Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam - w ramach przerwy postanowiłem wykorzystać model i rigg który zrobiłem jakiś czas temu i sprawdzić go w animacji. A skoro już zrobiłem to czemu nie poddać tego pod wasze surowe i czujne oko:)

oto link do wersji youtubowej

pozdrawiam i czekam na komentarze:)

Qbikster

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!

Jesli o mnie chodzi to fajnie zrobione. Bardzo podoba mi sie to wspinanie auta i to koncowe uderzenie w kamere :) Czysto zrobione. Jesli moge zapytac, to jak zrobiles takie fajne miekkie zawieszenie i krecenie kol? Opierales sie o jakis tutorial?

Pozdrawiam

xaoo

Napisano

nie ma się w zasadzie czego przyczepić, animacja dobra, kamera też fajnie chodzi, dynamika animacji jak dla mnie świetna.

pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

xaoo:

odnosnie kręcenia kół: zrobiłem je na przy użyciu wire parameters - czyli poruszanie jednym w jakiejś osi wywołuje obrót drugiego - z jednej strony działa dobrze bo nie trzeba animować kół, jednak bywa to upierdliwe np przy wykonywaniu ślizgów i zrywów, muszę znależć czas żeby zrobić jakiś kontroler który to wyłączy.

odnoscie zawieszenia: bazowałem na wiedzy o rigowaniu postaci, jest jednak trochę więcej elementów więc napotkałem dużo ciekawych i upierdliwych niespodzianek:) w ogólnie mówiąc jest dużo constrainów może nawet za dużo, ale jak widać jakoś działa.

mort: dzięki

Napisano

najbardziej mi się podoba jak to auto się podciąga przednimi łapami, świetne

Napisano

i znowu Youtube ktore mam zablokowane ;) a mozesz to wrzucic na video google albo jakas inna strone ?

Napisano

pierwsza klasa, głównie montaż z ruchami kamery robi wrażenie, rzadko można spotkać kogoś kto potrafi wymodelować coś fajnie i nakręcić ciekawie wykorzystując możliwości 3d, gratuluje ;]