Napisano 12 Lipiec 200717 l Ostatnio skończona praca: polski samolot szkolny PWS-26 z lat trzydziestych. Format nieco dziwny (kupa pustego nieba) ale ma to być okładka książki, więc musiało zostać miejsce na tytuł. I parę obrazków z prac nad modelem:
Napisano 12 Lipiec 200717 l widziałem tą pracke już jakiś czas temu na cgtalku wtedy mi się podobała to i teraz jest tak samo, model jest bardzo ładny tak samo texturki szkoda że kadr wymuszony na okładkę bo można było wtedy więcej wyciągnąć z modelu.
Napisano 12 Lipiec 200717 l kolejny ladny model z Twojej kolekcji, tylko poobracaj moze lepetyny lotnikom bo sie roztrzaskaja
Napisano 12 Lipiec 200717 l kolejny ladny model z Twojej kolekcji, tylko poobracaj moze lepetyny lotnikom bo sie roztrzaskaja No przecież to tak ma być, co nie?:P Model super wypasiony (śledziłem uważnie proces produkcji:D), render niestety mu nie dorównuje ale i tak fajny, sam bym lepiej nie zrobił.
Napisano 12 Lipiec 200717 l model b.ładny :), ale to zielone malowanie wydaje sie średnio realistyczne. Ładniej prezentuje się ten szary-metaliczny.
Napisano 12 Lipiec 200717 l Autor Dzięki za komentarze! Zgadzam się co do materiałów - można jeszcze z nimi popracować. Problem polegał na tym, że na całość z modelowaniem miałem niecały miesiąc (terminy wydawcy), więc w paru miejscach poszedłem na skróty. Render, na cóż dopóki nie znajdę alternatywy dla PovRaya to z pewnymi rzeczami bedę musiał żyć dalej ;) A co do zieleni, to zupełnie się nie zgadzam. Polska przedwojenna zieleń lotnicza, to w ogóle nie była zieleń tylko khaki, montowany z żółtej i czarnej farby (3:7 około).