default Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Witam. Jest to pewnie mój jedyny post, potrzebuje chwilowa pomoc. Kilka miesiecy temu zainstalowalem trial 3ds Max 9. Wersja 30-dniowa skonczyla sie dosyc dawno. Ale wczoraj zrobilem formatowanie. Calkowite formatowanie komputera. Instaluje program, uruchamiam go z nadzieja na mozliwosc zrobienia kolejnych modeli i... nie mozna uruchomic, pisze mi ze musze aktywowac! Zaznacze, ze formatowanie kilka miesiecy temu przynioslo pozadany efekt. Dlaczego nie tym razem? Prosze o szybka odpowiedz...
streaker Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Pewnie dlatego, że licencje większości programów zapisywane są w NIEFORMATOWALNEJ części dysku.
default Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 Dziwne. Dlaczego wiec w takim razie przy poprzednim formatowaniu przynioslo to pozadany efekt? Pozatym z tego co wiem, to formatowanie wymazuje kompletnie wszystkie informacje z dysku...
Bruneq Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 zle wiesz!sa jeszcze miejsca w ktorych programy zapisuja swoje licencje! mozliwe ze przypadek, ze max sie dal uruchomic!lub zmieniales dysk C!kup sobie wersje edukacyjna, bedizesz mial po problemie!
piotrek Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 Kup nowy dysk. A najlepiej cały komputer.
Master Kiełbaster Napisano 24 Sierpień 2007 Napisano 24 Sierpień 2007 a mie sie zdaje że max się orientuje poprzez net że był okres mu minął.
default Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Napisano 24 Sierpień 2007 Aplikacje instalacyjna wzialem poprzez dysk USB z poprzedniego stanu dysku twardego... nie mialem dostepu do internetu instalujac ją.
oskar_h Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 i nie zadziala juz. format skraca okres probny, a format ani rozwalenie i zalozenie partycji od nowa nic nie pomoga. max robi sobie wpis w bootsectorach dysku, do ktorych nei ma dostepu. co prawda slyszalem ze jest jakis program usuwajacy wpisy stamtad, ale nie bawilbym sie w to.
default Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 Boze, juz wiem o co chodzi. Od kilku miesiecy mam zupelnie nowy komputer z nowymi dyskami. Dlatego moglem zainstalowac trial jeszcze raz. Nie mam tylko pojecia dlaczego na poprzednim komputerze udalo mi sie po formatowaniu zainstalowac. Zreszta juz niewazne...
deha21 Napisano 2 Wrzesień 2007 Napisano 2 Wrzesień 2007 Ja też miałem taki problem i poprostu zainstalowałem starszą wersją (miałem 9, mam 8) na nowo utworzonej partycji :)
Rekomendowane odpowiedzi