donvito Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Witam. Chciałem przedstawić wersję roboczą mojego pierwszego samochodu. Z maxem pracuję dopiero od kilku tygodni także spodziewam się, że jest wiele niedoróbek... Ale czekam na wszelkie sugestie i poprawki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Pokaz siatke. Jak na kilka tygodni to ty dobry jesteś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 jak każdy początkujący masz problem z utrzymaniem MS na smyczy, proponował by przetrenowanie go na prostszych obiektach znacznie prostszych bo nie trzymasz Kantów i krawędzi przez co model wychodzi taki jakby plastelinowy. WITAMY i powodzenia będę zaglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Siateczka z Symmetry. (z MSa chyba nie będę dawał bo tam jest troszkę dużo edge'ów...:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Nie lubie kiedy Damus ma racje... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Damus, może jakaś krótka lekcja jak trzymać MS na smyczy?;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Doszedłem do wniosku, ze ta moja siatka nie wygląda najlepiej. Chyba zacznę od nowa ale od spline'ów. Może lepiej pójdzie. Jednak Spline'y doprowadziły mnie do szału;D Poczytałem trochę i wracam do mojego poly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2007 Witam. Po przerwie kolejny screen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 witam jak na okres jaki siedzisz w maxie to jest ok. ale mi tu troche brakuje chamfe'ow żeby było widać dokładną linie samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 Będą chamfery, najpierw chcę skończyć ogólną bryłe pojazdu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 Kolejny update. Do niedzieli powinny być już tylne nadkola. P.S. Chyba mi coraz lepiej te clay'e wychodzą, nie?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 widać że już dachował xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 Nie nie, to nie dachowanie... Na tym renderze tylko tak wygląda... Zobacz oryginał: http://www.tuningblogger.de/uploaded_images/BMW_Z4_M_Coupe_2006_Bronze_2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 Tylne nadkole.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2007 Kolejny update:D btw, czemu się nie odzywacie? Tym razem Clay'e w Mentalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 30 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2007 Witam, kolejny up, skończony bagażnik, nie ma jeszcze tam wszystkich chamferów. Btw, odezwijcie się w końcu, bo potrzebuję cennych rad na przyszłość;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Zrób coś z tymkrzywym dachem i poka screeny z maxa albo jakieś bardziej czytelne rendery, na tych mało troszke widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 poka screeny z maxa albo jakieś bardziej czytelne rendery, na tych mało troszke widać. to samo chcialem napisac, pokaz screeny z viewportow bo na takich renderach wszystkie bledy sie ukrywają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 Proszę bardzo. Dodałem jeszcze siatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 no i to co sie tak ladnie prezentowalo na renderach, w clayu juz nie jest takie piekne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 A co konkretnie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 na pewno chcesz uslyszec? no dobra ;p -giecia na masce -ksztalt nadkola -ksztalt zderzaka przedniego, krzywokrzywokrzywo - tylne nadkole pokrzywione - drzwi j/w - giecia na dachu nieporozumienie a tył? spojrz na fotke i ocen okiem krytyka jezeli cos nie pasuje z powyzszych wymienionych bledow to zaznacze co nie tak ;] ale wystarczy jak spojrzysz na fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 Te wygięcia na dachu są w oryginale Z4 M...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 ale nie takie jak u ciebie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 No dobra, dobra, coś z tym zrobię... btw, jak mogę te wygięcia na masce zrobić tak, żeby z przodu płynie wchodziły w maskę, bo męczę się z tym i męczę i wymęczyć nie mogę...;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Witam. Mam problem, jak zrobić to okrągłe zagłebienie (zaznaczyłem)? Boolean? Przez jakiś czas nie będzie upów, bo poprawiam sietkę. Nabrałem trochę wiedzy od kiedy zacząłem modelować, i to co zrobiłem na początku muszę poprawić:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Witam. Niedługo będzie apdejt, gruntownie przebudowuję przód i siatkę, no i jeszcze szkoła także jest mniej czasu... No ale zobaczymy, co mi wyjdzie... btw, co z tym wgłębieniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 jak masz ładną troche gęstrzą siatke to możesz bolkiem albo cutem na siatce low poly, jeśli masz oszczędną siatke to ja polecam najpierw ms=1 convert to editable poly i bolek/cut, ale ten detal rób na końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 thx pecet, zobaczę jak to wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 jakim bolkiem :D to miejsce akurat jest bardzo latwe, ja bym zrobil tak: -stworzyl bym cylinder wielkosci dziury -wycial booleanem dziure pozniej convert to poly -poprawienie siatki -i gotowe dwie minuty i dziura gotowa i dalej mozesz edytowac siatke bo wszystko zrobione przed nadaniem ms'a jak chesz moge zrobic mini tuta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 nielot007 no o to mi chodziło tylko skróciłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 nielot007 zrób tuta, a co do modelu to co wymienił już ReflectVision popraw i będzie dobrze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Ok, dzięki panowie... Najpóźniej jutro będzie up... Mało czasu cholera przez tą szkołę, codziennie w domu o 17 także modeluję w każdej wolnej chwili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Stanek Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 (edytowane) Ciężki model jak na początkującego. Życzę powodzenia. Edytowane 4 Luty 2010 przez Lukasz_Stanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Już się o tym przekonałem Lukasz_S :D Ale trochę się podszkoliłem, no i teraz ładnie idzie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Całkowicie prsebudowany przód, jeszcze dodam tą belkę na środku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Poprawiony tył... Niedługo wrzucę dach i drzwi po wyprostowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Witam po przerwie:) Kończę przód, nie patrzcie jeszcze na światła i okolice, bo są jeszcze w trakcie modelowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2007 Btw, znacie może jakieś dobre tutoriale na matowy lakier? Byłbym wdzięczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 5 postów pod rząd chyba nowy rekord :D Przód całkiem zgrabny, ale tylni słupek do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 widać starasz się i to procentuje, modeling ładny, czy zgodnie niewiem narazie nie chce mi się zdjęc oglądać żeby ocenić, a do lakieru jeszcze daleko więc narazie modeluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Mam kolejne pytanie: jak zrobić reflektory? Kompletnie nie mam pomysłu, czy robić z nowego plane'a czy ciągnąć krawędzie z karoserii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2008 Odkopuję wątek:D Naszło mnie ostatnio na Beeme moją, także niedługo upy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Tak, jak mówiłem, pierwszy up... Wymęczyłem w końcu te reflektoy i mam ich już serdecznie dość... Teraz zabieram się za klamki, wydech.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 chcialem skomentować niestety niewiele tu widac. Moja propozycja 1 pokaz to w siatce 2 wrzuc w perspektywie (jakiejs zdrowej) 3 zmien oswietlenie to jest jaki platki sniadaniowe na mleku, mam po nich zwroty ;) rozumiesz jest mdle i rozmywa wszystko ciezko ocenic detal modelingu 4 jakis calosciowy kadr czy cosik czekam na progress, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2008 Dobra, dobra, łap... Inne kolory, zbliżyłem przód... No i siatka (też z przodu) bez MS... Może za piękna nie jest, ale jestem, hmmm, powiedzmy niedoświadczony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donvito Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2008 Witam. Kolejny up, tym razem nie ma wielkiego progressu, tylko klamka... Głownie zajmowałem się poprawkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaRe Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 A mi sie podoba :) Tez jestem poczatkujacy ale zadnego projektu swojego jeszcze nie zaczalem.. ucze sie poprzez wykonywanie tutkow jak narazie :) Zycze powodzenia i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 ja to mam prosbe ustaw swiatlo tak zeby bylo i jasno i ciemno a nie tak ni jak to latwiej bedzie ocenic czy rowno itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 najlepiej wyrenderuj z zebrą i będzie wszystko jasne :D poza tym po co wrzucasz obrazki 800*600 ważące po 1,5M? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi