Napisano 21 Wrzesień 200717 l projekt: architektura wnętrz architekci: adam kraszewski, anna kochman powierzchnia: 12 m2 lokalizacja: warszawa, piaseczno klient: prywatny etap: koncepcja budżet: - . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Hi. Dobre w swojej prostocie. Bardzo fajne rozwiązanie z wnęką koło wanny. Jedyna rzecz która zaczyna mnie powoli drażnić to ten sam stereotyp i kolorystyka. Pozdro.
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Wszystko fajnie. Niezły pomysł z telewizorem nad wanną. Zastanawiam się tylko jak się otwierają szuflady pod umywalkami :)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l tak hindus ma racje każde wizki sa takie same;) Sand i pinero robicie wszystko na jedno kopyto;) a wizka jakoś mi nie podchodzi daje 6/10 sory. to co mnie najbardziej drażni to kamera która jest ułożona tak że widac tekstury z bardzo bliska a to daje jak dla mnie zły efekt. Pozdrawiam Siwy - to sa zaślepki;p
Napisano 21 Wrzesień 200717 l -wiem ze masz manie do takich kątow ostrych choc one wygladaja nienaturalnie ale maja w zasadzie smaczek , nie lepiej zrobic sciane niewidoczna dla kamery i troszke zmienic ogniskowa ? - jak sie siedzi na kanciastym klopie ? szuflady pod umywalka - niezla atrapa
Napisano 21 Wrzesień 200717 l sans daje małe kąty, inni walą większe :) http://www.wloskowicz.pl/arets.jpg
Napisano 21 Wrzesień 200717 l nie lepiej zrobic sciane niewidoczna dla kamery i troszke zmienic ogniskowa ? heh... Sansa pouczają..
Napisano 21 Wrzesień 200717 l nie pouczam , wiem ze to efektownie wyglada , ale czuje sie jakbym ogladal swiat ogniskowa 15 mm . dobrze ze to nie rybie oko :) / ale to nie znaczy ze mi sie nie podoba ;)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l A jak tobie się wydaje że jaką ogniskową oglądasz świat? Rozumiem że kamera ma wąski kąt widzenia ale ludzkie oko nie.
Napisano 21 Wrzesień 200717 l nie chodzi o kat widzenia tylko o ogniskowa . ogniskowa czlowieka to okolo 50 mm ( porownujac to do aparatow fotograficznych ) a kat widzenia to inna sprawa ;) tutaj zaciesniasz szeroki kat widzenia do kadru - musialbys zrobic pewnie panorame bo ona odpowiada pewnie katowi widzenia ooo siwy juz to napisal :)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Autor -wiem ze masz manie do takich kątow ostrych choc one wygladaja nienaturalnie ale maja w zasadzie smaczek , nie lepiej zrobic sciane niewidoczna dla kamery i troszke zmienic ogniskowa ? - jak sie siedzi na kanciastym klopie ? szuflady pod umywalka - niezla atrapa "Troszkę" nie robi różnicy. Zmiana na 35mm wymaga już przebudowania sceny tak by w kadr nie wchodziły elementy z poza "sceny", a to wpływa na oświetlenie i refleksy. Można ustawiać kamerę prostopadle do ścian ale takie "kłady" chyba sa jeszcze mniej realistyczne. Ogólnie to powtarzacie się. Ile lat można wciąż nawijać o szerokich kątach i ogniskowych? :)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l zmiana na 35 mm wymaga tylko poszukania kadru zeby nie pokazywac zewnatrz sceny wylaczajac element (sciana przez ktora patrzymy jakby jej nie bylo ) zeby go kamera nie widziala nie wplywa na oswietlenie i refleksy niewazne , jest przeciez sie wszystkim podoba
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Autor zmiana na 35 mm wymaga tylko poszukania kadru zeby nie pokazywac zewnatrz sceny wylaczajac element (sciana przez ktora patrzymy jakby jej nie bylo ) zeby go kamera nie widziala nie wplywa na oswietlenie i refleksy niewazne , jest przeciez sie wszystkim podoba http://plfoto.com/40270/autor.html robisz bardzo fajne pejzaże. Spróbuj kiedyś wejść do małego pomieszczenia i zrób kilka fotek starając się jak naciekawiej pokazać całość wnętrza. Mi się to jeszcze nigdy nie udało :)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Twoim kompromisem na to zeby pokazac jest szeroki kat , a moim byla propozycja na niewidzialny element sciany :) przeciez mi sie podoba , kiedys na studiach tez takie kadry robilem , tez perpsektywy z geometrii wykreslnej itp .. :) jestes konsekwentny i tak trzymaj , ja robie kwadratowe fotki Ty robisz szerokie katy ;P
Napisano 21 Wrzesień 200717 l bo sie kupuje tigera w butelce i wtedy problemu nie ma takie pytanko, jak sie wywali ściane to GI bedzie poprawnie działało? chyba nie (też robie teraz łazienke a chce właśnie unikać szerokich kątów bo nie naturalnie wygląda) i jeszcze da sie w V rayu zrobić z jednej strony przezroczystą scianę? odznaczałem 2-sided i nadal nie działa :| btw. ładne wizki:)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l pecet -> Jak nie używasz kamery vrayowej to jest coś takiego jak cliping. A jak używasz to zawsze na ścianie możesz wyłączyć visable to camera.
Napisano 21 Wrzesień 200717 l jak zwykle ldnie, lampa jak dla mnie za nisko hehe.. ale jak sie wyzej da to juz nie to niestety..:)
Napisano 22 Wrzesień 200717 l A łazienka mi sie niepodoba, nie moj styl, taka depresyjna. I oczka kanciaste
Napisano 9 Styczeń 200817 l Fajna ta łazienka, i ten TV ;-) Właśnie zastanwaiam sie jak powinna wygladac moja łazienka,hmm pozdrawiam