shampan Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 To moj pierwszy samochod i w ogole jedna z pierwszych samodzielnych pracek w maxie. Robie go juz z 3 tygodnie ze sporymi przerwami (kocham szkole...) Jak narazie, to widze w nim same bledy, niedociagniecia, odejscia od oryginalu itp. ale i tak wytykajcie bledy bo moze akurat czegos nie przyuwazylem :) Jak ktos zarzada siatki to pokaze:) [Edited on 11-12-2003 by shampan] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 Moze jakiś renderek?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 hm jakies problemy z obrazkami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 zobaczyłem tylko coś takiego [lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 ale szybka odpowiedz :p jeszcze pokaze tylek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 no kurcze komentujcie teraz a nie jak nie bylo obrazkow ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 mi się podoba...sam modeling...nie samochód niestety :P ale nie ważne... mam takie drobne pytanie...czy ten wlot(bądz wylot cięzko określić??!!) mieszczący się na przednim zderzaku po prawej stronie za wlotem do hamulców...jest zgodne z orginałem czy jest to Twój zabieg stylistyczny?? pozdrawiam...i czekam na siateczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 masz złe wloty tylnych lamp...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 phantom: ja tym samochodem juz wymiotuje :) a te jakby wloty sa w oryginale nad lampami jeszcze posiedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 nie no nie ma co wymiotować...:) faktycznie jest brzydki :P ale to jush tak w orginale niestety jest :D ale jak go ukończysz spodoba Ci się:P co do siatki to troszke wykręcona jest niźle w pewnych miejscach ale i tak ładnie się komponuje w logiczną (brzydką :P) całość :) pracuj pracuj pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon623 Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 Świtny modelik. Pełne uznanie. Zastanawiam się, czy przypadkiem niektóre krawędzie nie powinny być ostrzejsze np. ta na przednim zderzaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 czesc moglbys mi powiedziec jaka metoda robisz ten samochod??i gdzie mozna znalesc jakoies tutoriale do tej metody?? zrobilem juz 1 samochod uzywajac planow ale wyszedl tak se=) za pomoc z gory dziekuje pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Ooo... w końcu jakaś motywacja, żebym pociągnął mój model do przodu :P A Modena wcale nie jest brzydka... ale tu tyle opinii co userów :) Dla porównania wrzucam link do mojego http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6610&page=1 po weekendzie dorzucę jakiegoś aktualnego rendera :) mIłego dziobania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 Tymek rob swojego, fajnie sie zapowiada nie to co moj :) metoda: poly - dobre tutoriale sa na 3dtotal, np. fiat 500 (chyba duzo ludzi go robilo) i joan of arc (ta kobite ja robilem i nie umiem wiecej niz tam jest napisane :p) krawedzie powinny byc ostrzejsze, wlasnie nad nimi pracuje do samochodu wroce jak wygrzebie sie (albo i nie) z zagrozenia z niemca :D czyli pewnie za tydzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 21 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2004 Dlugo nie dawalem znakow zycia bo malo zrobilem :). Poza tym, model robilem w sposob: najpierw ogolny zarys, a potem poprawiac bledy i dorabiac szczegoly. Nikomu nie polecam, strata czasu i duzo bledow zostaje. Od poczatku trzeba sie starac Zrobilem nowe felgi i poprawilem swiatla i kilka szczegolow. Lakieru nikt komentowac nie musi... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 wygląda całkiem nieźle :) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Zrób wnętrze :-) i pokaż siatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 22 Styczeń 2004 Share Napisano 22 Styczeń 2004 Originally posted by shampan (...)To moj pierwszy samochod i w ogole jedna z pierwszych samodzielnych pracek w maxie. Jasne..a świstak siedzi i siedzi...bo podarł te sreberka ::D pozdr P.S. Niezly ten model ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2004 dzieki :) mowicie ze niezly bo siatki jeszcze nie pokazalem :p ale niedlugo postaram sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 22 Styczeń 2004 Share Napisano 22 Styczeń 2004 wyglada nawet lepije niz calkiem niezel :) czekamy na kolejne updaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2004 kilka obrazkow... przednia szyba jest tylko po to zeby bylo tam cokolwiek... siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2004 sorry za kilka postow, obrazek byl za duzy.. jak widac, siatka to straszny smietnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Styczeń 2004 Share Napisano 22 Styczeń 2004 no cóz, siatka najpiękniejsza nie jest :D ale liczy się efekt :) pozdrawiam [piwo] EDIT napisałem to po zobaczeniu siatki przodu auta, ale jak teraz widzę... tyłeczek jest już całkiem przyjemny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 22 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2004 i jeszcze tylek z duza iloscia baboli.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 baaa, przod tez nie ejst zly, co prawda kilka vertexow/edge bym wywalil co nei naruszylo by geometrii bryly za bardzo ale z tego mdelu wyciagneisz b. dobre efekty, o ile zadbasz o detale, ktore tak an prawde robia z dobrego mdoelu rbai model ladny:) P.S. kity o pierwszym modelu samochodu, i pierwszje pracce to mozesz wsadzac swojej babci, ktora ches znaciagac na nowego kompa(ja tak zorbilem swego czasu:) ) jzu sie naogaldalismy pracek ludzi ktrzy zaczynaaj z maxe i to definitywnie nie ejst przykald takiej osoby:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2004 no powaga, pierwszy :) kiedys cos z boxami probowalem ale to sie nie liczy bo z boxa samochodu sie zrobic nie da ;p a teraz reklama: niedlugo wczesniej zrobilem se tutka \'joan of arc\' z 3dtotal (modelowanie wszystkiego, teksturowac mi sie juz nie chcialo :)) mysle ze dzieki temu model nie jest na pierwszy rzut oka tragiczny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Jak dla mnie całkiem całkiem, dobry początek! jeszcze duuzo roboty ale nie poddawaj się! Czekam na updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 Na poczatek: bylbym bardzo wdzieczny o niekomentowanie tempa mojej pracy :) Bryla jest juz wlasciwie skonczona. Musze jeszcze tylko poprawic uszczelki przy szybach w kilku miejscach, zalatac rowki, zrobic lusterka, klamki i zarowki :] A potem wnetrze... Jak sie postaram to moze do wakacji skoncze Komentujcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 tylek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 troszke aktualniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 a za pol godzy bedzie render ze swiatlami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 no piekna robota. czekam na kolejne apdejty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 hehehe...no ja myśle :) wszystko wydaje się okej...ale spojżałem tak na wloty powietrza...i tak patrze...a tu q*** taaakia wielka siatka !! geez...nie widziałem takich wielkich oczek nawet w siatce od płota :P absolutnie zmień to :) pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 hehe to nie siatka, modena ma taka wlasnie kratke tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 A to samochod wariata ze bez klamek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 sa swiatla :) tylko ze cus z materialem nie tak i nie widac dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 no niezle. piekna robota :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snakeq Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Sorry że pytam, ale co to jest za szybą tylnią, dopalacze? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Originally posted by Monster A to samochod wariata ze bez klamek? No przciez napisal Musze jeszcze tylko poprawic uszczelki przy szybach w kilku miejscach, zalatac rowki, zrobic lusterka, klamki i zarowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 29 Luty 2004 Share Napisano 29 Luty 2004 Samochodzik jest całkiem, całkiem. :) Co to jest z przodu ?? Wloty z textury ?? Jeżeli tak to ja bym to zmienił jak najszybciej. :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 29 Luty 2004 Autor Share Napisano 29 Luty 2004 jest tak: kratka - odstep - plane jako siatka z malutkimi oczkami, ktorych nawet nie widac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Niezle Ci idzie :) Podrzucam moja 360 a dokladniej w wersji Challenge Stradale[lol2] Jeszcze nie skonczona ciagle cos poprawiam:mad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 wow :o no ale zamiast wbijać się komuś na topic lepiej załóż swój :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 Proponuje zmienic kolor z czarnego na zolty albo czerwony(szybciej zobaczmy bledy :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 a najlepiej woqule nie narzucac jakiegokolwiek pochodnego lakieru . Wtedy wyjda wszysciutkie bledy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 a najlepiej nie robić błędów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 1 Marzec 2004 Share Napisano 1 Marzec 2004 narazie wymodeluj dokładnie wszystko a potem zajmij się alkeirem itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shampan Napisano 1 Marzec 2004 Autor Share Napisano 1 Marzec 2004 Poczulem sie zdeptany :p ale... jeszcze nie skonczylem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Marzec 2004 Share Napisano 2 Marzec 2004 o ile dobzre pamietam za ten biały pasek trzeba dopłacić 10 tys $ lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi