Napisano 23 Sierpień 200717 l Mam obiekt typu Editable Mesh. Przechodzę do struktury (Element) i selekcjonuję jeden element. Chcę teraz odwrócić zaznaczenie (zazanczyć wszystkie elementy, których dotąd nie zaznaczyłem i odznaczyć zaznaczony wcześniej). Jak to zrobić?
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor polyboost o ile sie nie mylę potrafi Co to jest polybost? Plug - in?
Napisano 23 Sierpień 200717 l Wystarczy uzyc komende Select Invert ktora jest standardowo w maxie. Podepnij sobie ja pod jakis klawisz, gdyz to czesto uzywana komenda nie tylko przy modelingu.
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor Wystarczy uzyc komende Select Invert ktora jest standardowo w maxie. Podepnij sobie ja pod jakis klawisz, gdyz to czesto uzywana komenda nie tylko przy modelingu. A gdzie ją znajdę? Na rolecie Modify->Editable Mesh nie widzę.
Napisano 23 Sierpień 200717 l Nie widzisz gdyz nie jest to modyfikator;) Wejdz z gornej belki w Customize/CustomizeUserInterface/Keyboard/ i znajdz w tym okienku z wypisanymi komendami Select Invert. Po prawej stronie mozesz przypisac go pod dany skrot klawiszowy.
Napisano 23 Sierpień 200717 l Pewnie tak jezeli ktos ma standardowy uklad skrotow. Ja mam dostosowany do siebie wiec podaje cala sciezke by chlopak wiedzial jak podpiac sobie komendy pod ew. swoj uklad.