Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chudy, a daj spokoj z live boxem ;/

ja u tesciow zrobilem wifi w oparciu o Linksys WRT-54GL

teraz zasieg jest przez 2 pietra 100% a nie jak z liveboxem ze do pokoju obok problemy byl, wiec skoro masz livebox to dokup tylko jakiegos linksysa serii 54 i jedziesz

dodam ze te modele sa na otwartym oprogramowaniu i mozesz sobie wgrac tomato i zabawic sie w fascynana dopieszczania sieci ;p

Napisano

wifi w lifeboxie działa jak się położy kartę usb na lifeboxie (po to dodają przedłużacz do usb) testowałem i oddałem badziewia po jednym dniu :P kup linksysa i bedzie git.

Napisano

tzn. ten linksys ktory ja zaproponowalem to nie router. to tylko switch/AP. Czyli mam i Livebox TP i linksysa. Do linksysa mozna dokupic jeszcze porzadne antenki +8 +12 db i mamy b.fajny zasieg. Ja poki co u tescia mam standard.

Oczywiscie Linksys z livebox laczymy wyjsciem RJ45 w neo i wejsciem WAN w linksys.

Napisano

hehe no ja nie miałem problemu z zasięgiem bo router stał w pokoju gdzie zazwyczaj był mój komputer :P

Napisano
  • Autor

zamówiłem taki: Linksys Wireless-G Router ADSL WAG200G,

ogolnie szperając po sieci znalazłem dużo dobrych opinii o nim. Zobaczymy :)

Napisano

jaki system? winzgroza? :) na linie parametry anteny itp idzie ustwaić..

a tak btw to sorki za dużo piwa dzisiaj :)a odnosnie ustawien itp to baardzo długa historia.. wszystko cacy jakby nie to ppoe :) na linie z tym b ywa roznie...

Napisano
  • Autor

Linksys Wireless-G Router ADSL WAG200G smiga aż miło, zero problemów z konfiguracją pod Neo.