oo79 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Taki domek letniskowy na szybkie zaliczenie z projektowania, po tym zaliczeniu postanowilem go narysowac w cadzie i cos porenderowac. Walczę z renderem prosze o pomoc, co jest z swiatłem nie tak i które materiały sa ble... render vray max9, sun&sky, Ph.camera, LWF rzut dla ciekawych
Osterman Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Trzeci najlepszy. Vray Sun+Vray Sky?Zmapuj dach, bo tam chyba nie ma zadnych tekstur i mi osobiście się nie podoba zywopłot, tekstura podmurówki i komina. Trawa wyszła fajnie.
Ania Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 3 najlepszy, ze względu na wyraźne cienie na dole mur lepiej by wyglądał w równiutkiej beżowej cegle albo sam tynk, takie kamienie nie pasują tam za bardzo daj na niebie kilka małych chmurek, to ożywi obraz
berez123 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 jezeli kamien na dole zrobiles przez vray displacament to zaznacz opcje "keep coniunty", wtedy narozniki beda sie trzymaly calosci i zrob cos z niebem
oo79 Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 berez123 dzieki wielkie za info ;> ania tak 3 najlepszy, chcialem jedna dobry render bez bezpośredniego działania swiatła słonecznego, dzien pochmurny. A nad murkiem pomysle. Osterman tak toVray Sun+Vray Sky.Z dachem oczywiscie powalcze,zywoplot taki do testow, tez wymienie oczywiscie. Miłosz3ds ananasy z evera free model. dzieki za rady przydadza sie bardzo.
Miłosz3ds Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Ja bym jeszcze tego ludka wywalił i to coś na dachu(komin?) bardzo jest prześwietlony, okropnie to wygląda. Ananasy fajne:)
mkk3a Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 a mi sie podoba 2 i 3, z zastrzeżeniem ze do 2 przydałyby sie jakies ciemne burzowe chmury w tle.
Yaro16 Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 daj coś za domkiem jakies ogrodzenie, drzewa, moze basen:d
Lis Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Masz za duży kontrast w scenie. Często występują przepalenia i niedoświetlone miejsca. Radzę osłabić sun multipler przy jednoczesnym pozostawieniu ustawień sky'a. Kontrast się zmniejszy ale dostaniesz niebieskawy render. Zniwelujesz to balansem bieli w vraejowej kamerze lub łatwiej w photoshopie. I dodaj jakieś tło, drzewka, chmurki.
Osterman Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Duzo ciekawiej juz to wygląda. Coś jest nie tak z oknem przy ananasach. Ja dałbym jeszcze do zakładki reflection's mape HDRI, poniewaz nieciekawie wyglądają te szyby odbijające jedynie VraySky'a. Ponadto popracuj nad "perspektywą powietrza" -> jak na tyak świecące słońce render jest zbyt ostry i "czysty", najłatwiej i najszybciej osiągniesz ten efekt w PhotoShopie. POZDRO.
Rekomendowane odpowiedzi