Napisano 25 Lipiec 200717 l nudzilo mi sie to zrobilem taki filmik, sorki nie umiem kompresowac wiec wazy 3mb =( http://uncle.magma-net.pl/tutorial/bolean.avi
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor z czasem dorobie wiecej pewnie;) zalezy z czym ludzie maja problem;D
Napisano 25 Lipiec 200717 l a) co robi straighten corners w shellu? b) czemu nie kręcisz widokiem za pomocą alta. :P
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor a. straignten corners wyrownuje w miare rogi, jesli tego nie wlaczysz.. to np scianka bedzie w kacie nieco werza -> przez to sciany ktore beda wysuwane beda krzywe:) - zawsze to wlaczaj szczerze mowiac:) b. tak jakos sie nauczylem.. i nie moge sie odzwyczaic;D Temporal: a czemu go nie uzywac? przeciez to jest swietne narzedzie:)
Napisano 25 Lipiec 200717 l No dobra moze przesadzilem no ale mnie bolek zawsze wnerwia nawet jak przygotuje piekna siatke to i tak mi robi taki syf ze musze reczenie wszystko poprawiac wiec wole odrazu z poziomu poly recznie porobic raz niz miec 2 razy wiecej roboty. Mi sie nigdy bolek nie przydal zawsze jade czystym poly nawet splajnow nie uzywam juz o nieszczesznych nurbsach nie wspomne :D
Napisano 25 Lipiec 200717 l boolean przeciez super jest :) np. jak masz na jakiejs zakrzywionej powierzchni zrobic okragla dziure, to tylko bolek niedosc ze szybko to jeszcze idealnie :)
Napisano 25 Lipiec 200717 l Autor hehe serio, odkad robie ta metada co pokazalem na tym aviku to bolek nigdy nie spieprzyl mi siatki:) dla przykladu, robie teraz spory statek.. i w burcie mialem cos kolo 150 okienek.. i bolek sobie poradzil bez problemu:), siatka czysta i piekna;)
Napisano 25 Lipiec 200717 l a nie prosciej pro booleanem albo power booleanem albo czyms takims :) ale tutek fajny :)
Napisano 7 Sierpień 200717 l @maverick sheep ProBoolean :) Tez mi sie wydaje ze prościej... a przynajmniej lepiej, bo nie robi dodatkowego edge'a, ale za to częściej sie wysypuje... coś za coś ;P A swoją drogą czy jak np. wycinak okno w modelu za pomocą zwykłego Boolean i robi mi właśnie edge’a to wpływa to jakoś negatywnie na siatkę modelu? Wiem ze trochę ‘specyficzne’ pytanie, ale co mi tam ;) Pozdrawiam.
Napisano 7 Sierpień 200717 l Autor shadar_logoth napisał: A swoją drogą czy jak np. wycinak okno w modelu za pomocą zwykłego Boolean i robi mi właśnie edge’a to wpływa to jakoś negatywnie na siatkę modelu? Wiem ze trochę ‘specyficzne’ pytanie, ale co mi tam ;) Pozdrawiam. szczerze, to w zaden sposob, no chyba ze masz zamiar uzywac meshsmootha.. to wtedy sie sprawa komplikuje:)
Napisano 7 Sierpień 200717 l Dzięki za odpowiedź. Bałem się że to wpływa niekorzystnie na siatkę i dlatego używam ProBoolean'a. Tam ten problem nie występuje :)