mrys Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Ostatnio skończona praca: polski samolot szkolny PWS-26 z lat trzydziestych. Format nieco dziwny (kupa pustego nieba) ale ma to być okładka książki, więc musiało zostać miejsce na tytuł. I parę obrazków z prac nad modelem:
mrkrzysiek Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 widziałem tą pracke już jakiś czas temu na cgtalku wtedy mi się podobała to i teraz jest tak samo, model jest bardzo ładny tak samo texturki szkoda że kadr wymuszony na okładkę bo można było wtedy więcej wyciągnąć z modelu.
Topek Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 kolejny ladny model z Twojej kolekcji, tylko poobracaj moze lepetyny lotnikom bo sie roztrzaskaja
FF Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 kolejny ladny model z Twojej kolekcji, tylko poobracaj moze lepetyny lotnikom bo sie roztrzaskaja No przecież to tak ma być, co nie?:P Model super wypasiony (śledziłem uważnie proces produkcji:D), render niestety mu nie dorównuje ale i tak fajny, sam bym lepiej nie zrobił.
tadzio Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 fajne, tylko mam wrazenie ze materialy moglyby byc lepsze (?). pozdr
slayer2004 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 model b.ładny :), ale to zielone malowanie wydaje sie średnio realistyczne. Ładniej prezentuje się ten szary-metaliczny.
mrys Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Dzięki za komentarze! Zgadzam się co do materiałów - można jeszcze z nimi popracować. Problem polegał na tym, że na całość z modelowaniem miałem niecały miesiąc (terminy wydawcy), więc w paru miejscach poszedłem na skróty. Render, na cóż dopóki nie znajdę alternatywy dla PovRaya to z pewnymi rzeczami bedę musiał żyć dalej ;) A co do zieleni, to zupełnie się nie zgadzam. Polska przedwojenna zieleń lotnicza, to w ogóle nie była zieleń tylko khaki, montowany z żółtej i czarnej farby (3:7 około).
Rekomendowane odpowiedzi