Shogun 3D Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Symulacja tkanin jest sztuką sama w sobie i pomyślałem, że warto stworzyć wątek dotyczacy tej tematyki. Póki co korzystam z nowego kompa i zapuszczam na nim symulacje którymi moja stara maszyna by się udławila... Tak w ramach nauki. http://pl.youtube.com/watch?v=vS9O6rNUeI0
Master Kiełbaster Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 szmatke to wszyskto potrafi zasymulować (choć i tak się na końcu z nadgarstkiem zkaszaniła) z ubraniem jest problem :*
Shogun 3D Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Napisano 29 Lipiec 2007 A czy ja mówię, ze tu tylko o szmatkach będzie mowa? Tu możemy wszystko wrzucać.
Kris_R Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 Wrzucać można.. jasne. Ale proponuję opisywać jaka to technika... czy reactor, czy cloth fx, czy syflex itp. Ewentualnie jaki był zamierzony efet i może czasy symulacji żeby coś edukacyjnego wyszło z tego wątku. Możemy też sobie zadawać tematy typu animacja firany, animacja sukienki, animacja szala na wietrze czy inne tym podobne. Mogą być oczywiście bardziej problemowe i zaawansowane jak się wątek rozkręci :)
Shogun 3D Napisano 29 Lipiec 2007 Autor Napisano 29 Lipiec 2007 Postaram się by nie zamarł. Jak pomożecie, będzie fajnie. :)
Zbychowaty Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 pokazcie jak sie robi jakies narzuty na wyra i firanki:)
Shogun 3D Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 No to, to akurat masz w tutkach... nawet maxowych
Kris_R Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Miałeś rozkręcać wątek a nie marudzić tutaj ;) Wrzucajta ludzie symulacje :) Prawda jest taka że nawet prostą symulację można zrobić wyjątkowo przyjemnie i z polotem albo dennie i nudno. Nie temat się tu liczy a wykonanie bardziej. Narzuta na wyrko czy firanki też mogą być. W tutkach z helpa są banały i bzdety... nam chodzi o coś więcej prawda? :)
Shogun 3D Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Napisano 30 Lipiec 2007 Prawda. Zaraz wrzucę tu prosty, banalny test płonącej flagi teutońskiej, co by nie było wątpliwosci, że fume radzi sobie też z tkaniną... :D http://pl.youtube.com/watch?v=pNmuprCYiro
tadzio Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Kurcze gdzies mam jakas staaara animke/symulacje (sprzed 2-3lat) tkaniny unoszonej na wietrze i obijajacej sie o sciany.Taki badziew, ale jak wroce z wakacji to poszukam i wrzuce. Pozdr
KLICEK Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Shogun wydaje mi sie ze jezyki ognia sa za duze wzgledem proporczyka, a tak to grejt
Shogun 3D Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 Shogun wydaje mi sie ze jezyki ognia sa za duze wzgledem proporczyka, a tak to grejt Może i tak. Nastepny eksperyment postaram się zrobić bardziej z sensem.
tadzio Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Dobra znalazlem. Prosze sie nie smiac, to to ma ze 2-3 lata:
Kris_R Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Wrzucam taką głupotkę jaka chodziła mi po głowie. To szybki test, który przed chwilką zrobiłem, żeby sprawdzić na ile da się zanimowany obiekt kawałkami podpiąć pod symulację. Kilka błędów już wyłapałem... na przykład to, że kawałki tkaniny wskakują na swoje miejsca tak dynamicznie, zamiast miękko się przyklejać... bla bla Będzie mi to potrzebne do dalszej realizacji. A skoro to test, to wrzucam.
Temporal Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 tadzio jak sie nie smiac jak zakonczenie rozwala? :D fajne :)
Rekomendowane odpowiedzi