panzerYeti Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Czesc, chyba zdazylem na przedluzony termin. Wymodelowalem bombe termojadrowa. Jest to moj pierwszy model LP i pierwsze mapowanie. edit//podmieniny obrazek pozdr. PS.Mam pytanie poczatkujacego - jak rokladacie siatke paru obiektow na jednej teksturze ?
Kuba Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Na dobrą sprawę, żeby tekstury dwóch obiektów były na jednej mapce, muszą być one ze sobą połączone (np. opcja attach w maxie) Model całkiem fajny, tekstura wyszła trochę rozmyta. Fajnie że zdążyłeś, ale w następnych bitwach postaraj się założyć wątek WIP. Zawsze lepiej dostać wskazówki w trakcie pracy, niż po jej ukończeniu ;)
Bruneq Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Na dobrą sprawę, żeby tekstury dwóch obiektów były na jednej mapce, muszą być one ze sobą połączone (np. opcja attach w maxie) Nie muszą!:P Ale radze sie Dowiedziec co to sa Smoothing grups! i zrezygnowac z chamferow!
SoAd Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Moja rada : pobaw się smoothin groops'ami, albo przynajmniej wrzuć modyfikator smooth PS to sie nazywa obszerny WIP
Kuba Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Nie muszą!:P Rozwiń proszę :) Nawet nie wiedziałem że jest taka możliwość.
SoAd Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Kuba_ Wystarczy ze ułożysz tym obiektom uvki tak zeby sie nie pokrywały, i dajesz im ten sam materiał
Tomala Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Czas jes podobno do 18 więc taka mała rada z mojej strony. Pisali już o tym poprzednicy daj modyfikator smooth i zaznacz opcję auto smooth a model będzie cieniowany jako całość a nie każdy polygon z osobna przez co wygląda on strasznie kanciato i wyrenderuj jeszcze raz.Powodzenia.
Roszondas Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Na taki cylinder proponuje smooth group 1, jeszcze zdążysz :) Koło można było zrobić z jednego cylindra zamiast tych czterech, efekt byłby taki sam, a zaoszczędziłbyś bardzo dużo tri. Szkoda że nie prowadziłeś WIPa bo jest dużo rzeczy do poprawki :) Ale gratki za ukończenie :)
panzerYeti Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 Dzieki wszytkim za komentarze i rady. Obrazek juz podmienilem . Przepraszam za brak WIP'a ale do konca nie bylo pewne czy cokolwiek z tego wyjdzie . pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi