Miłosz3ds Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Cześć, miałem mały kłopot-podczas renderowania wyskakiwały mi błędy widoczne na screenie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22b637207802977f.html Już się tego efektu pozbyłem, ale nie wiem jakim sposobem, bo zmieniłem kilka opcji naraz:P Czy ktoś miał podobne błędy i mógł by mnie oświecić na przyszłość? Z góry dzięki:) Pozdrawiam
arev Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Czy w buteleczce był jakiś "płyn"? Bo wygląda na przenikające się trójkąty...
Miłosz3ds Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Tak, był... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b764acd7b5a6535.html :D
arev Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Rozszerzenie płynu, tak by nieco wychodził poza wewnętrzne ścianki naczynia, powinno rozwiązać problem i dać bardziej realistyczny efekt. @down: thx ^_^ 1
Miłosz3ds Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Napisano 7 Sierpień 2007 Ok, thx za zainteresowanie, daje rep'a:) o.. nie moge, ale dam później:D
Temporal Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 BTW w HDRI shopie obrabiaj sobie shperyczne HDRI bo tak ci lapie czarne obszary ktore pozniej sa tez refleksami na obiektach :]
gientekwl Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Przedewszystkim, Buteleczka ładna, ale daję głowe, że robiłeś ją ze splajnu + Lathe modyf. dodaj jeszcze modyfikator smooth i zaznacz Auto, to raz, zmień HDRI na enviorion - spherical no i pobaw się IOR butelki i płynu
Temporal Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 a mi sie zdaje ze to envir jest na spherical :]
Miłosz3ds Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 I dobrze się zdaje, bo jest:] a butelka nie robiona lathe, tylko ze splainów:D potem modyfikowałem trochę poly:) Oddawaj głowę! :P Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi