Napisano 18 Sierpień 200717 l chudy, a daj spokoj z live boxem ;/ ja u tesciow zrobilem wifi w oparciu o Linksys WRT-54GL teraz zasieg jest przez 2 pietra 100% a nie jak z liveboxem ze do pokoju obok problemy byl, wiec skoro masz livebox to dokup tylko jakiegos linksysa serii 54 i jedziesz dodam ze te modele sa na otwartym oprogramowaniu i mozesz sobie wgrac tomato i zabawic sie w fascynana dopieszczania sieci ;p
Napisano 19 Sierpień 200717 l wifi w lifeboxie działa jak się położy kartę usb na lifeboxie (po to dodają przedłużacz do usb) testowałem i oddałem badziewia po jednym dniu :P kup linksysa i bedzie git.
Napisano 19 Sierpień 200717 l tzn. ten linksys ktory ja zaproponowalem to nie router. to tylko switch/AP. Czyli mam i Livebox TP i linksysa. Do linksysa mozna dokupic jeszcze porzadne antenki +8 +12 db i mamy b.fajny zasieg. Ja poki co u tescia mam standard. Oczywiscie Linksys z livebox laczymy wyjsciem RJ45 w neo i wejsciem WAN w linksys.
Napisano 19 Sierpień 200717 l hehe no ja nie miałem problemu z zasięgiem bo router stał w pokoju gdzie zazwyczaj był mój komputer :P
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor zamówiłem taki: Linksys Wireless-G Router ADSL WAG200G, ogolnie szperając po sieci znalazłem dużo dobrych opinii o nim. Zobaczymy :)
Napisano 21 Sierpień 200717 l jaki system? winzgroza? :) na linie parametry anteny itp idzie ustwaić.. a tak btw to sorki za dużo piwa dzisiaj :)a odnosnie ustawien itp to baardzo długa historia.. wszystko cacy jakby nie to ppoe :) na linie z tym b ywa roznie...
Napisano 27 Sierpień 200717 l Autor Linksys Wireless-G Router ADSL WAG200G smiga aż miło, zero problemów z konfiguracją pod Neo.