Siegmar Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Ostatnia zmiana to wg. mnie dobre posuniecie... Moglbys jeszcze zgradientowac niebo nieco mocniej... tak, by przy falach mialo nieco ciemniejszy kolor... W sumie to tyle, pomijajac ochy i achy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 mam wrażenie że za każdym abdejtem dajesz filtr sharpen (chyba) i tylko to mnie razi. Moim zdaniem poszedłeś w dobrym kierunku ale, popierwsze jest od gorma obiektów jakieś latające wstażki, motylki, rozpryski wody jest tego tak dużo ze pracka staje się nieciekawa. Po drugiew lewej częsci obrazka woda zachowuje sie nienaturalnie ta taka fala jakieś perspektywicznie się niezgadza, kompozycja jest spoko. Momętami mi oko ucieka w lewa strone to przez to ze gościa wymiata w lewo, jak już mowilem woda powala jak widze coś takiego padam na kolana LEPEJ NAMALOWANEJ WODY NIE WIDZIALEM NIGDY WCZEŚCNIEJ, jesteś maestro a woda to czysta poezja, pozdro i totalny respekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 no to tera pracka jest git, strasznie fajny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kooba Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 Tiger zdecydowanie lepiej - ja bym jeszcze nad postacią posiedziała ściślej nad głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 Pierwsze prace byly takie \"czyste\", jasne kolory, bardziej ekspresyjne wykonanie. Masz ogromne umiejetnosci ale chyba musisz sobie samemu umiec powiedziec \"stop\". Ogolnie spodziewalem sie innych kolorow i to moze troche mnie myli, co znie zmienia faktu ze praca mi sie podoba a umiejetnosci powalaja na kolana. PS: chyba troche wzrok ucieka w dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 No tak , zupełnie mnie zaskoczyłeś -nie sądziłem ,ze można tą wodę zrobić bardziej realistyczną! :D Koncept-fajny ,wykonanie -full super extra wypas na max+oklaski (z okluzją). jestem pełen podziwu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 lol:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 wprawdzie nie wiem o czym ten rysunek jest razi komiksowym patosem z domieszką stylistyki rodem z fantasy, ale i tak skopiowałem go do ulubionych :); będę siedział i się gapił próbując wniknąć jak ty tę wodę zrobiłeś stary ... mogłbyś dać kilka wskazówek? thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 noooo przydal by sie tut o robieniu wody :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul_PL Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Woda jest jak sądzę jest kwestią wprawy-gościu wie gdzie i jak postawić kreskę-koniec. Sadże ,zę użtywał tylko jakiegoś małego ,ostrego pędzla...czy trafiłem tiger1313? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 super, ze wczesniej nie bylem tutaj, a tu taka fajna pracka... oby tak dalej, mi to przypomina klimatem MTG... z powodzeniem moglbys robic obrazki do kart ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 No jakby przeleciec przez całosc wipa to widac jak sie woda robiła :) Ułatwie sprawe dla leni i daje nizej progres: Brushe małe duze scatterowane półprzezroczyste, troche pomazane tu i tam i na koniec adjustment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 V! No, ale jeszcze nie skonczyles, mam nadzieje? Czekaj... jak sobie tablet kupie, to Cie bede gonil... nu pagadi tjigr! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Nad postacia moglbys jeszcze przysiedziec troszke, wiesz, juz gadalismy o tym, popelniles straszny kicz, ale wykonany ladnie, niewatpliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 wiem bigle,to chyba najmniej udana pracka pod wzgledem pomysłu i chypkości.Powiedzmy ze ludzie ucza sie na błędach, ale chciałem to skończyc. Ktoś na sijun mi pisał ze nigdy dobrze zbyt długo dłubac nad jedna pracka, moze i racja. Postac mozna poprawic po sesji cosik z tym zrobie, mozna by jeszcze lepiej ribbony ocieniowac. Dzięki za komentarze wszystkim, postaram sie lepiej przyłozyc do następnej pracki. Tajger:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 A teraz sie nie przylozyles? :) To nie o to chodzi przeciez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 no tak z technicznej strony, z strony merytorycznej mogło być lepiej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun1 Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 speed: Nastepnym razem postaram sie poprawic. tu: Dzięki za komentarze wszystkim, postaram sie lepiej przyłozyc do następnej pracki. bo Ci w nawyk wejdzie.... kicz nie kicz ludziskom sie podoba i chyba o to tu chodzi...moze sie myle... po za tym fajna stronka... aha a co sie stalo z sijun? od jakiegos czasu nie moge tam wejsc... Wy tez tak macie czy u mnie cos znowu sie stalo? pozdrawiam i rychłego zakonczenia sesji zycze...bo ja to chyba sobie powalcze troche w tym semestrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 Pracka naprawde fajna. Ale wiemy ze to nie wszystko na co cie stac:]. Ps. Tiger mam do ciebie pytanko. Otoz w video\"tutorialu\" ktory robiles o twej zwycieskiej pracy zauwazylem ze uzywasz pedzla ktory sie zweza po lewej stronie w palecie pedzli. I moglbys mi powiedziec jak uzyskales taki pedzel bo bawilem sie wszystkimi opcjami pedzli to mi tylko wychodzila duza kropka z lewej i odniej kreska (probowalem w PS 7.0 i CS)???? Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun1 Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 jaki tutorial:o?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Styczeń 2004 Share Napisano 25 Styczeń 2004 http://www.max3d.pl/art-other/video-tutorial.php Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2004 Amrun1: moze i racja,ale na kiczach daleko sie nie zachodzi :) Kazda pracka to koeljny krok, kazdy nastepny powinien byc lepszy kiedys mi gotham powiedział o kroku w tył i chyba pod wzgledem treści ta pracka idzie w tył. No cóż nie mozna bez przerwy przec do przodu:) niech to bedzie kolejne doswiadczenie, milo jednak slyszec ze sie pracka podoba :) Hmm, co do sijun, śmiga bardzo dobrze. bratek: to normalny brush, jak robisz na myszce to raczej shape dynamic nie uzyskasz.pozwalają na to poziomy nacisku w tabletach. Co do tutka, jest to raczej taki making off..., nie traktuje tego jako tutorial, zreszta nie ja powinienem tutki pisac tylko sam je czytac :) No..tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun1 Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 co prawda to prawda.... ale i tak sie mnie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Amrum: Ludziom sie wiele rzeczy podoba, Wisniewski, Britney, Valejo, to nie pic w tym zeby zadowalac gusta mas, to jest bardzo proste ( byle sie blyszczalo i bylo kolorowo ) wiesz podejsc do tego co sie robi jest bardzo duzo i tu zaczeli bysmy dyskusje e gustach, co jest bezcelowe w tym momencie, ot imo Tiga stac na troche wiecej niz aniol wylaniajacy sie z wody wsrod wstazek i motylkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun1 Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 no to tez racje przyznalem... rany ja mu nie kaze aniolkow rysowac, ale kilka uwag sie pojawilo i Tiger zaczales dopisywac do obrazkow ze nastepnym razem sie postarasz lepiej... to mnie troche przerazilo... ale co ja tam wiem, ja ludzikow z kosami maluje... juz nic nie mowie a Valejo ni znam.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 E, no Tiger tak sciemnia, ze sie postara, ze on wie ze zle, taka metoda wywolywania wspolczucia na \' zbitego pieska\':) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 pracke widzialem i jestem pod wrazeniem. czy jest przegadana? mozliwe, ale robi oszalamiajace wrazenie, nie tyle artystyczne co estetyczne. niekoniecznie wywola zywialowa dyskusje nad jej przeslabiem ale na pewno spowoduje zatrzymanie sie oka przyszlego pracodawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2004 No jednym słowem popularny jak wisniewski:) (sic!) Bigle, to jakies pomówienie ! ! A tak swoją drogą Valejo tez nie za bardzo kojarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 A powinienes ( nie, to nie muzyk:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 http://www.gfxartist.com/ Member gallery #1 Ładnie Tiger, ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2004 No tego to sie raczej nie spodziewałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 Boris Valejo??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amrun1 Napisano 29 Styczeń 2004 Share Napisano 29 Styczeń 2004 no chyba tak...ale jest tez christina valejo...piosenkarka :D wiec do wyboru, do koloru ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi