Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Czesc, chyba zdazylem na przedluzony termin. Wymodelowalem bombe termojadrowa. Jest to moj pierwszy model LP i pierwsze mapowanie.

edit//podmieniny obrazek

mark53xy3.jpg

pozdr.

PS.Mam pytanie poczatkujacego - jak rokladacie siatke paru obiektow na jednej teksturze ?

• Odpowiedzi 9
  • Wy艣wietle艅 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na dobr膮 spraw臋, 偶eby tekstury dw贸ch obiekt贸w by艂y na jednej mapce, musz膮 by膰 one ze sob膮 po艂膮czone (np. opcja attach w maxie)

Model ca艂kiem fajny, tekstura wysz艂a troch臋 rozmyta. Fajnie 偶e zd膮偶y艂e艣, ale w nast臋pnych bitwach postaraj si臋 za艂o偶y膰 w膮tek WIP. Zawsze lepiej dosta膰 wskaz贸wki w trakcie pracy, ni偶 po jej uko艅czeniu ;)

Napisano
Na dobr膮 spraw臋, 偶eby tekstury dw贸ch obiekt贸w by艂y na jednej mapce, musz膮 by膰 one ze sob膮 po艂膮czone (np. opcja attach w maxie)

Nie musz膮!:P

Ale radze sie Dowiedziec co to sa Smoothing grups!

i zrezygnowac z chamferow!

Napisano

Moja rada : pobaw si臋 smoothin groops'ami, albo przynajmniej wrzu膰 modyfikator smooth

PS to sie nazywa obszerny WIP

Napisano
Nie musz膮!:P

Rozwi艅 prosz臋 :) Nawet nie wiedzia艂em 偶e jest taka mo偶liwo艣膰.

Napisano

Kuba_ Wystarczy ze u艂o偶ysz tym obiektom uvki tak zeby sie nie pokrywa艂y, i dajesz im ten sam materia艂

Napisano

Czas jes podobno do 18 wi臋c taka ma艂a rada z mojej strony. Pisali ju偶 o tym poprzednicy daj modyfikator smooth i zaznacz opcj臋 auto smooth a model b臋dzie cieniowany jako ca艂o艣膰 a nie ka偶dy polygon z osobna przez co wygl膮da on strasznie kanciato i wyrenderuj jeszcze raz.Powodzenia.

Napisano

Na taki cylinder proponuje smooth group 1, jeszcze zd膮偶ysz :)

Ko艂o mo偶na by艂o zrobi膰 z jednego cylindra zamiast tych czterech, efekt by艂by taki sam, a zaoszcz臋dzi艂by艣 bardzo du偶o tri. Szkoda 偶e nie prowadzi艂e艣 WIPa bo jest du偶o rzeczy do poprawki :)

Ale gratki za uko艅czenie :)

Napisano
  • Autor

Dzieki wszytkim za komentarze i rady. Obrazek juz podmienilem . Przepraszam za brak WIP'a ale do konca nie bylo pewne czy cokolwiek z tego wyjdzie .

pozdr.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci