Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Zapraszam do obejrzenia mojej wizki łazienki. Wykonane standartowo w 3ds max 7 + Vray 1.5 rc2 + Ps. Z góry dzięki za wszystkie komentarze i uwagi.

bathroom02htm5.jpg

bathroom011hxz8.jpg

• Like 1
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo fajnie. Nie podobają mi się jedynie te przepalenia no i woda Cała reszta jest super. A to aby na pewno wip?

PS: B.fajny piasek i przedmioty oraz kafelki :]

Posted

bardzo fajne wizki, ładnie oświetlone (tylko na podłodze przy oknie widać 2 rodzaje światła i ich nierównomierne odbicie w podłodze (przynajmniej tak mi się wydaje)).bardzo podobają mi się materiały tylko słupy i horyzontalne elementy na ścianie są trochę ciemne.kompozycyjnie bardziej podoba mi się pierwsze ujęcie, na drugim jest za duża dysproporcja nagromadzonych elementów...prawa strona jest aż ciężka od szczegółw a lewa jest pusta...sam projekt nie w moim guście ale wykonanie super

Posted

Bardzo, bardzo, bardzo fajnie;) Ciekawy klimat, którego dodaje jeszcze ten piękny kolor wody, choć zastanawiające skąd się wziął, bo sama wanna jest na przykład biała, no chyba, ze woda barwiona na potrzeby wizki;D Patrząc na to z punktu widzenia wzięcia w tej łazience kąpieli, to mmm... siłą by mnie musieli stamtąd wyciągać, oczywiście odpowiednie towarzystwo mile widziane;D

Pozdr;)

Posted

Bardzo fajna wizka. Mam tylko dwie uwagi: woda ma trochę za "ładny" kolor i ciemne "belki" i "pasy" na ścianie są dla mnie za ciemne - u mnie to prawie czarne plamy.

Ale generalnie to bardzo pozytywne wrażenie :)

...też widzę się oczami wyobraźni w tej wannie w miłym towarzytwie :D

Posted
Między oknem a murem jest jakaś szpara ? Czy to ja mam gorszy dzień :P Bardzo mi sie podoba. Very cool woda. Płytki to tekstura?

Płytki to niestety tylko textura.

Posted
Hmmm... tak jeszcze pytanko, podałbyś ustawienia wody? :D

Ustawienia wody. Mape displace narysowałem ostatecznie w ps po wielu próbach z mapami proceduralnymi maxa :D.

66845266kx4.jpg

• Like 1
Posted

nie no poprostu piękne.... fajnie tak wanna umiejscowiona po środku łazienki. piasek też ekstra, ale po co on tam jest? :P ale nie ma co - ładnie to wygląda. @lilowy - to tylko odbicia światła a nie szpary ;) przyjrzyj się dokładnie - tam jest tekstura :)

Posted

Właśnie tych nierówności byłem najbardziej ciekawy:) Dzięki!;) Tak swoją drogą, to displacement w slocie materiału nie działa czasem wolniej niż przy użyciu modyfikatora VRayDisplacementMod? Ile trwał rendering?

Posted
Właśnie tych nierówności byłem najbardziej ciekawy:) Dzięki!;) Tak swoją drogą, to displacement w slocie materiału nie działa czasem wolniej niż przy użyciu modyfikatora VRayDisplacementMod? Ile trwał rendering?

A nawet nie wiem czy rendering byłby szybszy, tak czy inaczej wiekszy obrazek renderował sie 9h a mniejszy 7h 55min na sprzecie C2D E6420(2x2,13ghz) + 2GB ram.

Posted

Uff;) Spróbuj kiedyś dać na wodę modyfikator VRayDisplacementMod z tą samą mapą zamiast ładować ją w materiale, podejrzewam, że może być szybciej.

Pozdr!