CarL Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Witam jest to moja druga praca wykonana w 3ds maxie 8 z renderem vray. Proszę o ocenę i sugestie co w następnych pracach mam poprawić. Z góry dziękuję. ps.wszystko wykanałem ja nic nie jest ściągnięte z neta.
arturprx2 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Tozes chłopakowi pojechał po ambicji ;] jak na druga prace to bardzo dobrze. pokombinować trza nad podłagą - bamp sie kłania do dywanu tez trza sie jeszcze przyłozyc Modele ogólnie wporzadku ale ten fotel 2-osobowy a konkretnie samo łaczenie poddupników z oparciami krzyczą help!! ;) popraw materiałki i oswietlenie a bedzie elegancko Pozdrawiam Artur
piotrek Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Ja tu wchodzę, myśląc, że zobaczę świetną wizualizację, a tu co? - pokój niespełnionych mażeń ;) Jeśli już renderujesz vrayem, włącz przynajmniej GI.
JohnZi Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 najgorsze to chyba sa proporcje, przy tym kompie to chyba na kolanach sie pracuje:P
eco Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 ...szczerze mowiac zajrzalem tu przez te "maŻenia" w tytule -moze i nic nie sciagniete z netu ale watro bylo chociaz przejrzec internet i poinspirowac sie fotografiami pokoi - meblami - zaineteresowac sie dlaczego biurko ma blat na takiej wysokosci na jakiej go ma - dlaczego takie a nie inne sa wymiary lozek, foteli i innych gadzetow- modelowanie dla damego modelowania i render w v-ray nie zalatwia sprawy - bo na koniec to i tak wychodzi ze przy biurku nie da sie usiasc a kamienna kanapa w pokoju nie musi byc az taka wygodna- takich rzeczy nie da sie ukryc i to rowniez przesadza o tym czy reder jest udany czy tez nie- i chocbys to renderowal w maxwell'u przez 2 dni to i tak odbior sie nie zmieni- dobrze ze proobujesz -mam nadzieje ze forum pomoze przy kolejnych pracach... aha - a propos "sciagania z netu" -to bez obrazy ale slownik akurat mozesz sciagnac bo byki w tytulach ostro daja po oczach
maverick sheep Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 ps.wszystko wykanałem ja nic nie jest ściągnięte z neta. ja nie wiele widzieć na ten obrazek słabo, pusto, nudno, kolorystyka leży, kadr leży, proporcje kanapa-łózko-komoda są zachwiane, parkiet to chyba z baobabu robili bo takich klepek to raczej nie produkują , flakon z stopionymi drutami w centralnym miejscu renderu no coś rożne marzenia i to chyba tyle narzekań. Rady na przyszłość: 1.Łatwiej zrobić na początku coś co widzisz i możesz dotknąć - czyli własny pokój, za/pożycz tacie metr czy jakaś linijkę i pomierz wszystko zapisując na kartkę wyrwana z zeszytu do polskiego. Potem staraj sie odwzorować wszystko co widzisz i co masz na kartce. 2.Jeśli chcesz sie pobawić w projektanta i dać upust swojej fantazji zrób listę - mój pokój marzeń zawiera - plazme, kanapę, panele drewniane, fotel, szafę, dmuchana lale, komputer,lampę i poklei szukasz stron producentów w tym pomoże google.pl na każdej stronie masz wymiary danego przedmiotu zdjęcia często dokładne rzuty 3.Nie daj sie zniechęcić i pracuj Pozdrawiam i powodzenia
siwy Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Ze skanline'a widziałem setki lepszych renderów. Poczytaj troche tutoriali. Każdy się uczył od podstaw. Zwróć tez uwage na ortografię bo nikt nie będzie poważnie traktował pracy nazwanej "pokój mażeń"
CarL Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Napisano 17 Wrzesień 2007 Dzięki wam nie obrażę się bo macie racje a co do ortografii to mam niestety dysortografie :P na przyszłość bardziej się postaram a co do GI to jest włączone . Masm pytanie czy oświetlenie i render jest dobry czy coś jeszcze poprawić ??
pecet Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 chiba jak napisali że wygląda jakby nie było GI, to nie jest dobrze, co nie?
carlosss Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 no cóż, ;) różne mają ludzie marzenia, o gustach się nie dyskutuje :P "Masm pytanie czy oświetlenie i render jest dobry czy coś jeszcze poprawić ??", lol człowieku zobacz na inne wizualizacje na tym forum i wtedy będziesz wiedział co masz jeszcze do poprawienia ;) jeżeli masz dyscośtam to jest od tego firefox 2.0 :F
Temporal Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 czemu wszyscy zaczynaja od vray'a? moze lepiej by bylo najpierw zrozumiec idee renderowania a nie myslec w ten sposob: "wszystkie te super rendery to w vray'u ludzie robia wiec ja tez odpale vray'a i bede wymiatal". Najpierw to trzeba scanlina przerobic a jak ten bedzie cie ograniczal to przerzucisz sie na MR, Vray, maxwella itd. Wogole ja to bym zaczal od poczatku wiec najpierw modele gdy te wygladaja dobrze (proporcje) to materialy, pozniej oswietlenie kadr i rendering.
Rekomendowane odpowiedzi