grafik3d2 Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Gwoździe - prosty projekcik dla mojej żony Jak zwykle proszę o rady bo to moje początki z teksturowaniem http://picasaweb.google.com/robertrobo/Grafik3d/photo#5095696833474561426
gientekwl Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 takie prostackie w przekazie, wykonanie też chyba średnie. Ciekawsze światło daj, volume'a jakiegoś by podkreślić klimat, który chciałeś oddać. Tekstury - ok. Pozdrawiam.
Gość Raffaello Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 tekstury mogą być, dla mnie za duży bump na gwoździach, można było troszeczkę dodać szczegółów w miejscu w którym gwoździe są wbite, bo teraz wygląda jak by były jedną bryłą z deską, zazwyczaj drewno odstaje, same napisy mogłeś rozjaśnić w rowkach bo drewno jest jaśniejsze głębiej proste ale miły prezent dla żonki powodzenia w większych projektach
!Ewert Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 ogolnie ładnie, ale napis mi sie nie podoba;)
robertrobo Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Do gientekwl. Może i prostackie bo sam jestem prostakiem. Wykonanie średnie? To i tak wiele bo to dopiero mój drugi render w życiu. Tekstury ok no to ok (o to głównie mi chodziło) Światła dopiero zaczynam rozgryzać. A tak pozatym może sam byś coś umieścił skoro już tak jedziesz, żebym mógł porównać moje prace z twoim geniuszem Bez urazy
NV Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Łołoło.. spokojnie każdy wyraża swoją opinie nie trzeba być lepszym aby móc krytykować a jeśli chodzi o te stwierdzenie "prostackie" to się nie zgodzę i dodam ,że tego typu uwagi lepiej zachować dla siebie bo każdy ma inny gust a my tu mamy oceniać prace/wykonanie. PS: Możesz wrzucić na img. ?? Bo mi coś jakoś nie do końca sie wyświetla z tego linka... nie wiem czemu. PS2: Chodziło mi o imageshack'a :(
robertrobo Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 http://picasaweb.google.pl/robertrobo/Grafik3d Ważne że żonie się spodobało (ona nie potrzebuje wypasionych projektów :) )
heaven Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 mi sie podoba... tylko chyba jak gwozdzie sa wbite to sa jakies uszkodzenia w miejscach wbicia.. jak drobne rozsuniecia, pekniecia.. tego chyba zabraklo.. ale poza tym jest ok... a no i jeszcze napisu bym sie czepil.. linie sa proste.. jakbys dal taki krzywe jakies to by bylo cos w stylu pisania gwozdziami.. :)
ReflectVision Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 ja bym napis zrobil bumpem a nie wycinal booleanem ;p
grafik3d2 Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 dopiero sie ucze wiec dzięki za wszystkie rady. Teraz dużo czytam i tutorialki przerabiam. moze nastepnym razem będzie lepiej
tadzio Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 podoba mi sie koncept, pomysl znaczy sie;) ale wykonanie... no jeszcze troche trzebaby nad tym popracowac. pozdr
piksar Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 takie prostackie w przekazie mówi się proste w przekazie, zapoznaj się ze znaczeniem słowa "prostacki" bo być może kogoś obrażasz
Rekomendowane odpowiedzi