Skocz do zawartości

ctrl + z muuuli !?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mama taki głupi problem. Mianowicie mam w 3ds maxie 9 takie częste mini zwiechy, na przykład przy naciskaniu ctrl+z musze czekać jakies 7 sek. zanim ostatnia czynność się cofnie. Scena nie jest zbyt rozbudowana bo są to same blueprinty i w dodatku w niskiej rozdziałce. Miał ktoś coś takiego? Co z tym zrobić?

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Zobacz czy to nie jest kwestia dzialania samego klawisza a nie maksa. Ja np jak gierke wlaczylem i musialem z CTRLem cos robic to tez mi zwieszalo zanim zrobilo i w maxie tak samo mialem. Przywrocilem wtedy system do czasu jak pamietam ze sie z nim tak nie dzialo i bylo ok. W systemie samym nie mialem tego odczuwalnego ale w grach i w maxie o ile dobrze poamietam tak. Sprawdz czy to nie kwestia systemu a nie maxa. POzdrawiam

Napisano

Mi się zdarzało takie coś, przy przesuwaniu vertexów przy prostym nawet modelu wyświetlanym z normalem na shaderze dx. Nie wiem szczerze mówiąc co z tym zrobić...

Napisano

Ja tak bardziej z głupa... może ustawione masz zbyt dużo zapamiętanych cofnięć i max się gubi albo procek/ram jest obciążona - w końcu do zwykła operacja potrzebująca mocy obliczeniowej :D Tak samo się dzieje na "małych" scenkach ?? Sprawdź sobie procesy czy jakieś syfy Ci nie działają. Z tego co się orientuje to jeżeli masz procka jedno rdzeniowego czy jak to tam się zwie :P to wtedy operacje (co jest chyba logiczne :P) wykonywane są jedna po drugiej może jakieś procesy wpierdzi**** się do zabawy i spowalniają reakcje kompa? gg skype itp dużo tego można mieć włączonego choć nie sądzę że to takiego rodzaju problem :D

Napisano

Nie nic z tych rzeczy próbowałem zamykania procesów, gg nawet nie uzywam, zbyt duza liczba cofnięć to tez nie jest. Podejrzewam ze poprostu max warjuje. Jak takie cos mi sie zrobi tpo musze nową scenkę zrobić i zmergować obiekty ze starej i wtedy działa normalnie.

Dziwactwo takie