Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich, chcę wymodelować kokardkę jak na załączonym zdjęciu, czy ktoś ma pomysł jak to wymodelować? Może ręcznie? Jaką techniką, proszę o podpowiedź.:) Troszkę mnie to przeraża

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 4,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja bym to zrobił tak:zacząć od plane'a i powoli dążyć do byle jakiego podstawowego kształtu polymodelingiem... potem na to turbosmooth z 1 iter, na to edit poly i znow pobawic sie vertexami, jeszcze raz na stos jeden turbo smooth z 1 iter i edit poly. i tak az do zadowalajacego efektu. na koniec shell i na to jeszcze raz moze turbosmooth .

inaczej to mozesz spróbować spline'em narysować i potem zrobić lofta z tego jako shape dać bardzo niziutkiego prostokąta o szerokości równej chcianej szerokości wstążki. potem znów i tak edit poly na to by pognieść ją odpowiednio.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki Xizor za podpowiedź, widzę że spędzę resztę niedzieli na modeling tej kokardki, kupa roboty z nią jest, już próbuje coś z tym zrobić ale nie wychodzi:(

Napisano
  • Autor

wymodelowalem wstążkę za pomocą extrudowania w kształt przypominający spłaszczoną pętle z ostrym końcem, dodałem grubości shellem i bawiłem sie każdym elementem czyli dwiema kokardkami i guziołkiem z pomocą soft selection i przemieszczaniem vertexów, aż do zadawalającego efektu.:) Jutro dokładnie napisze jak to zrobiłem a zajeło mi to jakieś 45 min:) Chodziło o taką kostkę jak wyrenderuje w lepszej rozdziałce i poprawie wszystko to tu wrzuce

EDIT: Coś takiego wyszło, klient zadowolony a ja tak w miarę:)

Napisano

jej no wyszło super;) render bardzo mi się bodowa, niby zwykły, a tak jakoś... nie wiem no , głupi jestem lub noc jest, ale przemawia do mnie to;)

Napisano
  • Autor

Dzięki:) W pierwszej wersji prawą stronę kostki oświetliłem pomarańczowym światłem a z lewej lekko niebieskim, efekt był o niebo lepszy no ale klientowi chodziło o szarą kostkę i czerwoną wyróżniającą sie kokardę i tak zwizualizowałem to:)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.