Napisano 13 Sierpień 200717 l Mój pierwszy model w zbrushu wiec nie jechać po mnie zabardzo . Model i textury zbrush, render 3dsmax, tło i poprawki fotoszop.
Napisano 13 Sierpień 200717 l Kurka Men, jest i bardzo dobrze i bardzo źle...co dobrze to pewnie sam widzisz;) więc mówię co wygląda kiepawo- powtarzający się motyw na skórze- nie dość że kłuje w oczy, to jeszcze efekt wyszedł jakby gościowi odbiły się takie znaki np. od leżenia na jednym boku na wymiętym prześcieradle, a przypuszczam, że chciałeś osiągnąć efekt chropowatej skóry- niestety trza to zrobić inaczej... po drugie oko wyszło plastykowe i tak samo myślę,że zamysł był inny, niż to co wyszło... generalnie to- to do diabła jeszcze nie podobne... ps: wiem,że jak to zrobił Al Pacino w "Adwokacie diabła", nie trzeba wyglądać jak diabeł, aby Cię nim widzieli, ale to jedyny osobnik na świecie, który może grać wiarygodnego szatanka bez charakteryzacji...generalnie,może byś dorobił mu jakieś rogi,piekielne płomienie w tle, wściekłość w oczach i rozpustę w ustach? Ale, co ja tam wiem...;) Pozdrawiam i powodzenia :)
Napisano 13 Sierpień 200717 l Gdzie rogi!? Pory na skórze za grube, powieki za grube, oczy nie bardzo no i ta szczęka jak ten diabeł dobrze kichnie to sobie do buzi nasmarka. A tak poza tym to jest nieźle jak na pierwszy raz.
Napisano 13 Sierpień 200717 l jak na diabełka to sympatyczny typek... chyba taki dobry diabełek... trochę przesadziłeś z dolna wargą(brak górnej), wydaje się zbyt nienaturalnie, może tak miało być, jednak mnie nie przekonuje jako postać diabła, czerwona skóra nie czyni diabłem.. :) Do roboty i pracuj na kolejne modele... :)
Napisano 13 Sierpień 200717 l wyraz twarzy mi się podoba, choć nie wygląda zbyt groźnie jak na diabła, raczej przebiegle. klimacik też przyjemny. o błędach mówili więc nie będę powtarzać.
Napisano 14 Sierpień 200717 l jak na pierwszy model to i tak super! trochę górną powiekę skopałeś, za grubo wygląda
Napisano 14 Sierpień 200717 l Cytat Mój pierwszy model w zbrushu wiec nie jechać po mnie zabardzo im bardziej Cie pojada ma poczatku tym bardziej sie zmotywujesz :D sila zbrusha poraza, pokaz moze glowe z innego kąta
Napisano 14 Sierpień 200717 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze. Poprawilem kilka rzeczy no i dorobilem wkoncu te rogi. Mam nadzieje ze teraz bardziej do diabla podobny.
Napisano 14 Sierpień 200717 l pod dziwnym kontem sobie je trochę wyobraziłeś :] ja bym je tradycyjnie walną albo najlepiej zrobić jakieś udziwnione może
Napisano 14 Sierpień 200717 l Usta na plus ale powieka nadal nie taka teraz wygląda jak by w ogóle nie było powieki tylko łuk brwiowy nad okiem. Rogi jakieś takie żeby przypadkiem kogoś na nie nie nabić wydają się być oklapnięte i mina diabła sprawia wrażenie jakby coś go bardzo martwiło.
Napisano 14 Sierpień 200717 l ReflectVision napisał: im bardziej Cie pojada ma poczatku tym bardziej sie zmotywujesz :D sila zbrusha poraza, pokaz moze glowe z innego kąta Hm. No właśnie. Nieśmiało podzielam sugestię kolegi. Ujęcie z innego kąta. To wygląda jak zdjęcie do kartoteki policyjnej. Jeśli tak, to daj na ścianie miarkę a pod spodem tabliczkę z numerem. :) A tak ogólnie to fajne. Szczególnie jeśli to pierwsze próby w programie. Trochę odbiega poziomem od prac wymiataczy w Z ale jeśli to początki, to zapowiada się obiecująco. Pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 200717 l Ci wymiatacze, tez zaczynali od takich prac właśnie, tylko na przestrzeni czasu i ćwiczeń sprogressowali sie na niezłych wymiataczy;) a co do upka: te rogi,no nie najlepiej...hmm..no może je pomniejszyć- przeciez to nie byk;D one moga być tylko symboliczne, Twój diabeł jest jednak człekokształtny, gdyby to był mutant, kozy,byka z Yeti i z jakimś jeszcze innym straszydłem, to czemu nie? Kapishi? :)
Napisano 15 Sierpień 200717 l modelik fajny,dal bym tylko z boku ujecia z inego konta ... niewiem jak ty ale ja zamieszczam swoje prace an tym forum zeby posmiac sie z kometarzy , jak sobie poczytam co nie ktore to mam niezly ubaw :)))... . pozdrawiam :))
Napisano 15 Sierpień 200717 l Autor ema421 napisał: modelik fajny,dal bym tylko z boku ujecia z inego konta ... niewiem jak ty ale ja zamieszczam swoje prace an tym forum zeby posmiac sie z kometarzy , jak sobie poczytam co nie ktore to mam niezly ubaw :)))... . pozdrawiam :)) No nie bardzo, zamieszczam żeby się czegoś nauczyć wszystkie uwagi bardzo mi pomogły. Do wymiatania w zbrushu jeszcze daleka droga wiec każda rada się przyda. Jeszcze raz dzieki za komentarze. pozdrawiam