Bonifatz Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Prezentuje moj pierwszy "poligonowy" samochod. Musialem odreagowac klepanie architektury..... Modeling trwal 4 dni w tym przygotowanie materialow. Render 3 minuty w mentalu. zapraszam do komentowania. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 3 minuty...coś chyba nie tak?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 26 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2007 a to niby dlaczego ? ;) 2x xeon + 4GB ramu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 to taki cwaniak jesteś to Ci powiem że auto na pierwszym renderze Ci lewituje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 super !! i to sie nazywa render render porzadny, czas porzadny a nie jak inni rendery po 15h :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 Kolejny Leonik ;) Render średni jakiś. No i materiały opony i felgi mi się nie podobają. Ale model jest fajny. Mógłbyś troche więcej z tym powalczyć i było by dużo lepiej, bo chyba sobie tak na 'szybko' to zrobiłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 o co chodzi z tymi leonami? ;) Ostatnio pracki pojawiają się parami podobne. Przypomina mi taką grę 'memory" czy coś takiego co trzeba było odkryć 2 takie same karty. W zasadzie mogę napisać to samo jeszcze raz. Model ładny (brakuje mi tylko czegoś ta tymi kratkami, bo prześwitują) ale render nie jest spektakularny. Aczkolwiek tak jak nielot007 zauważył w relacji do czasu to wypada całkiem nieźle. Choć z drugiej strony 2 xeon + 4gbRAM... nie mam porównania mój rumpol w tym czasie zrobiłby render czarnego backgroundu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 26 Wrzesień 2007 Share Napisano 26 Wrzesień 2007 ladny modelik, gdzie sa wycieraczki ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Model bardzo ładny, ale materiały ubogie i sam render mógłby być lepszy. Kłuje po oczach podłoże widoczne przez przedni, dolny wlot powietrza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Właśnie, gdzie wycieraczki? Model ładny ale ja bym go do finished work nie dawał jeszcze bo można z niego więcej wycisnąć. No i studio nie za ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Dzieki wszystkim za komenty. Zamysł jest taki zeby ten samochod zaanimowac jakos efektownie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie to wracam do pracy (niestety nie nad samochodzem) i jak znajde chwile to zajme się nim konkretnie. Jeszcze raz dzieki za komenty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Zgadza sie ... zjechalem do 2 minut na klatke. Generalnie to chcialbym zrobic cos ala reklama seata. Chce sprobowac swoich sil w animacji. Narazie prosty test i proponowane jedno z ujec. 120 klatek i okolo 4h renderu. http://www.lucas3d.net/Seat/01.avi Nie wiem czy to dobry pomysl ... ale ten wontek wlasnie zamienilem w W.I.P'a W takim razie prosze admina o przeniesienie go do wip'a. z gory dzieki! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Super to w ruchu wygląda, ach kiedy nadejdą czasy żeby można było coś takiego renderować w rozsądnym czasie chociaż cztery godzinki to i tak bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Linia bardzo ładna. Razi brak wycieraczek, pusty grill i ostre szpary drzwiowe, jakiś chamfer by się przydał. EDIT: Jeszcze do animki. To razi że odbicia się krzywią. Tak poznaje się bite samochody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2007 Tomala : to prawda ... na szczescie liczy to inna maszyna i w tym czasie moge zajac sie czyms innym. Chcialbym zrobic 4 ujecia kazde po 4 sekundy czyli w sumie jakies 16h renderu na raz. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak narazie rozwazam ktory pomysl okaze sie tym wlasciwym. Lis : w wersji animowanej po czesci zakrylem juz wiekszosc szpar. Zobaczymy jeszcze z tymi czamferami. Moze nie beda potrzebne az tak bardzo w animce. Edit : no to widocznie moj jest przechodzony :P ... mial byc nowy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DruidIII Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Dwa ostatnie rędery są prześwietlone! Ale tak poza tym to auto bardzo ładne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DruidIII Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Dwa ostatnie rędery są prześwietlone, ale tak pozatym to autko ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancerniq Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Nie wyszło ci zbytno.Samochód lewituje ,a bez komentarza zostwaiam zarysy na drzwiach... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 "bez komentarza zostwaiam zarysy na drzwiach..." A co ci sie w nich nie podoba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Ja mam taka rade na przyszlosc zrob z 3 min 30 i niech to bedzie pozadnie podciadnij samplowanie zeby np rowki nie ginely Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 8 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2007 Dzieki za komenty. W wolnej chwili pobawilem sie troche szejderami i skleilem na szybko (w ramach testu) mala scene. Wiem ze scena jest totalnie nudna ale staralem sie wykrzesac cokolwiek z niej. Nadal Mental Ray. Srednio 5minut na klatke w 1000x500. Dof "wyczarowany" Dof generatorem + mapa Zdepth. Pejs! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 świetne ! błyszczy sie jak z reklamy wiec ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Pracuj dalej bo wygląda jak miniatura na mamkicie... Ale shadery spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzio Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 Ludzie. Wycieraczki w nowym Leonie chowają się w słupkach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 pierwszy render ciekawie wygląda, trochę odbicia na boku w pozostałych dwóch przeszkadzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi