Napisano 13 Wrzesień 200717 l Witam - w ramach przerwy postanowiłem wykorzystać model i rigg który zrobiłem jakiś czas temu i sprawdzić go w animacji. A skoro już zrobiłem to czemu nie poddać tego pod wasze surowe i czujne oko:) oto link do wersji youtubowej pozdrawiam i czekam na komentarze:) Qbikster
Napisano 15 Wrzesień 200717 l Witam! Jesli o mnie chodzi to fajnie zrobione. Bardzo podoba mi sie to wspinanie auta i to koncowe uderzenie w kamere :) Czysto zrobione. Jesli moge zapytac, to jak zrobiles takie fajne miekkie zawieszenie i krecenie kol? Opierales sie o jakis tutorial? Pozdrawiam xaoo
Napisano 15 Wrzesień 200717 l nie ma się w zasadzie czego przyczepić, animacja dobra, kamera też fajnie chodzi, dynamika animacji jak dla mnie świetna. pozdrawiam!
Napisano 15 Wrzesień 200717 l Autor xaoo: odnosnie kręcenia kół: zrobiłem je na przy użyciu wire parameters - czyli poruszanie jednym w jakiejś osi wywołuje obrót drugiego - z jednej strony działa dobrze bo nie trzeba animować kół, jednak bywa to upierdliwe np przy wykonywaniu ślizgów i zrywów, muszę znależć czas żeby zrobić jakiś kontroler który to wyłączy. odnoscie zawieszenia: bazowałem na wiedzy o rigowaniu postaci, jest jednak trochę więcej elementów więc napotkałem dużo ciekawych i upierdliwych niespodzianek:) w ogólnie mówiąc jest dużo constrainów może nawet za dużo, ale jak widać jakoś działa. mort: dzięki
Napisano 17 Wrzesień 200717 l bardzo podoba mi się dynamika auta, najlepiej że czuje się że ono "żyje" ;)
Napisano 17 Wrzesień 200717 l najbardziej mi się podoba jak to auto się podciąga przednimi łapami, świetne
Napisano 17 Wrzesień 200717 l i znowu Youtube ktore mam zablokowane ;) a mozesz to wrzucic na video google albo jakas inna strone ?
Napisano 17 Wrzesień 200717 l Autor Kusanagi: link for ju - http://www.qbik.maniak.pl/auto.rar - może sie powoli pobierać, ale kiedyś wkońcu bedzie:) Reszta: dzieki:)
Napisano 13 Październik 200717 l pierwsza klasa, głównie montaż z ruchami kamery robi wrażenie, rzadko można spotkać kogoś kto potrafi wymodelować coś fajnie i nakręcić ciekawie wykorzystując możliwości 3d, gratuluje ;]