heaven Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 witam.. skonczylem wreszcie ten pokoj. juz dawno byl skonczony tylko nei chcialo mi sie go renderowac. renderowal sie z 3:30h. link do wip'a: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=40870 to moja pierwsza skonczona wizka :) jestem jeszcze swiezy w maxie wiec nie obejdzie sie bez bledow itp. tylko nie mieszajcie mnie z blotem za mocno :P
patry Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Witam :) Bardzo fajnie wyszło, ale... 1) Materiał firanek do poprawki 2) Ziarno od światła słonecznego za duże 3) Na szafce po lewej chyba nie ma tekstury No to by było na tyle ;]
Vorek Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Stanowczo za ciemno, zobacz jak w silnie oświetlonym pokoju rozkłada się światło. No i kadr do bani, najbardziej przyciąga uwagę okno, nie pokój. Podoba mi się ten oldschoolowy wzorek na ścianie ;) Pozdrawiam
heaven Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Napisano 1 Wrzesień 2007 patry - ziarna na renderze niebylo. dodalem je w photoshopie. wszystkie szafki maja tekstury. Vorek - nastepnym razem bedzie lepiej :P tomuś - dzieks czekam na reszte komentarzy :P
BarlogPL Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Muszę przyznać z czystym sumieniem, że mi się podoba, ale te parę błędów wymienionych wyżej mógł byś poprawić :)
tadzio Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 czemu sa zaluzje w oknach, a cieni ichnich na podlodze nie ma? ;) pozdr
heaven Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Napisano 1 Wrzesień 2007 tadzio - przypatrz sie dokladnie... zaluzje widac w miejscu przepalenia.. slonce i zaluzje sa tak ustawione ze sa cienkie paski cienia, ale u mnie widac cienie zaluzji na podlodze. pozdr.
banana.split Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Początki fajne. Nie będę wypisywał jeszcze raz tych samych uwag co powyżej - po prostu się z nimi zgadzam :) Najważniejsza z nich wg mnie to "Więcej światła!" (tylko nie mówcie, że mam obsesję na punkcie niemieckiej sztuki) ale pamiętaj, że prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy ja nie jak zaczyna :) powodzenia!
heaven Napisano 1 Wrzesień 2007 Autor Napisano 1 Wrzesień 2007 heh :) dzieks banana.split . w nastepnym pokoju bedzie jasniej jesli pozwoli na to tlo za oknem :)
Temporal Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 takie pytanie na cholere dodawac samemu ziarno?
heaven Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 bo jak ktos wczesniej napisal, mozna je kontrolowac a nie jak w maxie zmieniac gdzies tam ustawienia. nie jestem pro wiec nie wiem jeszcze gdzies sie to ziarno ustawia ale gdzies w ustawieniach AA chyba ale nie jestem pewien. a w PS'ie mozna dodac ziarno i kontrolowac poziom jego. chociaz wiem teraz ze dalem za duze ziarno. pozdrawiam.
piksar Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 proporcje - komoda za duża w stosunku do wysokości parapetu czyż nie ? okna bardzo delikatne, za delikatne by otworzyć
heaven Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 pikSar - co do okna masz racje. jest za chude. zobaczylem to pozniej ale juz nie zmienialem. moj blad. nastepne bedzie lepsze. a co do komody. ma chyba 90 cm. wys. wiec jest chyba normalna. okno zaczyna sie od 50 cm od podlogi i ma 150 cm. wiec jest chyba dobrze. tak mi sie wydaje :P nie znam sie na tych calych wymiarach ale staralem sie zachowac realizm choc nie chodzilem i nie mierzylem ani nie sprawdzalem bo mi sie nie chcialo :P ah te moje lenistwo :P trza cos z nim zrobic :) w kazdym razie dzieki :)
Temporal Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 i tak nadal nie rozumiem idei dodawania ziarna w renderze proboje sie wyeliminowac ziarno wiec gdy otrzymamy czysciutki renderek to po kija sobie go brudzic w PS'ie?
heaven Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 moim zdaniem z ziarnem wydaje sie bardziej fotorealistyczne :P ale to moje zdanie :P
ReflectVision Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 bledne myslenie ;) bledow nie bede wymieniac bo wszystkie juz zostaly wyrzucone na wierzch przez poprzednikow :)
heaven Napisano 3 Wrzesień 2007 Autor Napisano 3 Wrzesień 2007 no wiec moze oswiecisz mnie ReflectVision i powiesz gdzie sie ustawia ziarno bo nie wiem :P bawie sie w maxie od niedawna i nie wiem jeszcze gdzie sa wszystkie takie funkcje :P
tadzio Napisano 3 Wrzesień 2007 Napisano 3 Wrzesień 2007 dodawanie ziarna do renderow to to samo co dodawanie aberracji itp, czyli symulowanie "bledow" aparatu fotograficznego w celu nadania renderowi wiekszej wiarygodnosci. dobrze mowie czy sciemniam;)
heaven Napisano 4 Wrzesień 2007 Autor Napisano 4 Wrzesień 2007 tez tak mysle jak tadzio . :P tylko gdzie sie to ustawia ? ktos powie ? na poczatku przed bawieniem sie w ps'ie nie bylo ziarna na renderze.
Temporal Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 ale ziarno to niechciany efekt kazdy dazy do jego wyeliminowania wiec jesli nie miales ziarna to powinienes sie cieszyc a nie dodawac je w PS ale ja sie tam nie znam.
Pancerniq Napisano 17 Listopad 2007 Napisano 17 Listopad 2007 Ojojoj trochę za dużo przepalone, łóżko jak jakaź trumna(nie rozumiem tych wystających rogów?)przełącz się od razu na mental ray.Powodzenia i do poprawek!!!
Rekomendowane odpowiedzi