Eloy Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Miałbyś Mini Cooper a wyszedł chyba maluch: Mile widziane komentarz i uwagi :)
mirach Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 kropniński: od jakis 20 minut sie zastanawiam... Eloy: może pierw napisz co chcesz osiągnąć tym... czymś. Bo rzeczywiscie nie wiadomo co pisac...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Nie jest najlepiej... :/ Straszna plastelina... :( Pokaz siatke
hcpiter Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 ten model jest super, jakby nalozyc jakis fajny shader plasteliny to niezly cartoon by mogl z tego byc xD
zioło Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Eloy może wykorzystaj jakis tutorial, bo nie robisz postępow:/
Homa Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 zgadzam się z panem zioło :) Jeśli robisz metodą poly to proponuję delete wszystkie poly - zostawić jeden i zacząć od nowa sugerując się dobrym tutkiem. A dobre tutki znajdziesz na forum w dziale tutki ;-) pozdr.
piksar Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Pociągnij go do końca, zrób na cartoonowo i już, potem zacznij jeszcze raz. Lepiej jedna skonczona niz kilka rozbabranych
Thunder Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 po 1 to nie jest podobne do malucha po 2 nie nazywaj tego maluchem po 3 do mini też nie jest podobne po 4 nazwij to inaczej xD a teraz na poważniej :P krzywo krzywo i jeszcze raz krzywo rób od nowa i rób jakieś konkretne auto a nie jakiś concept kartonu z plasteliny xD
hkropinski Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 zobacz na swoją pracę i powiedz mi czy jest chodz najmniejszy fragment ktory przypomina ktoreś z wymienionych aut? tu nic nie jest podobne ani do malucha ani do mini... ps. niewiarygodne, jak można uzyskać takie wybrzuszenie na przedniej szybie???? bo chcąc zrobic model, 99% uzytkownikow mialoby z tym problem...
chais Napisano 26 Lipiec 2007 Napisano 26 Lipiec 2007 Jeśli dąrzyłeś do odwzorowania któregoś z wyżej wymienionych aut, to kompletna klapa. Zmień temat na samochód - zabawka i bedzie wszystko OK.
Eloy Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Napisano 29 Lipiec 2007 Chyba rzeczywiście. Muszę rzucić cartoona i zobaczymy! EDIT: Zgubiłem gdzieś projekt z oknami. Mam trochę wcześniejszy jak mówiliście Cartoon! Parę rzeczy do poprawki!
Homa Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 zupełenie nie mam pojęcia czym może być ta zielona plama... ale w nazwie wątku jest napisane "pojazd"... więc... hmm?! A tak poważnie Eloy, mam wrażenie, że w ten sposób do niczego interesującego nie dojdziesz. Przeglądałeś jakieś tutoriale?! Uwierz mi, że naprawdę warto ;-)
floo Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 eloy, zmień blueprinta, albo co lepsze daj sobie spokój na początek ze smoothem... postaraj się zrobić model Fiata na rzadkiej siatce, koncentrując się na zarysie auta... coś na zasadzie low poly... poźniej udoskonalaj auto, zagęszczając siatkę, dodając kolejne szczegóły... zacznij od nowa...
el_Pawcik Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Tu jest filmik jak zrobić Fiata 126p (low poly) http://pl.youtube.com/watch?v=iHd4w1oMLrs
floo Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 el_Pawcik, thx przyda się napewno... wielu ludzi nie docenia blendera, ale to nie ten wątek więc technika wykonania jest taka sama w każdym programie, pod warunkiem że dobrze zna się już swój program...
pecet Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Eloy ja bym radził nie iść na łatwizne, tylko wziąść sie do roboty i zrobić to co chcesz, a nie to co Ci (nie)wychodzi, bo inaczej to nie zrobisz postępów
Thunder Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 ehh początki są zawsze bardzo trudne ale tak jak mówi pecet zrób jakiś konkretny wóz, jeśli będzie robił jakieś concepty to się na tym nie nauczysz, ja sam już się b.długo uczę i dalej jestem początkującym ale idzie mi to coraz lepiej a na samym początku były 2 modele z ms'em z czego jeden prawie skończony ale masa błędów potem coś skrobałem low poly i też skończyłem jeden model z czego z drugim byłem blisko końca (nie wiem czemu nie skończyłem :PP) i teraz skrobie tą audice ps. mam już kawałek tyłka ale muszę kilka rzeczy poprawić i pokaże :P ps2.nie wiem czemu opisałem tu całą swoją historyje :PP
Eloy Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Napisano 2 Sierpień 2007 Proszę o modera o usunięcię tematu. Chyba już wiem co będę robił. MEBELKI!!! Najlepiej mi wychodzą!
damusTo Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Modem nie jestem ale, nie muszę być żeby Ci podpowiedzieć że temat możesz usunąć samodzielne. Niemniej sugeruje byś się nie poddawał kiedy ja miałem 13 lat maxa nie tylko nie widziałem na oczy ale nawet o nim nie słyszałem wiec zaczynając wcześniej może zajdziesz dalej, przemyśl to pod tym katem jeszcze
Eloy Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 damusTo: Dzięki za sugestię. Muszę poszukać link do tutka z Fiatem 500. Zrobię mój samochodzik na jego podstawię zobaczę jak wyjdzie!
Rekomendowane odpowiedzi