Napisano 24 Sierpień 200717 l Witam wszystkich forumowiczów! Praca przedstawia samolot Louisa Blériota, który jako pierwszy przeleciał nad Kanałem La Manche. Całość robiłem około 20 dni. Czekam na komentarze, rady i oceny:) pozdrawiam!
Napisano 25 Sierpień 200717 l jak na malowany! super wyszło! fajnie oteksturowane modelki! trochę drugi plan za bardzo rozmyty, mógł by być bardziej widoczny horyzont, głównie mi chodzi o miejsce za jego głową. a tak na marginesie to aż nie możliwe że coś takiego przeleciało kanał! ;) dzieki za lekcję historii ;)
Napisano 25 Sierpień 200717 l nieźle wyszło. widać jednka różnicę pierwszego planu z tłem: ziarno fotograficzne tła jest o wiele bardziej intensywne niż ziarno samego samolotu. widać to zwłaszcza na skrzydłach i kołach. całość pracy jednak sprawia bardzo fajne wrażenie. kto wie... może uda ci się sprzedać to do jakiegoś podręcznika o lotnictwie? Pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 200717 l fajny obrazek, może trochę przesadziłeś z tłem, śmigło dał bym miej rozmyte
Napisano 25 Sierpień 200717 l może się nie znam, chociaż kiedyś interesowałem się lotnictwem, ale taki samolocik nie wznosił się tak wysoko - takie mam wrażenie, że leci mega wysoko :PPP ale to tylko takie moje czepianie się :PPP ps.bardzo fajna pracka
Napisano 25 Sierpień 200717 l Autor Raffaello - Dzięki!! tweety - racja, mogłem nad tym popracować jeszcze briz - dzięki, co do śmigła to próbowałem różne wersje i to mi się najbardziej podobało empeck - DZIĘKI!!:D pioootras - a ja się nie interesowałem raczej lotnictwem nigdy, oprócz paru sklejanych modeli, ale też mi się zdaje, że taki coś nie wleci tak wysoko:) ogólnie miałem problem z tłem co widać, ale to dawało jakiś klimat, a były wersje nad polem niżej i całość wyglądała gorzej i w sumie liczyłem się z tym, że rzuci się to trochę w oczy, jednak wolałem lepszy klimat niż realizm Wielkie dzięki, czekam na więcej...:D, pozdrawiam,
Napisano 25 Sierpień 200717 l Naprawdę fajne. Pod zalewem wizualizacji (:D) i samochodów miło jest popatrzeć na coś nowego. Nawet błędy nie przeszkadzaj ;)
Napisano 25 Sierpień 200717 l dobre to jest! jabyś jeszcze troche zaokrąglił skrzydła z przodu byłoby naprawde super. ale i tak jest milutko, takie malowane 3d rzadko sie oglada:)
Napisano 25 Sierpień 200717 l Bdb, ale przydałby się delikatny motion blur na całym samolocie i jego pilocie :) Praca bardzo dobra, IMHO postać pilota najsłabiej wypada z całego obrazka, ale i tak jest przyzwocie :) Może nawet lepiej :)
Napisano 25 Sierpień 200717 l bardzo ładnie, jednak jak się śmigło obraca to motion blur tworzy taki "krzyżyk" bardziej wyrażny, lekko powoli się obracjaący, nie wiem czy ktokolwiek mnie rozumie...
Napisano 25 Sierpień 200717 l Autor Tomuś, _Kreska_, MaGuu - dzięki:) M@Ti - była warstwa z takim właśnie rozmyciem, ale nawet przy najmniejszym strasznie się wszystko zaczęło zlewać, tekstury traciły dużo szczegółów, a poświęciłem im dużo czasu i nie chciałem tego zmarnować:) Xiz0r - co do rozmycia; widziałem na zdjęciach, że to śmigło najlepiej widać pośrodku całego rozmycia, nie wiem czemu tak jest, ale to już speców od fotografii trzeba spytać:) a u mnie fahtycznie jest na skraju najbardziej widoczne. cieszę się, że Wam się podoba, pozdrawiam!
Napisano 26 Sierpień 200717 l Wygląda jak stara pocztówka z dawnych lat i jeżeli taki był zamysł to wykonanie bardzo przyjemne dla oka. :) Pozdrawiam.
Napisano 27 Sierpień 200717 l Autor od początku tak to widziałem i w sumie wydaje mi się, że najlepiej tu taki klimat pasuje, dzięki, pozdrawiam
Napisano 9 Wrzesień 200717 l bardzo ładnie, nostalgiczny klimat. Pilot plastikowy i bardzo szeroki w barach. Poza tym wątpię czy w jakimkolwiek momencie lotu mógł sobie pozwolić na niedbałe położenie jednej ręki na burcie. Pilotowanie tej wersalki to musiała być prawdziwa walka.
Napisano 9 Wrzesień 200717 l jedynie skrzydło(ostry kant) wygląda na 3d. Reszta jak namalowane - te brudy, lekki szum, koleś, kolory... PERFEKT!!
Napisano 9 Wrzesień 200717 l dla mnie bardzo dobra praca, jedyny minus to ten barczysty pilot żeby nie to było by super
Napisano 10 Wrzesień 200717 l Autor tomeg - dzięki Morbid Karbid - apropos zimnego łokcia; obczaj to ;) http://img260.imageshack.us/img260/3365/fazba007rn1.jpg Razi91 - no ten kant faktycznie powinien być zaokrąglony:( dzięki, ale do perfekta jeszcze brakuje:) mrkrzysiek - dzięki!! co do pilota racje powiadasz pozdrawiam!