giegu Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Nie wiem dlaczego dosyć często zdarza mi się, że w momencie kiedy che zakreskować obszar pomiędzy kilkoma liniami, program zaznacza również całkiem inne obszary które znajdują się poza granicami wskazanej przestrzeni. Dlaczego tak sie dzieje (podkreślam fakt że obszary są na 100% zamknięte ponieważ zawsze robię precyzyjnie \"z automatu\" i z przyciąganiem, wszystko sprawdzałem, nie jestem głupi i komentowałem to ze znajomymi w branży graficznej! - uznają to za błąd programu), czy to czasem nie jest wada wszystkich ACadów (mój 2004) ?? pozdr Giegu :)
Sypo Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Z mojego doświadczenia wynika, że to jest bąd programu:) AutoCad już tak czasem ma, że jak próbujesz jednocześnie zahatchować kilka obszarów zamkniętych to mu czasem palma odbija-to u niego normalne. Pozdrawiam!
Cpt.Obvious Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Wersja ACada 2000 nie ma tego błędu, nie wiem jak poźniejsze wersje.
Bacry Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Dobre, w wersji 2004 źle działa, a w wersji 2000 dobrze. Szczerze powiem nigdy się z tym nie spotkałem. Kiedyś w programie MegaCad był z tym problem w momencie kiedy obszar kreskowany nie był cały widoczny. Ale w AutoCadzie nigdy nie miałem takiego problemu:D
Sypo Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Robiłem przez jakiś czas na 2000 i też miał takie błędy może dlatego że była to wersja oryginalna bo to w biurze było :D Jak narazie przywykłem do tego - nie jest to przecież jedyny błąd AutoCada:)
giegu Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Napisano 18 Grudzień 2003 Dzieki bardzo, przynajmniej nie jestem sam z tym problemem. pozdr Giegu :]
ikim Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 ja tez mam problemy z hathem w cadzie, ten program po prostu tak ma:) Czasem pomaga jak wszystkie obszary ktore chcesz zakreskowac objedziesz jeszcze raz polilinią, tylko to nieco pracochlonne.:)
SansSerif Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Originally posted by ikim ja tez mam problemy z hathem w cadzie, ten program po prostu tak ma:) Czasem pomaga jak wszystkie obszary ktore chcesz zakreskowac objedziesz jeszcze raz polilinią, tylko to nieco pracochlonne.:) I to jest najlepsze rozwiazanie, wtedy robisz select object i dodatkowo new boundary set. W duzych i skomplikowanych projektach bezpiecznie jest prze hatchem zrobic zoom tylko na obiekty ktore chcesz zahatchowac bo pomimo new boundary set i tak acad liczy obszar widoczny aktualnie w oknie. U mnie (amd1700 + 1gbram + winxp + acad 2000) dodatkowo ma tendencje do wywrotek przy skomplikowanym rysunku np z duza iloscia splinow.
Rekomendowane odpowiedzi