Napisano 29 Lipiec 200717 l Symulacja tkanin jest sztuką sama w sobie i pomyślałem, że warto stworzyć wątek dotyczacy tej tematyki. Póki co korzystam z nowego kompa i zapuszczam na nim symulacje którymi moja stara maszyna by się udławila... Tak w ramach nauki. http://pl.youtube.com/watch?v=vS9O6rNUeI0
Napisano 29 Lipiec 200717 l szmatke to wszyskto potrafi zasymulować (choć i tak się na końcu z nadgarstkiem zkaszaniła) z ubraniem jest problem :*
Napisano 29 Lipiec 200717 l Autor A czy ja mówię, ze tu tylko o szmatkach będzie mowa? Tu możemy wszystko wrzucać.
Napisano 29 Lipiec 200717 l Wrzucać można.. jasne. Ale proponuję opisywać jaka to technika... czy reactor, czy cloth fx, czy syflex itp. Ewentualnie jaki był zamierzony efet i może czasy symulacji żeby coś edukacyjnego wyszło z tego wątku. Możemy też sobie zadawać tematy typu animacja firany, animacja sukienki, animacja szala na wietrze czy inne tym podobne. Mogą być oczywiście bardziej problemowe i zaawansowane jak się wątek rozkręci :)
Napisano 30 Lipiec 200717 l Miałeś rozkręcać wątek a nie marudzić tutaj ;) Wrzucajta ludzie symulacje :) Prawda jest taka że nawet prostą symulację można zrobić wyjątkowo przyjemnie i z polotem albo dennie i nudno. Nie temat się tu liczy a wykonanie bardziej. Narzuta na wyrko czy firanki też mogą być. W tutkach z helpa są banały i bzdety... nam chodzi o coś więcej prawda? :)
Napisano 30 Lipiec 200717 l Autor Prawda. Zaraz wrzucę tu prosty, banalny test płonącej flagi teutońskiej, co by nie było wątpliwosci, że fume radzi sobie też z tkaniną... :D http://pl.youtube.com/watch?v=pNmuprCYiro
Napisano 12 Sierpień 200717 l Kurcze gdzies mam jakas staaara animke/symulacje (sprzed 2-3lat) tkaniny unoszonej na wietrze i obijajacej sie o sciany.Taki badziew, ale jak wroce z wakacji to poszukam i wrzuce. Pozdr
Napisano 13 Sierpień 200717 l Shogun wydaje mi sie ze jezyki ognia sa za duze wzgledem proporczyka, a tak to grejt
Napisano 13 Sierpień 200717 l Autor Shogun wydaje mi sie ze jezyki ognia sa za duze wzgledem proporczyka, a tak to grejt Może i tak. Nastepny eksperyment postaram się zrobić bardziej z sensem.
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Wrzucam taką głupotkę jaka chodziła mi po głowie. To szybki test, który przed chwilką zrobiłem, żeby sprawdzić na ile da się zanimowany obiekt kawałkami podpiąć pod symulację. Kilka błędów już wyłapałem... na przykład to, że kawałki tkaniny wskakują na swoje miejsca tak dynamicznie, zamiast miękko się przyklejać... bla bla Będzie mi to potrzebne do dalszej realizacji. A skoro to test, to wrzucam.