Dirk Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Witam Niestety nadszedł dzień, w którym moja stara i poczciwa myszka Logitecha zaczęła sie psuć (czasami się zdarzy, że doniczka z kwiatkiem spadnie mi na myszkę ;)). Postanowiłem, że kupię sobie jakąś nową w normalnym (czyt. do ok 80 zł) przedziale cenowym. Wybór padł na modele LX3 i V100. I tutaj moje pytanie. Którą wybrać? Model V100 jest przeznaczony do notebooków ale jest podobny kształtem do LX3. Obecnie na stacjonarnym komputerze pracuję używając myszki z laptopa i nie narzekam na nią, więc zastanawiam się czy do komputera stacjonarnego nie kupić myszki przeznaczonej do laptopa. Macie jakieś porady lub opinie? Może inne propozycje myszek? Niżej linki do produktów: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cennik_79/towar_filtr_2450;2449;p62_79/towar_karta_26835/Logitech_V100_Optical_Mouse_USB_for_Notebooks.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cennik_79/towar_filtr_2450;2449;p62_79/towar_karta_26594/Logitech_LX3_Optical_Mouse_PS2_USB.html
kozioo Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Najlepiej będzie, jeśli wybierzesz się do sklepu komputerowego lub z elektroniką i sam pomacasz ;)
Dirk Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Pomacałbym tylko nie ma gdzie ;) Problem ze sklepami w B-B jest taki: Klient: Chcę kupić myszkę xyz Sprzedawca: Nie ma, możemy sprowadzić... I jak tu cokolwiek sprawdzić? W MM są akurat myszki do oglądania i macania, ale takie które mi nie odpowiadają.
mirach Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Nie znam myszek owych, ale w wiekszosci mychy do notebooków mają krótsze kable, chociaz jak pisasz że pracujesz na notebookowej to pewnie masz przedłużke.
makak Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Nie widziałem V100, więc trudno mi coś o niej powiedzieć. Natomiast LX3 kupiłem sobie do roboty i jestem bardzo z niej zadowolony. Świetnie mi się na niej pracuje. Polecam. 1
Rekomendowane odpowiedzi