Napisano 4 Sierpień 200717 l przecie masz napisane do czego z tego co wiem, angielski jest obowiązkowy od gimnazjum, czy jakoś tak. warto się go uczyć;)
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor No tak, widzę mental ray coś tam, scanline coś tam, ale co uzyskam dzięki temu? Cienie będą lepszej jakości? Czy uzyskam jakiś inny efekt? Nie wiem, więc pytam...
Napisano 4 Sierpień 200717 l mental ray, scanline to renderujące silniki służące do renderingu. Te opcje, w których napisane jest scanline służą do ładowania zapisanych ustawień renderingu, gdy do renderowania używasz scanline'a, a te ze słowami mental ray, gdy używasz, o dziwo, mental ray'a. draft oznacza rendering podglądowy, niskie ustawienia - całkowity brak AA, niskie limity poziomów śledzenia promieni etc., a high - stosunkowo dobrą jakość. Poczytaj tutki o renderingu i tym podobne, bo widać, że początkujący jesteś dość. Daruj sobie generalnie te presety. Przynjamniej na razie.
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor Dobra, dobra taki początkujący to ja już nie jestem jakiś tam noob upierdliwy :P Po prostu chciałem wiedzieć co to jest... Mental Ray'a znam już tak sobie a V-Ray'a dopiero rozgryzam o dziwo się jakoś naprawił xD Tylko kurcze mam problem z dostosowaniem świateł to jest najtrudniejsze dla mnie:/
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor Ok... Ok... Wolę określenie początkujący grafik, noob kojarzy mi sie z dręczącymi dziećmi neo:/
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor Nabijamy? To oni zaczęli mnie nazywać NOOB... A ja tylko chce zręcznie wyjść z sytuacji z twarzą...