Trybal Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Do czego służą te opcje renderingu, które wysuwają się z Preset?
Master Kiełbaster Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 bynajmniej nie do vraya wiec se daruj je :P
dariusz Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 przecie masz napisane do czego z tego co wiem, angielski jest obowiązkowy od gimnazjum, czy jakoś tak. warto się go uczyć;)
Trybal Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 No tak, widzę mental ray coś tam, scanline coś tam, ale co uzyskam dzięki temu? Cienie będą lepszej jakości? Czy uzyskam jakiś inny efekt? Nie wiem, więc pytam...
piotrek Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 mental ray, scanline to renderujące silniki służące do renderingu. Te opcje, w których napisane jest scanline służą do ładowania zapisanych ustawień renderingu, gdy do renderowania używasz scanline'a, a te ze słowami mental ray, gdy używasz, o dziwo, mental ray'a. draft oznacza rendering podglądowy, niskie ustawienia - całkowity brak AA, niskie limity poziomów śledzenia promieni etc., a high - stosunkowo dobrą jakość. Poczytaj tutki o renderingu i tym podobne, bo widać, że początkujący jesteś dość. Daruj sobie generalnie te presety. Przynjamniej na razie.
Trybal Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 Dobra, dobra taki początkujący to ja już nie jestem jakiś tam noob upierdliwy :P Po prostu chciałem wiedzieć co to jest... Mental Ray'a znam już tak sobie a V-Ray'a dopiero rozgryzam o dziwo się jakoś naprawił xD Tylko kurcze mam problem z dostosowaniem świateł to jest najtrudniejsze dla mnie:/
Trybal Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 Ok... Ok... Wolę określenie początkujący grafik, noob kojarzy mi sie z dręczącymi dziećmi neo:/
Trybal Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 Nabijamy? To oni zaczęli mnie nazywać NOOB... A ja tylko chce zręcznie wyjść z sytuacji z twarzą...
Rekomendowane odpowiedzi