latarnik Napisano 4 Wrzesień 2007 Napisano 4 Wrzesień 2007 (edytowane) Czołem, będe tu wrzucał co jakiś czas swoje zdjęcia ;] Jeśli chodzi o przynudzanie, to zdjęcia robię analogiem, bo nie mogę uciułać na 10d (: Do niedawna miałem Canona EOS 1000F z Tamronem 24-70mm, teraz dodatkowo dysponuje jeszcze Canonem EOS 5 z Canonem EF 28-105mm. Zdjecia wywoluje w labie na płyte. Największy ból, że parametrów na ogół nie pamiętam. (; A teraz, jeśli chodzi o zdjęcia to na początek z EOSa 1000F + 24-70: 1.bez obróbki 2.bez obróbki 3.w PS b&w i kontrast 4.w PS podbity troche niebieski 5.bez obróbki 6.bez obróbki No i trochę nowsze, z EOSa 5 + 28-105: 7.minimalnie kontrast w PS 8.bez obróbki 9.ostro PSute, było mieszanie warstw i podbijanie kontrastu Zapraszam do komentowania, jestem otwarty na krytyke (; Edytowane 9 Sierpień 2008 przez latarnik
kropa Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Podoba mi isę ta jaszczurka w sumie najbardziej, a na 7 białość nieba trochę za bardzo razi :/
Fidiasz Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 jaszczurka bardzo fajna :) bede z Ciebie ludzie :D
Gość obo Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 No jaszczurka fajna ;) Nr. 7 mi się też podoba. Fajna lokalizacja ;) I fajnie że w sumie mało obróbki używasz ;) Pozdrawiam
kamilsien Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 za brak mocnej obrobki - brawa a najfajniejszy to rzeczywiscie jaszczurek.
illy Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 mialem kiedys eos 5, mial sterowaniem AF za pomoca oka mi najbvardziej podchodzi 1,4,5
latarnik Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 kropa - dzięki (; Fidiasz - dzieki ;p Oby, liczę na to ;D obo - dzieki. To Urbino we Włoszech. Niesamowite miejsce, zachowało się od średniowiecza ;] kamilsien - thx ;] illy - dzieki ;) Rzeczywiście, AF sterowany okiem to fajny bajer, ale nie zdarza mi się korzystać bo w 28-105 mam zepsuty AF, a pracuje mi sie z nim o wiele lepiej niż z Tamronem. Także nie mam wyboru i ostrość i tak ustawiam ręcznie. I kolejna porcja. Wszsytko EOS 5 + 28-105 10.Przekadrowane w PS na pion 11.Bez obróbki 12.Bez obróbki 13.Praktycznie nieruszane - healing brush na smudze po samolocie [btw. wschód słońca nad Adriatykiem - piękna sprawa (; ] 14.Bez obróbki Pozdrawiam ;)
colgatte Napisano 15 Wrzesień 2007 Napisano 15 Wrzesień 2007 Cześc! Najbradziej podoba mi się siódme i piąte. super tutaj światło gra tworząc ciekawy efekt. Coś masz z aparatem, że w piątce jest na fioletowo przebarwiona lewa częśc foty, czy to coś u mnie nie tak? Natomiast nie wiem, co takiego fajnego jest w tej jaszczurce, ludzie. Może przepalony pyszczek? :p A i polegli rycerze fajni. Niestety nie przepadam za taką reporterką, jaką uprawiasz w 8,9,,10,11,12,14. Bo w zasadzie, ni to dla większości superciekawe, ni przełomowe wydarzenie, nie wzbudzające emocji, takie fotki na stronę organizatora imprezy. Pierwszy rzut bardzo fajny.
latarnik Napisano 8 Styczeń 2008 Autor Napisano 8 Styczeń 2008 Cześć, od czasu ostatniej aktualizacji minęło troche czasu. Zamiary na 10D poszły do piachu, udało mi się zakupić 20D w swietnym stanie. Moje obiektywy mają wprawdzie po 20 lat, ale przecież, to nie szkodzi.. ;p Jakieś pierwsze próby, z tego na co pozwala mi czas. 15. 16. 17. 18. pozdrawiam
illy Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 drugie byloby najlepsze jakbys troche oddalil siem bo mogles postaci ujuac w mocnych punktach raszta do mnie nie trafia (acz lubie fotkowac ludzi)
piksar Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 bardzo ładne, choć na dziewczynie albo balans bieli źle albo przesadziła z makijażem
latarnik Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Dzięki za komentarze. Piksar - Nie jest to tyle wina balansu bieli, ani makijażu, co kolorów w windowsie, które oszalały i nijak nie zgadzały się z tym co w photoshopie. Trudno niech tak zostanie i udaje, że tak miało być... i kolejne dwa, co się zrobiły gdzieś po drodze. 19. 20. czołeem
torm Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 podobają mi się wszystkie... widać, że wiesz co robisz:) (choć ja się znam na fotografii jak kowal na pieczeniu ciastek) ale trafiają do mnie :)
latarnik Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Dzięki torm miło czytać ;) takietam dwa, z sesji hartowania... 21. 22. 'ola
illy Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 z hartowaniem uwazaj, iskra moze ci zniszczyc soczewki, chyba ze uzywasz filtra UV
kamilsien Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 21 jest calkiem spoko. dobrze skomponowane.
latarnik Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 illy - moje obiektywy mają po 10-15 lat i wygląda na to, że nie były zbytnio uszanowane... ale faktycznie, nie pomyślałem o iskrze. Dzięki kamilsien - Dzięki, fajnie, że się podoba Z dzisiejszej wycieczki tu i ówdzie: 23. 24. 25.
latarnik Napisano 23 Luty 2008 Autor Napisano 23 Luty 2008 A teraz będzie parę z tak-zwanej-sesji, która miała miejsce dzisiaj. Chętnie usłyszę od was parę słów na ich temat. ;) 26. 27. 28. 29. 30. 31. szalom
latarnik Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Fidiasz - przekazałem ;) Zrobiłem sobie obiektyw macro z dekla do body i Smeny Symbol. I to takie tam, co wychodzi: 32. 33. 34. 35. Szalom
mallow Napisano 3 Maj 2008 Napisano 3 Maj 2008 mi się chyba najbardziej podoba nr 3 z pierwszego posta
latarnik Napisano 27 Czerwiec 2008 Autor Napisano 27 Czerwiec 2008 (edytowane) Dzieki za komentarz mallow Pare szotow z emigracji, czyli tzw. wakacji tu i owdzie. 20D + Tamron 24-70 36. Sardynia 37. Zatoka w Olbii, Sardynia 38. Porto Torres, Sardynia 39. Alghero, Sardynia 40.Alghero, Sardynia 41. Alghero, Sardynia 42. Zatoka w Olbii, Sardynia 43. Sassari, Sardynia 44. Pesaro, Wlochy 45. Rzym, Wlochy Wszelkie komentarze mile widziane ;) Pozdrawiam ;) Edytowane 1 Lipiec 2008 przez latarnik
latarnik Napisano 9 Sierpień 2008 Autor Napisano 9 Sierpień 2008 (edytowane) Czołem po przerwie! Kolejne zdjęcia, nie takie świeże, ale jeszcze tu nie pokazywane :) Każdy komentarz mile widziany: 46. Biella, Włochy 47. Rzym, Włochy 48. Porto Torres, Sardynia 49. Baden-Würtemberg, Niemcy Salut Edytowane 11 Sierpień 2008 przez latarnik
Lumpy Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 Z ostatniej serii Rzym najlepszy. Na pierwszym za dużo nieba, ostatnie zupełnie mi się nie podoba. Dobre zdjęcia robisz, studiujesz coś w tym kierunku?
latarnik Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 Dzięki za komentarze Lumpy. Nigdzie nie studiuję fotografii, jestem samoukiem i kombinatorem ;)
tweety Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 1 i 2 najlepsze. Lumpy racji nie ma. niebo gra tutaj bardzo dobrą pierwszoplanową rolę. przycięcie go lub wywalenie to byłaby zbrodnia. 2 - rzym jest fajny ae przegiąłeś z kolorkami. reszta taka sobie. 3 za krzywo (rozumiem: dynamika itd ale to już przesada). 4 - komórka lub ot nie cce mi się pstrykać :) pozdrawiam
latarnik Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 (edytowane) Dzięki za komentarz tweety. Mówiąc, że przegiąłem z kolorami masz na myśli intensywność pomarańczowego, czy jestes przeciwko samej ideii dwóch gradientów? Długo się zastanawiałem nad tym zdjęciem w zwykłym b&w i uznałem, ze w tak ocieplone zyskuje. Co do trzeciego, to miałem do niego taką, a nie inną wizję ale dzięki za zajęcie własnego stanowiska. Być może rzeczywiście przegiąłem. Zaskakuje mnie reakcja na czwarte, szczególnie, że był to przemyślany pstryk, począwszy od kolorystyki do kadrowania... Najwyraźniej chybiony... ;) Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpień 2008 przez latarnik literówki
Siepacz Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 A mi się z tych czterech właśnie czwórka najbardziej podoba. Lubię zdjęcia z wyrazistymi chmurami, zwłaszcza jeśli są one, ze tak powiem "dramatyczne" tak jak tutaj. Całość ze względu na kolorystyke, wspomniany dramatyzm przypomina mi pierwsze kadry z "Królestwa niebieskiego" kiedy na jakimś wzgórzu chowana była zmarła żona głównego bohatera. Jedynka jest bardzo dobra, nie warto nic w niej zmieniać, przycinać. Jednak zdjęcie nr. stanowczo wizdiałbym w normalnych kolorkach albo w b&w. Ewntualnie w inej tonacji ale zdecydowanie jednolitej. Trójka przekombinowana jeśli chodzi o kadr, ale chmurki wyszły bardzo ładnie.
latarnik Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 Siepacz, dzięki za uwagi. Odnośnie zdjęcia czwartego, odczytujesz dokładnie takie emocje, jakie chciałem, żeby to zdjęcie wzbudzało. Odnośnie zdjęcia z Rzymu, po kolejnym komentarzu na "nie" zdecydowałem się wrzucić standardowe b&w (starą wersję zostawiam w miniaturce, żeby było wiadomo odnośnie czego była dyskusja). Dzięki za wsparcie panowie!
Rekomendowane odpowiedzi