Napisano 26 Wrzesień 200717 l Prezentuje moj pierwszy "poligonowy" samochod. Musialem odreagowac klepanie architektury..... Modeling trwal 4 dni w tym przygotowanie materialow. Render 3 minuty w mentalu. zapraszam do komentowania. Pozdro!
Napisano 26 Wrzesień 200717 l to taki cwaniak jesteś to Ci powiem że auto na pierwszym renderze Ci lewituje:D
Napisano 26 Wrzesień 200717 l super !! i to sie nazywa render render porzadny, czas porzadny a nie jak inni rendery po 15h :)
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Kolejny Leonik ;) Render średni jakiś. No i materiały opony i felgi mi się nie podobają. Ale model jest fajny. Mógłbyś troche więcej z tym powalczyć i było by dużo lepiej, bo chyba sobie tak na 'szybko' to zrobiłeś ;)
Napisano 26 Wrzesień 200717 l o co chodzi z tymi leonami? ;) Ostatnio pracki pojawiają się parami podobne. Przypomina mi taką grę 'memory" czy coś takiego co trzeba było odkryć 2 takie same karty. W zasadzie mogę napisać to samo jeszcze raz. Model ładny (brakuje mi tylko czegoś ta tymi kratkami, bo prześwitują) ale render nie jest spektakularny. Aczkolwiek tak jak nielot007 zauważył w relacji do czasu to wypada całkiem nieźle. Choć z drugiej strony 2 xeon + 4gbRAM... nie mam porównania mój rumpol w tym czasie zrobiłby render czarnego backgroundu.
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Model bardzo ładny, ale materiały ubogie i sam render mógłby być lepszy. Kłuje po oczach podłoże widoczne przez przedni, dolny wlot powietrza...
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Właśnie, gdzie wycieraczki? Model ładny ale ja bym go do finished work nie dawał jeszcze bo można z niego więcej wycisnąć. No i studio nie za ciekawe.
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Autor Dzieki wszystkim za komenty. Zamysł jest taki zeby ten samochod zaanimowac jakos efektownie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie to wracam do pracy (niestety nie nad samochodzem) i jak znajde chwile to zajme się nim konkretnie. Jeszcze raz dzieki za komenty!
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Autor Zgadza sie ... zjechalem do 2 minut na klatke. Generalnie to chcialbym zrobic cos ala reklama seata. Chce sprobowac swoich sil w animacji. Narazie prosty test i proponowane jedno z ujec. 120 klatek i okolo 4h renderu. http://www.lucas3d.net/Seat/01.avi Nie wiem czy to dobry pomysl ... ale ten wontek wlasnie zamienilem w W.I.P'a W takim razie prosze admina o przeniesienie go do wip'a. z gory dzieki! pozdrawiam
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Super to w ruchu wygląda, ach kiedy nadejdą czasy żeby można było coś takiego renderować w rozsądnym czasie chociaż cztery godzinki to i tak bardzo szybko.
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Linia bardzo ładna. Razi brak wycieraczek, pusty grill i ostre szpary drzwiowe, jakiś chamfer by się przydał. EDIT: Jeszcze do animki. To razi że odbicia się krzywią. Tak poznaje się bite samochody.
Napisano 28 Wrzesień 200717 l Autor Tomala : to prawda ... na szczescie liczy to inna maszyna i w tym czasie moge zajac sie czyms innym. Chcialbym zrobic 4 ujecia kazde po 4 sekundy czyli w sumie jakies 16h renderu na raz. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie rozwazam ktory pomysl okaze sie tym wlasciwym. Lis : w wersji animowanej po czesci zakrylem juz wiekszosc szpar. Zobaczymy jeszcze z tymi czamferami. Moze nie beda potrzebne az tak bardzo w animce. Edit : no to widocznie moj jest przechodzony :P ... mial byc nowy!
Napisano 1 Październik 200717 l Dwa ostatnie rędery są prześwietlone! Ale tak poza tym to auto bardzo ładne!
Napisano 17 Listopad 200717 l Nie wyszło ci zbytno.Samochód lewituje ,a bez komentarza zostwaiam zarysy na drzwiach...
Napisano 17 Listopad 200717 l "bez komentarza zostwaiam zarysy na drzwiach..." A co ci sie w nich nie podoba??
Napisano 18 Listopad 200717 l Ja mam taka rade na przyszlosc zrob z 3 min 30 i niech to bedzie pozadnie podciadnij samplowanie zeby np rowki nie ginely
Napisano 8 Grudzień 200717 l Autor Dzieki za komenty. W wolnej chwili pobawilem sie troche szejderami i skleilem na szybko (w ramach testu) mala scene. Wiem ze scena jest totalnie nudna ale staralem sie wykrzesac cokolwiek z niej. Nadal Mental Ray. Srednio 5minut na klatke w 1000x500. Dof "wyczarowany" Dof generatorem + mapa Zdepth. Pejs!
Napisano 8 Grudzień 200717 l pierwszy render ciekawie wygląda, trochę odbicia na boku w pozostałych dwóch przeszkadzaja