Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc, chyba zdazylem na przedluzony termin. Wymodelowalem bombe termojadrowa. Jest to moj pierwszy model LP i pierwsze mapowanie.

edit//podmieniny obrazek

mark53xy3.jpg

pozdr.

PS.Mam pytanie poczatkujacego - jak rokladacie siatke paru obiektow na jednej teksturze ?

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na dobrą sprawę, żeby tekstury dwóch obiektów były na jednej mapce, muszą być one ze sobą połączone (np. opcja attach w maxie)

Model całkiem fajny, tekstura wyszła trochę rozmyta. Fajnie że zdążyłeś, ale w następnych bitwach postaraj się założyć wątek WIP. Zawsze lepiej dostać wskazówki w trakcie pracy, niż po jej ukończeniu ;)

Napisano
Na dobrą sprawę, żeby tekstury dwóch obiektów były na jednej mapce, muszą być one ze sobą połączone (np. opcja attach w maxie)

Nie muszą!:P

Ale radze sie Dowiedziec co to sa Smoothing grups!

i zrezygnowac z chamferow!

Napisano

Moja rada : pobaw się smoothin groops'ami, albo przynajmniej wrzuć modyfikator smooth

PS to sie nazywa obszerny WIP

Napisano
Nie muszą!:P

Rozwiń proszę :) Nawet nie wiedziałem że jest taka możliwość.

Napisano

Kuba_ Wystarczy ze ułożysz tym obiektom uvki tak zeby sie nie pokrywały, i dajesz im ten sam materiał

Napisano

Czas jes podobno do 18 więc taka mała rada z mojej strony. Pisali już o tym poprzednicy daj modyfikator smooth i zaznacz opcję auto smooth a model będzie cieniowany jako całość a nie każdy polygon z osobna przez co wygląda on strasznie kanciato i wyrenderuj jeszcze raz.Powodzenia.

Napisano

Na taki cylinder proponuje smooth group 1, jeszcze zdążysz :)

Koło można było zrobić z jednego cylindra zamiast tych czterech, efekt byłby taki sam, a zaoszczędziłbyś bardzo dużo tri. Szkoda że nie prowadziłeś WIPa bo jest dużo rzeczy do poprawki :)

Ale gratki za ukończenie :)

Napisano
  • Autor

Dzieki wszytkim za komentarze i rady. Obrazek juz podmienilem . Przepraszam za brak WIP'a ale do konca nie bylo pewne czy cokolwiek z tego wyjdzie .

pozdr.