Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spoko ogólnie, tylko nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że włosy są zupełnie z innego świata niż reszta pracy ;)

• Odpowiedzi 862
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ortheza,widzę,że znalazłeś swoje powołanie:D bardzo dobre, co do włosów się zgadzam^,ale są i bardzo ciekawe-fajna technika,kolorki tylko nie te-w całej pracy, kto to widział,żeby cera była ziemista a do tego włosy rdzawe...

pozdrawiam-szalejesz stary:D

Napisano

Dzieki za komenty ale z wlosami nie maci eracji :)

Na zdjeciu bylo tak zrobione oswietlenie, ze wlosy wygladaly jak z innej bajki: babka byla bez nasyscenia blada a wlosy rude jak ogien. :] sam sobie tego nie wymyslilem

Napisano

Do uwag dorzuciłbym dłoń, niezbyt udana. Może mógłbyś przy okazji dodawać fotki, z których rysujesz. To by ułatwiło ocenę. Co do włosów spróbuj nieco cieńszym pędzlem o większej miękkości.

Napisano

moze troche rozjasnij jej to czoło bo go ni ma :) no i troszku ta czern dla mnie za mocna ...moze tez to ramie ręke jej lewą puśc w niepamięc bo tak imo dziwnie się prezentuje...

Napisano

dzieki wszytkim za wsparcie i komenty :-|

a tutaj nowy projekt, mazniete wczoraj i przedwczoraj po okolo godzince.

niestety lapa zupelnie do wymiany, dzis nad nia popracuje ze wspraciem referki.

monsterek_3m.jpg

Napisano

Masz specyficzne podejście do rysowania dłoni ze szponami. Rysujesz je bardzo podobnie. Robi Ci się lekka maniera co do tego elementu. Popróbuj porysować trochę zwykłych dłoni np.: na deviancie jest mnóstwo fotek dłoni lub z natury.

I jeszcze jedno PLŚL Rulez :)

Napisano

może faktycznie dużo tych pazoorków ale mnie się tam dłonie u stworka podobają, no może ta dolna za długa, i ramie bym poprawił. Świetnie przechodzi w tło, taki odpuszczony w tych dalszych partiach, i ten szyderczo nikczemny uśmieszek ;], na plus! Pozdrawiam!

Napisano

jesli chodzi o dlugosc lap to takiego steora sobie wlasnie wymyslilem dlategio tez musze poprawic to zgieta bo za krotka wyszla, no i te miąśnie :]

dzieki za komenty, dzis wieczorem bedzie pewnie jakis updejt

Napisano

ojejku orthesa, no przefajnie ci on wyszedł, tak jakby głebszy jest od pozostałych formę ma dokładniejszą, no i wreszcie kolorkiem sie pobawiłes-jest jakiś taki, właśnie głębszy niz zazwyczaj... grejt dżab!;)

Napisano

wrzucaj referke jesli robis prace z referki, troche dziwnie ja miejsacami powykrzywiales choc jest c oraz lepiej, moze rozplanowuj sobie liniami na szkicu proprocje przed podmalowaniem plamami..?

Napisano

jesli chodzi o ten wyzej tozaczelo sie dobrze ale potems ie rozjechalo, juz nie chialo mi sie poprawiac wolalem sie za nowa rzecz wziac i zrobic ja lepiej.

obie fotki do poprzedniego i do aktualnego wrzuce jutro.

poki co nastepny :-)

portret13m.jpg

Napisano

Specyficzny styl...bardzo specyficzny:D Te ostatnie podobają mi się tylko... ta panienka nad moim postem (i leszka:) ) jest troszkę płaska i ma źle lewe oko. A poza tym to chyba nic.. Pozdrawiam;)

Napisano

no na orinalnej wielkosci obrazka slady mazania widac

ale traca sie na pomniejszeniu.

Raz idzie mi lepiej raz gorzej ta ostatnia wlasnie gorzej niestety.

co do stylu to trudno mowic o jakims stylu jeszcze. bo go nie ma :D

Jescze niedorobilem sie sposobow czy metod ktore by mi pasowaly, probuje roznych.

ze zmiennym skutkiem

Napisano

polecam dzialac jak Leszek_lenia, wieksze plamy nawet wlosy-mniej kreskowania polecam,i dawaj plamy najpierw w roznych odcieniach, by stworzyc podstawy cieniowania wlosow-wiadomo ze one maja rozne swe odcienie itd. a potem dodawaj jakies kreski by oddac pojedyncze wloski, nie musisz tak kreskowac, ani tak sztucznie dawac plam jedna przy drugiej, wydaje mi sie ze to taka forma kolorowanki... nie martw sie zec cos ci wyjdzie poza linie czy cos przybrudzisz...

Napisano

a mi się wydaje,że Ty wszystko rysujesz na strasznym fulu opacity, przez co nie zostawiasz sobie możliwości na choć lekkie niedopowiedzenia, lub delikatne przejścia tonalne, spróbuj pomalować włosy pedzlem na opacity 45% naróznych warstwach, zobaczysz,że z samej już pierwsz4ej warstwy wychodza przyjemne efekt, potem parę cieńszych warstw, troszkę pojedynczych cienisich włosków, na powiedzmy sobie opaciti 70-80% i troche smuge'a gdzie niegdzie, na wyczucie jak zawsze;)

z tego co widzę, to w ogóle nie używasz mniejszych opacitów niż 100%;P trza kiedyś spróbować, ja się dałam namówić i nigdy już inaczej rysować nie bedę!:D

pozdrawiam:)

Napisano

Ej no bardzo ładnie ci to wyszło, niebo lepiej od poprzednich, ma już swój charakterek malarski, światło na ramieniu fajnie chodzi, walor i kolor złapałeś odpowiedni i nie można przyczepić się do anatomii. Gód!

ps... włosów bym nie kończył bo to kwestia szlifu, zrobiłbym kolejne pracki ;] Pozdrawiam!

Napisano

ale Ortheza własnie nigdy (prawie) pracek nie kończy, Ortheza obiecaj,że kolejna to już będzie wypas nie z tej ziemii i pobawisz sie detalkiem co?;P

ps: ja też uwarzam że ta praca jest jeszcze lepsza od pozostałej, no to teraz chyba pora na jakiś finish przy nastepnej wreszcie;)

Napisano

te portrety to z zalozenia sa szkice, bo ucze sie twarze rysowac.

Malo prac koncze to fakt, ale to wina malej ilosci casu w kawalku, jak sie czesto przerywa prace to trudno jest potem wciagnac sie jeszcze raz.