grunio Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Mój pierwszy model w zbrushu wiec nie jechać po mnie zabardzo . Model i textury zbrush, render 3dsmax, tło i poprawki fotoszop.
purple Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Kurka Men, jest i bardzo dobrze i bardzo źle...co dobrze to pewnie sam widzisz;) więc mówię co wygląda kiepawo- powtarzający się motyw na skórze- nie dość że kłuje w oczy, to jeszcze efekt wyszedł jakby gościowi odbiły się takie znaki np. od leżenia na jednym boku na wymiętym prześcieradle, a przypuszczam, że chciałeś osiągnąć efekt chropowatej skóry- niestety trza to zrobić inaczej... po drugie oko wyszło plastykowe i tak samo myślę,że zamysł był inny, niż to co wyszło... generalnie to- to do diabła jeszcze nie podobne... ps: wiem,że jak to zrobił Al Pacino w "Adwokacie diabła", nie trzeba wyglądać jak diabeł, aby Cię nim widzieli, ale to jedyny osobnik na świecie, który może grać wiarygodnego szatanka bez charakteryzacji...generalnie,może byś dorobił mu jakieś rogi,piekielne płomienie w tle, wściekłość w oczach i rozpustę w ustach? Ale, co ja tam wiem...;) Pozdrawiam i powodzenia :)
Tomala Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 Gdzie rogi!? Pory na skórze za grube, powieki za grube, oczy nie bardzo no i ta szczęka jak ten diabeł dobrze kichnie to sobie do buzi nasmarka. A tak poza tym to jest nieźle jak na pierwszy raz.
floo Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 jak na diabełka to sympatyczny typek... chyba taki dobry diabełek... trochę przesadziłeś z dolna wargą(brak górnej), wydaje się zbyt nienaturalnie, może tak miało być, jednak mnie nie przekonuje jako postać diabła, czerwona skóra nie czyni diabłem.. :) Do roboty i pracuj na kolejne modele... :)
Ania Napisano 13 Sierpień 2007 Napisano 13 Sierpień 2007 wyraz twarzy mi się podoba, choć nie wygląda zbyt groźnie jak na diabła, raczej przebiegle. klimacik też przyjemny. o błędach mówili więc nie będę powtarzać. 1
Gość Raffaello Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 jak na pierwszy model to i tak super! trochę górną powiekę skopałeś, za grubo wygląda
ReflectVision Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Mój pierwszy model w zbrushu wiec nie jechać po mnie zabardzo im bardziej Cie pojada ma poczatku tym bardziej sie zmotywujesz :D sila zbrusha poraza, pokaz moze glowe z innego kąta
grunio Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 Dzięki za wszystkie komentarze. Poprawilem kilka rzeczy no i dorobilem wkoncu te rogi. Mam nadzieje ze teraz bardziej do diabla podobny.
carlosss Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 pod dziwnym kontem sobie je trochę wyobraziłeś :] ja bym je tradycyjnie walną albo najlepiej zrobić jakieś udziwnione może
Tomala Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Usta na plus ale powieka nadal nie taka teraz wygląda jak by w ogóle nie było powieki tylko łuk brwiowy nad okiem. Rogi jakieś takie żeby przypadkiem kogoś na nie nie nabić wydają się być oklapnięte i mina diabła sprawia wrażenie jakby coś go bardzo martwiło.
3d_new_B Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 im bardziej Cie pojada ma poczatku tym bardziej sie zmotywujesz :D sila zbrusha poraza, pokaz moze glowe z innego kąta Hm. No właśnie. Nieśmiało podzielam sugestię kolegi. Ujęcie z innego kąta. To wygląda jak zdjęcie do kartoteki policyjnej. Jeśli tak, to daj na ścianie miarkę a pod spodem tabliczkę z numerem. :) A tak ogólnie to fajne. Szczególnie jeśli to pierwsze próby w programie. Trochę odbiega poziomem od prac wymiataczy w Z ale jeśli to początki, to zapowiada się obiecująco. Pozdrawiam
purple Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 Ci wymiatacze, tez zaczynali od takich prac właśnie, tylko na przestrzeni czasu i ćwiczeń sprogressowali sie na niezłych wymiataczy;) a co do upka: te rogi,no nie najlepiej...hmm..no może je pomniejszyć- przeciez to nie byk;D one moga być tylko symboliczne, Twój diabeł jest jednak człekokształtny, gdyby to był mutant, kozy,byka z Yeti i z jakimś jeszcze innym straszydłem, to czemu nie? Kapishi? :)
ema421 Napisano 15 Sierpień 2007 Napisano 15 Sierpień 2007 modelik fajny,dal bym tylko z boku ujecia z inego konta ... niewiem jak ty ale ja zamieszczam swoje prace an tym forum zeby posmiac sie z kometarzy , jak sobie poczytam co nie ktore to mam niezly ubaw :)))... . pozdrawiam :))
grunio Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Napisano 15 Sierpień 2007 modelik fajny,dal bym tylko z boku ujecia z inego konta ... niewiem jak ty ale ja zamieszczam swoje prace an tym forum zeby posmiac sie z kometarzy , jak sobie poczytam co nie ktore to mam niezly ubaw :)))... . pozdrawiam :)) No nie bardzo, zamieszczam żeby się czegoś nauczyć wszystkie uwagi bardzo mi pomogły. Do wymiatania w zbrushu jeszcze daleka droga wiec każda rada się przyda. Jeszcze raz dzieki za komentarze. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi