Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wiadomo może wam coś o 3ds Max'ie na Linuxa? Są takie wydania? A może jakiś odpowiednik.... ? Jeśli nic z tych rzeczy to moze znacie jakiś program pod linuxa do 3D... bo nie moge nic znaleść:/

Z góry dzięki za rady :)

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

blender. W autodesk'u chyba nawet nie wiedza co to linux.

Napisano

W Autodesku wiedzą co to Linux, przynajmniej odkąd kupili Aliasa :p

Zamiast maxem, zajmij się np. programem Maya, który w pełni może zastąpić 3dsmax.

Napisano
  • Autor

Aaa fajtycznie Maya jest pod Linuxa... świetny pomysł, dzięki :)

Napisano

a jak zainstaluje, na linuxa, pakiet, ktory odtwarza progsy spod Windy (XP), to odpali 3DS Studio Max 9 na Linuksie?

Napisano

Chodzi o emulator wine?

Spróbuj. Ale nie wiem, czy pójdzie i czy będzie się w miarę komfortowo pracowało.

Zerknij tutaj: http://appdb.winehq.org/appview.php?iAppId=343

Jeśli chcesz Linuxa (a nawet pod windowsem), poważnie zainteresuj sie innym softem niż max. To jest najlepsze z możliwych rozwiązań.

Napisano
Chodzi o emulator wine?

WINE = Wine Is Not Emulator :)

Nie moglem sie powstrzymać.

A bardziej na temat. Udalo mi sie odpalić Silo pod Wine, byly bugi graficzne na które jest ponoć rada, ale czasu nie mialem sie z tym męczyć.

Ja bym też się raczej brał za XSI/Maya/Blender.

Napisano

to juz wole,ainwestowac w dobry sprzecik i siedziec na Xpeku, niż siedziec na "Maya" lub Blender na linuksie. Pozdr

Napisano

ej wiadomo nie tylko max istnieje ale czy az jest taki tragiczny by go unikac?:> soft jak soft ma swoje zalety i wady wkoncu to tylko narzedzie niekorzy potrafia z tego wykrzesac fajne pracki

Napisano

Nie pisałem o maxie niczego złego, ale stwierdzenie takie jak to:

to juz wole,ainwestowac w dobry sprzecik i siedziec na Xpeku, niż siedziec na "Maya" lub Blender na linuksie

przyznacie, brzmi tak, jakby to Maya czy Blender były nic nie warte. Takie trochę fanatyczne podejście.

Napisano

No - jak widac po dziesiatkach filmow Maya w ogole do niczego jest - kompletna zenada. Max tez badziewie co udowadniaja setki jesli nie tysiace gier no i te mierne wizualizacje, prawda?

Ech...

Jak juz tu sie o programach mowa to osobiscie modeluje mi sie super wygodnie w XSI ale nie dyskwalifikuje innego softu. Prawde mowiac przez to ze kazdy ma w sobie COS ciezko mi sie zdecydowac na uzywanie wylacznie jednego. Max, Maya i XSI to zdecydowana i niekwestionowana czolowka (dodajmy jeszcze Houdini) i narzekactwo na te programy jest wrecz zabawne. A slyszalem juz zarzuty co do kazdego z nich. Oczywiscie ludziki na forach wiedza lepiej niz te wszystkie studia tworzace gry, animacje czy efekty specjalne. Dobrze wiedziec :P