Napisano 11 Sierpień 200717 l Taki domek letniskowy na szybkie zaliczenie z projektowania, po tym zaliczeniu postanowilem go narysowac w cadzie i cos porenderowac. Walczę z renderem prosze o pomoc, co jest z swiatłem nie tak i które materiały sa ble... render vray max9, sun&sky, Ph.camera, LWF rzut dla ciekawych
Napisano 11 Sierpień 200717 l Trzeci najlepszy. Vray Sun+Vray Sky?Zmapuj dach, bo tam chyba nie ma zadnych tekstur i mi osobiście się nie podoba zywopłot, tekstura podmurówki i komina. Trawa wyszła fajnie.
Napisano 11 Sierpień 200717 l 3 najlepszy, ze względu na wyraźne cienie na dole mur lepiej by wyglądał w równiutkiej beżowej cegle albo sam tynk, takie kamienie nie pasują tam za bardzo daj na niebie kilka małych chmurek, to ożywi obraz
Napisano 11 Sierpień 200717 l jezeli kamien na dole zrobiles przez vray displacament to zaznacz opcje "keep coniunty", wtedy narozniki beda sie trzymaly calosci i zrob cos z niebem
Napisano 11 Sierpień 200717 l Autor berez123 dzieki wielkie za info ;> ania tak 3 najlepszy, chcialem jedna dobry render bez bezpośredniego działania swiatła słonecznego, dzien pochmurny. A nad murkiem pomysle. Osterman tak toVray Sun+Vray Sky.Z dachem oczywiscie powalcze,zywoplot taki do testow, tez wymienie oczywiscie. Miłosz3ds ananasy z evera free model. dzieki za rady przydadza sie bardzo.
Napisano 11 Sierpień 200717 l Ja bym jeszcze tego ludka wywalił i to coś na dachu(komin?) bardzo jest prześwietlony, okropnie to wygląda. Ananasy fajne:)
Napisano 11 Sierpień 200717 l a mi sie podoba 2 i 3, z zastrzeżeniem ze do 2 przydałyby sie jakies ciemne burzowe chmury w tle.
Napisano 12 Sierpień 200717 l Masz za duży kontrast w scenie. Często występują przepalenia i niedoświetlone miejsca. Radzę osłabić sun multipler przy jednoczesnym pozostawieniu ustawień sky'a. Kontrast się zmniejszy ale dostaniesz niebieskawy render. Zniwelujesz to balansem bieli w vraejowej kamerze lub łatwiej w photoshopie. I dodaj jakieś tło, drzewka, chmurki.
Napisano 12 Sierpień 200717 l Duzo ciekawiej juz to wygląda. Coś jest nie tak z oknem przy ananasach. Ja dałbym jeszcze do zakładki reflection's mape HDRI, poniewaz nieciekawie wyglądają te szyby odbijające jedynie VraySky'a. Ponadto popracuj nad "perspektywą powietrza" -> jak na tyak świecące słońce render jest zbyt ostry i "czysty", najłatwiej i najszybciej osiągniesz ten efekt w PhotoShopie. POZDRO.