wiggles Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 postanowilismy zrobic sobie z xMarkiem bitewke na samochodzik z 1929 r. Mercedes renderki wkrotce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 tutaj sa plany tego autka (duze podziekowania dla Lookas-a) http://www.fullschub.com/3dsmax/blueprints/cars/racingclassic/mercedes-sskl-1929.GIF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 Piękny wechikuł i tym samym bardzo wdzięczny temat na wip`a. Czekam na pierwsze efekty prac. Powodzenia [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 tylko po mnie nie spodziewajcie sie jakichs ekstra efektow. ale bede sie przykładał i starał aby to jak najlepeij wyszlo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 30 Listopad 2003 Autor Share Napisano 30 Listopad 2003 xMark nie badz taki skromny bo i tak przegram :P a tak serio to nie wazny dla mnie bedzie wynik tej bitwy tylko zabawa i nabyte umiejetnosci. xMark powodzenia i do dziela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 A ja uwazam ze oba modele beda wypasione i bedzie remis:P. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 30 Listopad 2003 Share Napisano 30 Listopad 2003 śliczne auto:)) No i nieżłe wyzwanie!! Jesli sie przyłozycie, to bedziecie mieli piekny obiekt w soim portfiolio:)) Powodzenia ........czekam na pierwsze rendery Lookas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 ciekawie się zapowiada, trzymam kciuki za Was obu :) powodzenia [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 ja chce renderki!!!! Ile mozna czekac????:P Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 no fajny samochodzik :) cos starszego i z \"dusza\" :). TAk saobie mysle ze strasnie ciezko bedzie wam zrobic do niego rownie klimaowe otoczenie :D. A wlasnie robicie textury i otoczenie czy tylko model??. Tak czy owak zycze Wam obu powodzenia :) i czekam na 1 rendery :). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 1 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2003 blood nie niecierpliw sie tak :) spooko spoko renderki z czasem beda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 1 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2003 nie niecierpliwcie sie juz pracuje nad modelem ale wrzuce dopiero jak bede mial troche a nie chce sie spieszyc z tym modelem poniewaz z xMarkiem uznalismy ze zakonczymy bitwe kiedy uznamy to za stosowne wiec postaram sie zrobic dobry model- ale jak mi to wyjdzie to juz wy ocenicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2003 ajj chcialem zamiescic obrazek ale widze ze musze go miec na serverze .... fuuuck :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 no to jaki problem ?? zapraszam na http://www.tripod.lycos.co.uk/myaccount/ :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2003 dzieki loozack :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 no i pierwszy renderek w moim wykonanu :) strasznie sie na poczatku meczylem zeby wogole \"rozszyfrowac\" te rzuty bo sa strasznie nieczytelne. nadal mam pewne problemy ale jakos powoli idzie :D nie martwcie sie wiggles ma lepiej zrobione :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Grudzień 2003 Share Napisano 4 Grudzień 2003 nie ma za dużo do oceny ale jest nieźle :) tylko następnym razem dawaj mniejszą kompresję JPG, bo to strasznie razi w oczy... no i włącz materiał 2-sided :D teraz czekam na Wigglesa :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 no i oczywiscie jak zawsze wystapuja jakies problemu. wlaczam zapisany plik z moim mercem i wyskakuje mi cos takiego po czym wylacza sie max. czy ktos wie jak to naprawic?? bo od nowa robic to bardzo nie mam na to ochoty. ehh jak zwykle problemy:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 xMark, ja też to ostatnio mam ale głównie podczas otwierania material editora (za dużo materiałów Composite :)), ale nie wiem co z tym zrobić... raz się uda a raz nie :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 jest na to rada musisz wyexpotrować plik do 3ds to ci usunie materiały ;) to jeden z wielu piwodów mojej niecheci do brazila :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 a jak mam go wyeskprotowac ja nie moge nawet wlaczyc tego pliku. wogole scena si enie uruchamia tylko mnie od razu wywala z maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Wiggles, to będzie znacznie trudniejsze od poprzedniego modelu, ale wierzę w Ciebie :D i czekamy co pokażesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2003 a tu moja proba:) jeszcze wymaga dopracowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 no no, to będzie ciekawa walka :) narazie idziecie w miarę równo, ale nie powiem więcej dopóki xMark nie zamieści rendera, na którym coś będzie widać :] pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2003 e to dopiero poczatek :) moj model jest jeszcze bardzo niedopracowany :)zamiesiclem go zebyscie nie mysleli ze xMark tu charuje a ja nic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 no ja od nowa robie wszystko, ale w sumie juz nadrobilem to co stracilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 no wziolem sie troche za prace i tyle juz mam :D ale nie jest najlepsze :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 fajne !! :) naprawde mi sie podoba :) pracowacdalej, dodawac detale a bedie piekne dzielo :D pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 koła do wymiany [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 szyba przednia też do wymiany :D krawędź widać przechodzącą przez środek, więc daj smooth :) jeszcze mógłbym się doczepić do krzywych szpar, ale w końcu to stary samochód więc takie niedoróbki tymbardziej dodadzą mu realizmu :D pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 poprawilem juz kolo chyba lepiej wyglada i dodalem reflektorki :D a oto efekt pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klower Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 łał niezle idziesz. zrob ttylko jeszcze grubsze blotniki bo wyglada ja jak kartka papieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 Bardzo fajny model :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2003 no nie xMark juz tu konczy model a ja dopiero zaczynam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 dawaj dawaj wiggles pokaz co umiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 spoko wiggles jeszcze tyl mam niezaczety a o materialach to ja juz nie wspomne bo na tym to ja sie wogole nie znam:P do tego dochodzi render ktory albo nie dziala albo rozwala pliki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 hmmm, polecam ci zaopatrzyć się w pełną wersję Brazila :) [piwo] P.S. świetnie ci idzie :) Wiggles, do roboty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Loozack z checia tyle ze na razie nie mam kiedy:(:mad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 hmmmmm, jakby to.............no idziecie prawie łeb w łeb, tylko................cos wigglesowego łba nie widac:)). wiec nie skomentuje:)) a co do xMarka, poza tym, ze tempo niezłe i dokładność przyzwoita, to niestety jest jeden spory bug, który nalezałoby poprawic. Mianowicie, chłodnica ma całkiem inny kształt niż w Twoim modelu. NIe jest płaska, ale \"dwuspadowa\" patrzyąc z góry ma kształt litery V. No i cały przód maski jest jakis taki dziwnie zbieżny. Chyba nalezy mu sie poprawka. Mam wrażenie, ze cos jest nie tak z przednia osią, ale może to tylko ujecie. No i reflektory mają zupełnie inne mocowanie niz u Ciebie. W tej chwili wygladaja jak czułki. To chyba wszystko co zauwazyłem:)) Ale generalnie jest swietnie:)) WIGGLES!!!! CO TO ZA ŚCIEMA:))) DO ROBOTY:)) żebym mógł cie sprawiedliwe ocenić:))))) Pozdro dla zawodników Lookas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 lookas zadna sciema niestety :( mi sie kur.... zebranie zbilza a jestem zagrozony :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 co do chlodnicy to masz racje ( ah myslalem ze nikt nie zauwazy:D) ale nie wiem jak to zrobic w ksztalcie V. a co do osi i reflektorow to robilem na czuja troche bo z tych rzutow sie nie da wyczytac duzo a zdjec dobry tez nie mam i nie moge znalezc no ale sprobuje poprawic a tutaj efekty moich prob z lakierkiem - ale cienizna:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 aaaa, zgaś to światło :D modelowanie ci idzie bardzo szybko i dokładnie, ale umknął ci jeden bug :) na klapie silnika, jak jest ta pozioma szpara, to na jej prawym końcu masz zrąbaną siatkę, wygląda na to, że masz tam niepotrzebnie zweldowane wertexy... jak to poprawisz i resztę błędów wytkniętych przez innych forumowiczów to model będzie pierwsza klasa :) pozdrawiam [piwo] P.S. Wiiiiigleeeeeeeeesss !! olej zagrożenie, Max ważniejszy ;) a tak serio to trzymam kciuki żebyś zaliczył (gheghe :]) i mógł się z powrotem zabrać za model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lookas Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 referek nigdy nie za wiele, wiec podsyłam wam bardzo mocne referki. Co prawda te foty to zdjecia modeli w skali 1:5 i do tego sygnowanych na rocznik 1931 a nie 1929, ale nie dopatrzyłem sie zbyt wielkich róznic:)) Mam nadzieje, ze się przydadzą >>REFERKI SA TU Lookas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 no i teraz dopiero widać wszystkie różnice i błędy :] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 bledy sie juz poprawilo wiec luuuzik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 no i kolejny maly updajcik. troche probowalem zrobic lakier le jakos ekstra nie wyszedl. musze jeszcze popracowac nad tymi materialami. modelowanie juz chyba zakoncze tylko jakies detale male sie doda jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Model bardzo fajny, ale materiał to skopałeś:D Mam dziwne wrażenie, że dałeś mapę raytrace w slot refraction, a nie w reflection. Te refleksy jakies dziwne są, a całość jest jakby transparentna. Check it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Model fajny, ale materiał jest... :P lepiej go zmień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 wiem material skopalem. ale robilem tak jak w tutorialy jest. hmm moze to ta mapa hdri ps. batou fajny avatar :D w czym robiles?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Albo prześwietliłeś mapę hdri (mało prawdopodobne, bo na błotnikach dobrze się odbija), albo coś po drodze sknociłeś. Możliwe, że kozio ma rację, aczkolwiek nie jestem tego taki pewien. Lepiej przeanalizuj cały stworzony materiał od początku. Gdzieś napewno popełniłeś błąd. Ps. Mój świąteczny avatar powstał w painterze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi