ortheza Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Temat: Świątynia Śpiewającego Wiatru - zniszczony przez wojny nomadów budynek, który przypomina o świetności imperium Karush. Wygląd: Cechą charakterystyczną tej budowli są cztery monolity/wieże, które są poświęcone wiatrom wiejącym z czterech stron świata. START:03.08.2007 KONIEC:18.08.2007 Zasady: * Od startu sesji jest 15 dni na skończenie pracy. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna ale 2d. * Prace muszą spełniac wszystkie wymogi narzucone przez temat. * Pod pracką wskazany jest opis uzupełniający obrazek. (np. na czym się bardziej skupiliście, co z opsiu najbardziej wpłynęło na taką, a nie inną interpretację tematu) * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 800 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. * Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas trwania sondy 10 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu druga sesje (nie na następną) * Rekomendacja na stronie głównej serwisu.
lisu Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Bede pierwszy :) parę słów o koncepcie. Założyłem, że świątynia poświecona wicherkom musi z nimi bezpośrednio obcować, dlatego otwarta, wypełniona nim i skierowana ku niemu. Poza tym oczywiście klimat wschodnioazjatycko-afrykański ;) Skała na której osadzona jest ta świątynia posiada jak widać tunele w których pogrywają wicherki ;) początkowo zakładałem monolit, leczpostawiłem na mieszankę z dobudówką. pozdro PS. pewnie jeszcze cos tam zmienie
ortheza Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Napisano 8 Sierpień 2007 Sczreze mowiac lepiej by wyszlo jakby skupil sie bardziej na samej swiatyni a mniej na otoczeniu. w CC waznjeszy jest sam obiekt :]. Otoczenie i ta scene mogles dodlozyc na jakiejs miniaturce. Mnie bardzie by ciekawilo jak te monolity,baldachim ... wygladaja z bliska. Sprobuj zrobic "zoom"a :-) ogolnie koncept mi sie pododba ale w pracy za malo jest tej swiatyni a za duzo otoczenia
ortheza Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 pora na moja wrzutke. jak w opsie 4 monolity zaiazane z 4 stronami siwata, kazdy zwienczony jest secjalnie wyrzezbiuonym kamieniem ktory powoduje ze wiatr z danego kierunku "gra" w okreslony sposob. Zastosowalem geometryczne deokracje gloeboko rzebione w kamienu, maja sugraewoac odrobine afrykanski styl.
OmeN2501 Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Wrocilem wczoraj z urlopu - taaakie widoczki byly :D
ortheza Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 no to mnie zabiles :-D btw.nie zapomnij podac jakiegos tematu na nastepna sesje
ortheza Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 A kurde, Omen nie poczytales opisu :-) To ma byc ZNISZCZONY BUDYNEK a ty zrobiles nowoczesna budowel w kwitnacym miescie , popsuj go troche i bedzie git. w sumie to tyczy sie wszytkich 3 pracek tutaj :-D
OmeN2501 Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Moj jest czesciowo zniszczony - remnontuja go, masz calkiem sporo rusztowan na nim. I ze miasto sie obudowalo wokol wielkiej starej budowli.. No coz, zdaza sie ;]
purple Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 pora na moja wrzutke. jak w opsie 4 monolity ... o kurka,zniszczony mózg-ja już czytam że Ty cos tam z "Minolty" i się zastanawiam, czy to matt painting ze zdjęcia zrobionego "Minoltą";D ech... ps: Widzę,że mój pomysł jest dosyć oryginalny, hehe,jak będzie trochę czasu to coś od siebie też zapodam;)
ortheza Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Napisano 13 Sierpień 2007 przmyslalem koncpecik i "mala" zmaian scena troche morczna, ale jkos tak wyszlo. to juz FINAL, nie tykam sie juz tego :) bo sie zawali jasniejsza wersja bo na poprzedniej na niektorych monitorkach nic nie widac. tak wiec to co ponizej to finalny final :-):
purple Napisano 17 Sierpień 2007 Napisano 17 Sierpień 2007 eech...no to nie zdążę chyba raczej już;) nie złe wyzwanie ta architekturka;) Piękne prace ludziska! dobranoc :)
janko1987 Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Uff..wyrobilem się .. mam nadzieje ..bo nie pisze do której mozna z rzucac pracki... Co do pracki napewno są jakies bugi dlatego Wszelki komentarz mile wysłucham :) PS. Szkoda ze troche mało pracek powstało:/ Pozdrówka
kubi Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 janko1987 jak dla mnie super !!! Zieleń może za mechaniczna. Ale ogólnie fajnie wyszło.
ortheza Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Napisano 18 Sierpień 2007 Koncepcyjne prace rzadko sa takie jak pokazales. wg mnie praca powinna dac poglad na calosc prezentowanego obiektu/sceny. w twoim wypadku przydalby sie wlasnie szkic pokazujacy jak w przestrzeni zorganizowana jest cala budowla.Dolacz w rogu albo obok tej pracki jakis taki szkic. A prace mozna dowac do konca danego dnia czyli przed polnacka.
purple Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 a opis? Opis też potrzebny i z racji na zasady i na ciekawską publiczność;)
janko1987 Napisano 18 Sierpień 2007 Napisano 18 Sierpień 2007 Kuba : Dzięks ..fakt masz racje - strzele poprawke:) Ortheza : no na szkic nie dam rady do północka : zabieram 4literska aut :) Purple: więc opis .. myśl była taka Po zniszczeniu i doszczętnym rabunku Świątyni za czasów Nomadów Świątynai przez wieki stała pusta coraz bardziej pobadając w ruine aż do czasu zamieszkania nieznanych istot które w czasie rytuau przeistaczają się w dziwne postaci wynurzające sie z bryły Świętych monolitów i zaczynają swój Śpiew na czesc swojego boga, cała okolica zapełnia sie Światłem...Dlatergo lidziska nazwali to miejsce Świątynią Śpiewającego wiatru....uhh ee nie zabardzo u mnie z pisaniem:) Dzięki za komentarze Pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi