Napisano 11 Grudzień 200321 l To moj pierwszy samochod i w ogole jedna z pierwszych samodzielnych pracek w maxie. Robie go juz z 3 tygodnie ze sporymi przerwami (kocham szkole...) Jak narazie, to widze w nim same bledy, niedociagniecia, odejscia od oryginalu itp. ale i tak wytykajcie bledy bo moze akurat czegos nie przyuwazylem :) Jak ktos zarzada siatki to pokaze:) [Edited on 11-12-2003 by shampan]
Napisano 11 Grudzień 200321 l mi się podoba...sam modeling...nie samochód niestety :P ale nie ważne... mam takie drobne pytanie...czy ten wlot(bądz wylot cięzko określić??!!) mieszczący się na przednim zderzaku po prawej stronie za wlotem do hamulców...jest zgodne z orginałem czy jest to Twój zabieg stylistyczny?? pozdrawiam...i czekam na siateczke :)
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor phantom: ja tym samochodem juz wymiotuje :) a te jakby wloty sa w oryginale nad lampami jeszcze posiedze
Napisano 11 Grudzień 200321 l nie no nie ma co wymiotować...:) faktycznie jest brzydki :P ale to jush tak w orginale niestety jest :D ale jak go ukończysz spodoba Ci się:P co do siatki to troszke wykręcona jest niźle w pewnych miejscach ale i tak ładnie się komponuje w logiczną (brzydką :P) całość :) pracuj pracuj pozdro...
Napisano 11 Grudzień 200321 l Świtny modelik. Pełne uznanie. Zastanawiam się, czy przypadkiem niektóre krawędzie nie powinny być ostrzejsze np. ta na przednim zderzaku.
Napisano 12 Grudzień 200321 l czesc moglbys mi powiedziec jaka metoda robisz ten samochod??i gdzie mozna znalesc jakoies tutoriale do tej metody?? zrobilem juz 1 samochod uzywajac planow ale wyszedl tak se=) za pomoc z gory dziekuje pozdrawiam roman
Napisano 12 Grudzień 200321 l Ooo... w końcu jakaś motywacja, żebym pociągnął mój model do przodu :P A Modena wcale nie jest brzydka... ale tu tyle opinii co userów :) Dla porównania wrzucam link do mojego http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6610&page=1 po weekendzie dorzucę jakiegoś aktualnego rendera :) mIłego dziobania :)
Napisano 13 Grudzień 200321 l Autor Tymek rob swojego, fajnie sie zapowiada nie to co moj :) metoda: poly - dobre tutoriale sa na 3dtotal, np. fiat 500 (chyba duzo ludzi go robilo) i joan of arc (ta kobite ja robilem i nie umiem wiecej niz tam jest napisane :p) krawedzie powinny byc ostrzejsze, wlasnie nad nimi pracuje do samochodu wroce jak wygrzebie sie (albo i nie) z zagrozenia z niemca :D czyli pewnie za tydzien
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor Dlugo nie dawalem znakow zycia bo malo zrobilem :). Poza tym, model robilem w sposob: najpierw ogolny zarys, a potem poprawiac bledy i dorabiac szczegoly. Nikomu nie polecam, strata czasu i duzo bledow zostaje. Od poczatku trzeba sie starac Zrobilem nowe felgi i poprawilem swiatla i kilka szczegolow. Lakieru nikt komentowac nie musi... :]
Napisano 22 Styczeń 200421 l Originally posted by shampan (...)To moj pierwszy samochod i w ogole jedna z pierwszych samodzielnych pracek w maxie. Jasne..a świstak siedzi i siedzi...bo podarł te sreberka ::D pozdr P.S. Niezly ten model !
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor dzieki :) mowicie ze niezly bo siatki jeszcze nie pokazalem :p ale niedlugo postaram sie
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor kilka obrazkow... przednia szyba jest tylko po to zeby bylo tam cokolwiek... siatka:
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor sorry za kilka postow, obrazek byl za duzy.. jak widac, siatka to straszny smietnik
Napisano 22 Styczeń 200421 l no cóz, siatka najpiękniejsza nie jest :D ale liczy się efekt :) pozdrawiam [piwo] EDIT napisałem to po zobaczeniu siatki przodu auta, ale jak teraz widzę... tyłeczek jest już całkiem przyjemny :D
Napisano 23 Styczeń 200421 l baaa, przod tez nie ejst zly, co prawda kilka vertexow/edge bym wywalil co nei naruszylo by geometrii bryly za bardzo ale z tego mdelu wyciagneisz b. dobre efekty, o ile zadbasz o detale, ktore tak an prawde robia z dobrego mdoelu rbai model ladny:) P.S. kity o pierwszym modelu samochodu, i pierwszje pracce to mozesz wsadzac swojej babci, ktora ches znaciagac na nowego kompa(ja tak zorbilem swego czasu:) ) jzu sie naogaldalismy pracek ludzi ktrzy zaczynaaj z maxe i to definitywnie nie ejst przykald takiej osoby:)
Napisano 23 Styczeń 200421 l Autor no powaga, pierwszy :) kiedys cos z boxami probowalem ale to sie nie liczy bo z boxa samochodu sie zrobic nie da ;p a teraz reklama: niedlugo wczesniej zrobilem se tutka \'joan of arc\' z 3dtotal (modelowanie wszystkiego, teksturowac mi sie juz nie chcialo :)) mysle ze dzieki temu model nie jest na pierwszy rzut oka tragiczny :]
Napisano 23 Styczeń 200421 l Jak dla mnie całkiem całkiem, dobry początek! jeszcze duuzo roboty ale nie poddawaj się! Czekam na updaty
Napisano 29 Luty 200421 l Autor Na poczatek: bylbym bardzo wdzieczny o niekomentowanie tempa mojej pracy :) Bryla jest juz wlasciwie skonczona. Musze jeszcze tylko poprawic uszczelki przy szybach w kilku miejscach, zalatac rowki, zrobic lusterka, klamki i zarowki :] A potem wnetrze... Jak sie postaram to moze do wakacji skoncze Komentujcie
Napisano 29 Luty 200421 l hehehe...no ja myśle :) wszystko wydaje się okej...ale spojżałem tak na wloty powietrza...i tak patrze...a tu q*** taaakia wielka siatka !! geez...nie widziałem takich wielkich oczek nawet w siatce od płota :P absolutnie zmień to :) pozdro...
Napisano 29 Luty 200421 l Originally posted by Monster A to samochod wariata ze bez klamek? No przciez napisal Musze jeszcze tylko poprawic uszczelki przy szybach w kilku miejscach, zalatac rowki, zrobic lusterka, klamki i zarowki
Napisano 29 Luty 200421 l Samochodzik jest całkiem, całkiem. :) Co to jest z przodu ?? Wloty z textury ?? Jeżeli tak to ja bym to zmienił jak najszybciej. :) Pozdro.
Napisano 29 Luty 200421 l Autor jest tak: kratka - odstep - plane jako siatka z malutkimi oczkami, ktorych nawet nie widac :)
Napisano 1 Marzec 200421 l Niezle Ci idzie :) Podrzucam moja 360 a dokladniej w wersji Challenge Stradale[lol2] Jeszcze nie skonczona ciagle cos poprawiam:mad:
Napisano 1 Marzec 200421 l wow :o no ale zamiast wbijać się komuś na topic lepiej załóż swój :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 1 Marzec 200421 l Proponuje zmienic kolor z czarnego na zolty albo czerwony(szybciej zobaczmy bledy :P )
Napisano 1 Marzec 200421 l a najlepiej woqule nie narzucac jakiegokolwiek pochodnego lakieru . Wtedy wyjda wszysciutkie bledy ;)