Gość obo Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Spoko ogólnie, tylko nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że włosy są zupełnie z innego świata niż reszta pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Ortheza,widzę,że znalazłeś swoje powołanie:D bardzo dobre, co do włosów się zgadzam^,ale są i bardzo ciekawe-fajna technika,kolorki tylko nie te-w całej pracy, kto to widział,żeby cera była ziemista a do tego włosy rdzawe... pozdrawiam-szalejesz stary:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 ło nauka anatomii... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Dzieki za komenty ale z wlosami nie maci eracji :) Na zdjeciu bylo tak zrobione oswietlenie, ze wlosy wygladaly jak z innej bajki: babka byla bez nasyscenia blada a wlosy rude jak ogien. :] sam sobie tego nie wymyslilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Do uwag dorzuciłbym dłoń, niezbyt udana. Może mógłbyś przy okazji dodawać fotki, z których rysujesz. To by ułatwiło ocenę. Co do włosów spróbuj nieco cieńszym pędzlem o większej miękkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 moze troche rozjasnij jej to czoło bo go ni ma :) no i troszku ta czern dla mnie za mocna ...moze tez to ramie ręke jej lewą puśc w niepamięc bo tak imo dziwnie się prezentuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 kurka .. jak malujcie z referek to wrzucajcie je ... ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 oki juz wrzucam ale juz nie bede tego szkicu poprawiac wole nowy szkic zrobic. dzieki ludzie za komenty przydaja sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 30 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2007 maly updejcik szkic z CC nr 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 1 Październik 2007 Autor Share Napisano 1 Październik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 dwie kosmiczne 15 minutowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 oo pierwsza jaka fajna...bardzo sie podoba...druga troche plastik ale tez nie jest zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 pierwsza spoko - wyglada jak tradycyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Prosto z CC do teczuni szkice: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 ostatni robot wygląda jak w figurka w realu! Niezle !!! Choć moze by am machnąc jakiegos innego kolorku jeszcze coby radosniej się zrobiło:P......:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 7 Październik 2007 Autor Share Napisano 7 Październik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 11 Październik 2007 Autor Share Napisano 11 Październik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 dzieki wszytkim za wsparcie i komenty :-| a tutaj nowy projekt, mazniete wczoraj i przedwczoraj po okolo godzince. niestety lapa zupelnie do wymiany, dzis nad nia popracuje ze wspraciem referki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 Masz specyficzne podejście do rysowania dłoni ze szponami. Rysujesz je bardzo podobnie. Robi Ci się lekka maniera co do tego elementu. Popróbuj porysować trochę zwykłych dłoni np.: na deviancie jest mnóstwo fotek dłoni lub z natury. I jeszcze jedno PLŚL Rulez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 może faktycznie dużo tych pazoorków ale mnie się tam dłonie u stworka podobają, no może ta dolna za długa, i ramie bym poprawił. Świetnie przechodzi w tło, taki odpuszczony w tych dalszych partiach, i ten szyderczo nikczemny uśmieszek ;], na plus! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 19 Październik 2007 Autor Share Napisano 19 Październik 2007 jesli chodzi o dlugosc lap to takiego steora sobie wlasnie wymyslilem dlategio tez musze poprawic to zgieta bo za krotka wyszla, no i te miąśnie :] dzieki za komenty, dzis wieczorem bedzie pewnie jakis updejt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 fajny stworek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 19 Październik 2007 Share Napisano 19 Październik 2007 ojejku orthesa, no przefajnie ci on wyszedł, tak jakby głebszy jest od pozostałych formę ma dokładniejszą, no i wreszcie kolorkiem sie pobawiłes-jest jakiś taki, właśnie głębszy niz zazwyczaj... grejt dżab!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 świetny potworek. Gdyby dodać ramkę to karta do jakiegoś medżika jak się patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 kolejny portrecik z fotki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 oczy krzywo , wrzuc fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 wrzucaj referke jesli robis prace z referki, troche dziwnie ja miejsacami powykrzywiales choc jest c oraz lepiej, moze rozplanowuj sobie liniami na szkicu proprocje przed podmalowaniem plamami..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 jesli chodzi o ten wyzej tozaczelo sie dobrze ale potems ie rozjechalo, juz nie chialo mi sie poprawiac wolalem sie za nowa rzecz wziac i zrobic ja lepiej. obie fotki do poprzedniego i do aktualnego wrzuce jutro. poki co nastepny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 ooo ten ostatni bombeczka, wlosow nie musisz malowac tak co do kreseczki, ale odjechales i tak chyba twoja najlepsza referkowa pracke ! gratsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Czekam na miażdząca krytyke, :-| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 heya, w tych Twoich obrazkach brakuje mi tzw. malarskosci? tzn. sladu narzedzia....chyba :D wiem..kazdy ma ten swoj jako taki styl...ale moze gdybys poszedl (sprobowal) w inną strone troche z tym isc..bylo by lepiej... (tak mi sie zdaje) pozwoliłem sobie machnąc w niecale 20minut tą pacjentke z fotki....: http://img87.imageshack.us/img87/3954/hmmmmmym9.jpg mniej wiecej tak to widze.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Specyficzny styl...bardzo specyficzny:D Te ostatnie podobają mi się tylko... ta panienka nad moim postem (i leszka:) ) jest troszkę płaska i ma źle lewe oko. A poza tym to chyba nic.. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Październik 2007 Autor Share Napisano 24 Październik 2007 no na orinalnej wielkosci obrazka slady mazania widac ale traca sie na pomniejszeniu. Raz idzie mi lepiej raz gorzej ta ostatnia wlasnie gorzej niestety. co do stylu to trudno mowic o jakims stylu jeszcze. bo go nie ma :D Jescze niedorobilem sie sposobow czy metod ktore by mi pasowaly, probuje roznych. ze zmiennym skutkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 proponuje patrzac na foto budowac forme a nie xerowac na plasko. mala roznica a b. wazna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 24 Październik 2007 Autor Share Napisano 24 Październik 2007 no tak zwykle wlasnie robie ale potem sie splaszczylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 polecam dzialac jak Leszek_lenia, wieksze plamy nawet wlosy-mniej kreskowania polecam,i dawaj plamy najpierw w roznych odcieniach, by stworzyc podstawy cieniowania wlosow-wiadomo ze one maja rozne swe odcienie itd. a potem dodawaj jakies kreski by oddac pojedyncze wloski, nie musisz tak kreskowac, ani tak sztucznie dawac plam jedna przy drugiej, wydaje mi sie ze to taka forma kolorowanki... nie martw sie zec cos ci wyjdzie poza linie czy cos przybrudzisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 oprocz tego co wyzej powiem jeszcze ze IMO przydaloby sie troche chlodnych kolorow dla ozywienia obrazka..tak jak jest to na referce od prawej strony pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 uwzglednie uwagi w kolejnych szkicach, dzieki :-) wczorajszy szkic tym razem wlosami sie nie zajmowalem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 a mi się wydaje,że Ty wszystko rysujesz na strasznym fulu opacity, przez co nie zostawiasz sobie możliwości na choć lekkie niedopowiedzenia, lub delikatne przejścia tonalne, spróbuj pomalować włosy pedzlem na opacity 45% naróznych warstwach, zobaczysz,że z samej już pierwsz4ej warstwy wychodza przyjemne efekt, potem parę cieńszych warstw, troszkę pojedynczych cienisich włosków, na powiedzmy sobie opaciti 70-80% i troche smuge'a gdzie niegdzie, na wyczucie jak zawsze;) z tego co widzę, to w ogóle nie używasz mniejszych opacitów niż 100%;P trza kiedyś spróbować, ja się dałam namówić i nigdy już inaczej rysować nie bedę!:D pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Ej no bardzo ładnie ci to wyszło, niebo lepiej od poprzednich, ma już swój charakterek malarski, światło na ramieniu fajnie chodzi, walor i kolor złapałeś odpowiedni i nie można przyczepić się do anatomii. Gód! ps... włosów bym nie kończył bo to kwestia szlifu, zrobiłbym kolejne pracki ;] Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 ale Ortheza własnie nigdy (prawie) pracek nie kończy, Ortheza obiecaj,że kolejna to już będzie wypas nie z tej ziemii i pobawisz sie detalkiem co?;P ps: ja też uwarzam że ta praca jest jeszcze lepsza od pozostałej, no to teraz chyba pora na jakiś finish przy nastepnej wreszcie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 te portrety to z zalozenia sa szkice, bo ucze sie twarze rysowac. Malo prac koncze to fakt, ale to wina malej ilosci casu w kawalku, jak sie czesto przerywa prace to trudno jest potem wciagnac sie jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 wymyśl sobie jakiś zaje motyw, żebyś chciał go zrobić jak najlepiej i się nastaw na porządną realizacje (taka automobilizacja u know) ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 co was wzięło wszystkich na te babeczki??? Taki okres życia? :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 maronski-> babeczki zawsze i wszedzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 ładnie, tylko oczko poleciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 26 Październik 2007 Autor Share Napisano 26 Październik 2007 kolejny szkic tym razem szybszy od ostatniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Hej ! Bardzo fajnie kolorki i styl przy ostatniej pracy. Dopracuj go a będzie miło :). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi