mrys Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Zwykle zajmuje się samolotami z dość dawnych czasów, ale tym razem znacznie nowszy "ptaszek". Słynny Suchoj Su-7BKL. Docelowo model na okładkę, więc koncentruję się na "zewnętrzu". Modelowanie oczywiście w Blenderze. 1
SoAd Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Ładniusio, tylko widać na zgięciach jakieś bugi, ale mysle ze to przez render. Trochę bym popracował jeszcze nad kabiną bo wydaje się trochę "organiczna", czyli żeby był prosta tam gdzie ma być prosta. PZDR
mrkrzysiek Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 zapowiada się ciekawie powodzenia w dalszych pracach.
mrys Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 Wolny dzień, więc od rana zdążyłem poprawić niemal wszystko: od modyfikacji kształtu osłony kabiny, przez zmianą pozycji wylotów powietrza na kadłubie tuż za skrzydłami aż po całkowitą przebudowę statecznika pionowego. A wszystko dlatego, ze dotarły do mnie zdjęcia zniszczonego, sowieckiego Su-7BKL stojącego gdzieś na ukraińskiej wsi w ramach "ozdoby". Maszyna jest zdewastowana do bólu, ale dzięki temu dokładnie widać szczegóły, normalnie schowane pod rozkradzionymi elementami :).
mrys Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Upstrzyłem kadłub tymi wszystkimi duperelami, które na nim są. Za moment zabieram sie za skrzydła.
Dirk Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Czekam na dalszą część:) Miło jest przypomnieć sobie takie maszyny, to było coś. Oczywiście modelik bardzo ładny. Pokażesz siateczkę?
Hornet Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Super modelik i fajnie, że to coś nowszego, czekam na dalszą część relacji :)
mrys Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 Właśnie skończyłem dopracowywać szczegóły i detale kadłuba a także zaopatrzyłem suchoja w węzły do podwieszania uzbrojenia pod skrzydłami i kadłubem. Następny krok to samo uzbrojenie i potem mapowanie uv modelu.
mrkrzysiek Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 no ładnie jest, daj jeszcze jakieś siatki i zbliżenie na te detale
Rekomendowane odpowiedzi