdzie mozna znalezc nowe kadry z filmu oraz male \"maikin of\" produkcji. Czekamy na Wasze opinie odnosnie projekcji kinowej i nie tylko:) Przy okazji jeszcze dodam ze wersja kinowa ulegla malym poprawkom. Zastanawiamy sie takze jak nasz Kowalski wypadnie w parze z produkcja Pixara. Jest to dla nas bardzo motywujace isc jako support Pixara ale takze z tego powodu mamy wielkiego stresa. Wszystko okaze sie od jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Witam Virtual Magic na forum :) Niestety nie mialem jeszcze przyjemnosci obejrzenia Snu Kowalskiego w wersji kinowej, byc moze wkrotce to sie zmieni. W tej chwili mi pozostaje zyczyc tylko conajmniej takich sukcesow jakie osiagnal Tomek Baginski ze swoja \"Katedra\". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Gratulacje :) To nielada wyczyn wylądować na kinowym ekranie. Ja sie z ciekawości wybiorę. Nie doczytałem, że to już dziś bo pewnie zdawałbym właśnie relacje na gorąco :) A tak dopiero za kilka dni będę mógł. Ciekawi mnie reakcja publiczności, ale z tego co widziałem po \"Katedrze\" i \"Undo\" niewiele bym się spodziewał. Ludzie zachowują się jakby nadal trwały reklamy, większość zresztą tak właśnie myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Nie tylko z Nemo bedzie porownanie, ale z shortem \"Knick Knack\" Pixara, bo z tego co wiem historia balwanka takze jest puszczana przed seansem :) Nooo.. z nia moze macie szanse powalczyc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 29 Listopad 2003 Autor Share Napisano 29 Listopad 2003 My w sumie tez jeszcze nie widzielismy tego na duzym ekranie. Dopiero wczoraj dostalismy nasza kopie, reszta poszla juz do kin. Jak dobrze pojdzie to bedziemy to ogladac w poniedzialek we Wroclawiu w jednym z kin. Mam natomiast relacje osob, ktore ogladaly to zaraz po kopiowaniu na pokazach wenetrzym. Slodzenia nie bylo konca:) ale sam sie przekonam dopiero jak zobacze na wlasne oczy. Ponoc gra byla warta swieczki i trud przygotowania wersji kinowej sie oplacil. Czas pokaze. Jedno jest pewne, zobaczy to torszke wiecej ludzi niz poprzednie animacje chlopakow z Platiga bo pomoze nam w tym Pixar:)) i Nemo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 1. Mnie tez zawsze moi znajomi strasznie slodza. To strasznie slodkie. 2. Smiem watpic, czy zobaczy to wiecej osob, niz \"Katedre\", ktora widzieli chyba wszyscy - w kinie, divXie, TV, czy DVD. O Kowalskim jak na razie mowi chyba tylko branza. Heh, poza tym Katedra nie musiala sie wciskac miedzy filmy Pixara, zeby ja ktos obejrzal. Ludzie specjalnie szli na do kina na dzielo PI, bez wzgledu na to, jaki po tym puszczali film;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Oglądalności takich produkcji to raczej nie zweryfikujemy, bo nikt takich statystyk nie prowadzi. Życze tylko, żeby na \"Śnie Kowalskiego\" realizatotrzy postarali się o dobrą oprawę. Na \"Katedrze\" nawet nie przygasili świateł i nie włączyli tylnych głośników. W takich warunkach cieżko się oderwać od rozpoczętego własnie popcornu i odrobinę refleksji. Kowalski ma tą \"przewagę\" że nie wymaga takiego skupienia uwagi. Być może lepiej chwyci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Hmm.. miales chyba niefart co do kina, bo to nie wina samej \"Katedry\" ;) U nas na wsi gasza swiatla jeszcze przed reklamami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 29 Listopad 2003 Autor Share Napisano 29 Listopad 2003 Jak juz pisalem, czas pokaze:) Wszystkie wieksze konkursy dopiero przed nami, Siggraph, Imagina itp. Bez sensu sie licytowac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 no a ja się cieszę, że produkcja rodzimego Wrocławskiego studia w końcu wybiła się tak wysoko... a był czas kiedy o Was ucichło... Mam nadzieję, że Kowalski kinowy będzie też przed innymi filmami bo na Nemo byłem już w Heliosie i wtedy Kowalskiego nie było... Życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misic Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Widzę, że się tu cała Maxowska elita zebrała :) Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować sukcesu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 Trialer z waszej stronki jest całkiem ok. Jak powiedział vmagic, nie ma sie co licytowac, czas pokaze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 29 Listopad 2003 Autor Share Napisano 29 Listopad 2003 Niestety nie bedzie Kowalskiego we Wroclawiu. Animacja puszczana bedzie tylko w sieci Multikino. Moze w pozniejszym czasie zrobimy pokaz we Wroclawiu dla zainteresowanych. Na chwile obecna Multikino ma wylacznosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 No szkoda troszkę ,że tylko Multikino. W Opolu jest tylko sieć Kinoplexu. Kiedy film ukaże się w wersji on-liine? Planujecie w ogole udostepnienie go w internecie w całości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 Hmmmm, o wadach w moim odczuciu już gdzieś pisałem. Ogólnie koncept animacji kuleje jak i wykonanie postaci, za to widoczki i postpro ogląda się z przyjemnością. Hmmm, nie chcę być tu złym wieszczem ale kowalski jest z gatunku \"Music Video\" (fonia może się okazać troszkę niekompatybilna z Jury) dodając do tego zamysł animacji to w mojej ocenie Siggraph/Imagina może okazać się niczym Niagara dla łososia. Naprawdę świetne chęci i pełen wigor, ale.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 Gotham, dobrze ze Ty nie siedzisz w tym jury:)))) Sam jestem ciekaw jak Kowalski zostanie odebrany za granica. obecnie zwiastun i kadry robia tam furore, wiec moze.... A wracajac do pytania Adka, to po nowy roku Kowalski trafi do sieci. Wczesniej tez bedzie powielany w roznych mediach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Dyskryminacja Wrocławia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 1 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2003 A tak przy okazji sie zapytam, moze ktos z Was sie orientuje. W jakim formacie mialy dzwiek w kinie Katedra i Undo - Dolby Digital czy Dolby SR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Od kiedy dokladnie wchodzi do kin? dzis bylem na Nemo w bydgoskim multikinie i niestety Kowalskiego nie bylo. A co do dzwieku to jutro sie dopytam i napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Khe, khe, moje stare bidne oczka przeczytaly informacje. \"Kowalski\" w kinach? Ho, ho. Gratulki, troszke roboty pewnie przy tym bylo. Kh,khe. Mi sie na Warsztatach Kowalski srednio podobal, ale stary jestem, moze dzieciom przed Nemo bardziej przypadnie do gustu. Intryguje mnie takie cos. Renderowaliscie na 2K? Czy tylko naswietliliscie wersje PAL? I gdzie naswietlaliscie? O to tez wazne. Polska czy Straszny Zachod? Roznica dosc istotna, khy. No nic, dziadek idzie dom. salut Dziadek Stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Uoj, miesza mi sie na starosc Zapomnialem o logowaniu. Sklerosis. Zeby bylo jasne to wyzej podpisane jako Dziadek Stal to rzeczywiscie moja sedziwa osoba. salutt Dziadek Stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 No to sie dowiedzialem, Katedra i Undziak mialy dzwiek Dolby SR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 hmmm.... Divx nie chwycił Dolby SR ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Vmagic- A możesz pokazać jakieś przykłady sukcesów za granicą? Zawsze z przyjemnością się czyta o podbojach Polaków :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 Boowa, nie wiem czy sie tak divixami wypada chwalic, poprostu do kina chadzaj a nie drecz osiolkow ( tudziesz innych kazi:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 eee tam Bigle - ja mówię o tym jak sobie z DVD robiłem zrzutę co by na kompie mieć w domciu... przy czym zastrzegam, że i DVD i CD stanowi legalnie posiadaną własność :) ... a co do kina to niestety Katedre kołomnie grano przed jakimiś Znakami zatem wolałem przeznaczyć kasę na inny wyczyn kinematografii :) Co do prośby Gothama to jestem jak najbardziej za... przecie w Widomościach nawet mówili, że to polska odpowiedź na Shreka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2003 W czwartek (4.12.03) w kinie Helios we Wroclawiu o godz. 17 odbedzie sie pokaz \"Snu Kowalskiego\". Wszystkich chetnych zapraszamy. Wstep wolny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 Wow, ale ile senasow bedzie? Jezeli jeden i do tego za darmo to moze byc ciezko z wejsciem na sale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2003 Spoko, tlumow sie raczej nie spodziewamy. Sala nr 3 na 129 osob. Bedzimy ogladac pewnie pare razy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 Powtorze pytanie Gothama: gdzie mozna poczytac na zachodnich serwisach o Kowalskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 Gdzieś widziałem na zachodzie newsa o Kowalskim - \"Kowalski\'s Dream\" ... m.in. na InsideCG.com ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 zdradz, zdradz, jak tam z przygotowaniem Kowalskiego do duzego ekranu od strony technicznej - czy renderowaliscie do kinowej rozdzialki, jaki dzwiek, pisalales tez ze zostal troche zmieniony, co poprawiliscie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2003 to kilka adresow, ktore pamietam: animwatch.com 3dinfografica.com 3dtotal.com 3d-worksxx.com 3dyanimacion.com chchannel.com insidecg.com O sprawach technicznych wersji kinowej napisze troszke pozniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2003 Troszke na temat strony technicznej: W pierwszych zalozeniach \"Sen Kowalskiego\" byl produkcja typowo telewizyjna czyl 25 kl/s. Kiedy byl juz ukonczony i prezentowany na zamknietych pokazach, wywolal takie zainteresowanie pewnych osob ze pojawily sie propozycje aby koniecznie pokazywac to w kinach na duzym ekranie. Wtedy zalecza sie goraczka. Na szczescie postprodukcja byla dobrze zorganizowana i majac pelna archiwizacje projektow moglismy sobie na to pozwolic. Najwiekszym problemem byla adaptacja z 25 kl/s tv na 24 kl/s do kin. Musilismy lekko przemontowac animacje aby zgadzala sie synchronizacja z dzwiekiem w kinie. Nie bylo juz czasu na kolejny rendering w wysokiej rozdzielczosci (tylko kilka ujec przeliczylismy na nowo) ale majac wszystkie materialy w jakosci bez kompresji moglismy poddac obraz procesowi \"podwyzszania\" rozdzielczosci. Jesli chodzi o dzwiek to zostala jeszcze raz przygotowana sciezka piosenki i dodatkowo dodalismy efekty dzwiekowe \"z planu\". Na koniec zrobilismy masteryzacje Dolby SR na Protools\'ie aby uzyskac jak najlepszy dzwiek w kinie. Pozniej naswietlanie , kopiowanie. Zrobilismy 25 kopi \"Kowalskiego\" do dystyrybucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 No to dzis o 17 macie juz jednego widza. Oby bylo warto bo do heliosa mam nie po drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2003 I juz po pokazie:) Frekfencja nawet nam dopisala. Pokaz mozna zaliczyc do udanych. Jestesmy bardzo zadowoleni z efektu koncowego. No moze troszke moglby byc lepszy dziwek, gdybysmy zastosowali Dolby Digital (ale to niestety kwestia dodatkowej kasy) Ogolnie spokojnie mozem Wam polecic \"Kowalskiego\" na duzym ekranie. kilka fotek z pokazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2003 doklejam jpg\'a i nic. moze teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Dodaj je komendą img: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Załącznik ma ograniczenie do 100kb. Ale wygodnie dodaje sie rowniez jak pisze Gotham przez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2003 Tadaaam!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 No ... frekwencja jak widać dopisała mimo ,iż info o tym darmowym seansie poszlo chyba dość późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Chlopaki sie starali, nawet na pytania odpowiadali, ktorych zreszta bylo niewiele. Pan ktory to robil, za pewne uzytkownik o ksywie vmagic powiedzial:\"Duzo sie uczylismy podczas robienia tego projektu\", a mi nie pozostaje nic innego jak napisac, ze duzo do nauki jeszcze przed Wami. Nie mozemy sie zawsze glaskac po tylkach bo nic sie wielkiego sie nie uda. A to dowod ze bylem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2003 Tomek, co tak cicho siedziales, zadnego pytania:( nawet nie zadales. Moze chociaz napisz jak ogolne odczucia... :) Powiem szczerze ze ponad polowa sali to obce osoby, az sie milo zdziwilem ze tak duzo osob przyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 Przyznaję bez bicia że z otwartymi ramionami przywitamy jakiś chociaż krótki opis tworzenia jakiejś sceny czy przykład compostingu. Najchętniej otoczenie jakieś, może ukazanie modeli i tekstur + montaż z jakiejś sceny. Pełna dowolność i wielkie pole pod inwencję. Trzeba brać przykład z zachodu i stawiać na be inspired. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 To ja poraz kolejny gratuluje, filmiku w kinie juz raczej niestety nie zobacze ( szkoda ze byl skalowany z rozdzialki PAlowskiej ) i chociaz filmik mi sie nie do konca podoba to zycze sukcesow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2003 Oto lista filmow, przed ktorymi od dzisiaj leci Kowalski w sieci Multikino: SWAT Slonce Toskanii To wlasnie Milosc Pan i Wladca. Poniewaz Multikino zrezygnowalo z pokazow filiku pixara przed \"Gdzie jest Nemo\", Kowalski tez nie bedzie puszczany przed tym filmem. Blok reklamowo-filmowy trwalby wtedy 20 min. a to troszke przegiecie dla widza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 5 Grudzień 2003 Share Napisano 5 Grudzień 2003 knick knack tez nie bedzie puszczany? no tak, wazniejsze sa reklamy, ehh, szkoda slow. za to lista filmow sie wydluzyla, a To wlasnie milosc moze miec spora widownie, i przed tym filmikiem Kowalski nawet lepiej pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 knick knack jest puszczany ale nie wiem czy w multikinie... hmm a przed Underworldem tez będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 niestety tylko przed filmami, ktore wymienilem wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Połki Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 Ech, a ja przegapiłem projekcję w heliosie:(((((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi