beatles Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Mam obiekt typu Editable Mesh. Przechodzę do struktury (Element) i selekcjonuję jeden element. Chcę teraz odwrócić zaznaczenie (zazanczyć wszystkie elementy, których dotąd nie zaznaczyłem i odznaczyć zaznaczony wcześniej). Jak to zrobić?
beatles Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Napisano 23 Sierpień 2007 polyboost o ile sie nie mylę potrafi Co to jest polybost? Plug - in? 1
Traitor Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Wystarczy uzyc komende Select Invert ktora jest standardowo w maxie. Podepnij sobie ja pod jakis klawisz, gdyz to czesto uzywana komenda nie tylko przy modelingu.
beatles Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Napisano 23 Sierpień 2007 Wystarczy uzyc komende Select Invert ktora jest standardowo w maxie. Podepnij sobie ja pod jakis klawisz, gdyz to czesto uzywana komenda nie tylko przy modelingu. A gdzie ją znajdę? Na rolecie Modify->Editable Mesh nie widzę.
Traitor Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Nie widzisz gdyz nie jest to modyfikator;) Wejdz z gornej belki w Customize/CustomizeUserInterface/Keyboard/ i znajdz w tym okienku z wypisanymi komendami Select Invert. Po prawej stronie mozesz przypisac go pod dany skrot klawiszowy.
Traitor Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Pewnie tak jezeli ktos ma standardowy uklad skrotow. Ja mam dostosowany do siebie wiec podaje cala sciezke by chlopak wiedzial jak podpiac sobie komendy pod ew. swoj uklad.
Tomala Napisano 23 Sierpień 2007 Napisano 23 Sierpień 2007 Komenda select invert jest pod zakładką edit na głównym pasku zadań.
Rekomendowane odpowiedzi