wojo23 Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Hmm nie wiem ktory helm lepszy wiadomo ze oba niedokonczone zamieszczam wa rendery :]
hkropinski Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 przerabiaj tutki, pooglądaj anatomię człowieka, zobacz ze naprawdę mieśnie ukladaja sie zupelnie inaczej niz nam to przedstawiles, powodzenia
JmTm00 Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 To co kolega wyzej +pytanie: jaką konwencję przyjmujesz?
wojo23 Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Napisano 29 Wrzesień 2007 hkrpinski a moglbys mi dokladnie powiedziec ktore nie psauja? I prosze jak masz podaj jakis link z tutkiem do postaci plz, zamieszczam jeszcze link z siatka http://www.siataasa.patrz.pl
Levus Napisano 29 Wrzesień 2007 Napisano 29 Wrzesień 2007 Spory zrzut linków zawierających referencje anatomiczne znajdziesz tu: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=202&t=257570 Ogólnie polecam przeglądanie wszelkiej maści szkiców figuratywnych i rysunkowych studiów anatomicznych. Możesz też przeglądać postacie ludzkie zrobione np. w zbrushu. Jest ich trochę, choćby na naszym forum, a także cała masa na Zbrush Central. Droga przez anatomię jest dość zawiła więc w międzyczasie się nie zniechęć;) Pozdro!
wojo23 Napisano 30 Wrzesień 2007 Autor Napisano 30 Wrzesień 2007 A siatka twarzy jest okey ? :) zamieszczam upgrade
wojo23 Napisano 14 Listopad 2007 Autor Napisano 14 Listopad 2007 Nastepny upgrade, prosze o komentarze ;] Mam pytanie cos pomieszalem ze smoothem i wokol nosa sie robi takie dziwne cieniowanie hmm nie wiem jak to nazwac zalacze rendera i zobaczycie nie wiem jak to zmienic ;/
Loki Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 sprawdz smoothing groups polygonow dookola nosa i tych na nosie (jesli sa rozne, to bedzie sie renderowalo "z kantem" - o ile uzywasz maxa hmm tak czytam te swoje posty i powoli dochodze do wniosku ze staje sie coraz mniej zrozumialy Oo (chyba grypa brr) - sory za oftop :)
Tomala Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 Mi się to nawet podoba fajna klata może trochę z ostre wcięcie między cycami. Mięśnie brzucha trochę za równolegle leżą, nadaj im trochę nierówności. Wydaje mi się też że ma za dużą głowę albo za małą klatę. Co do hełmów z pierwszego posta to drugi lepszy. PS: ja też robię teraz takiego wojownika ala 300-stu. Powodzenia.
wojo23 Napisano 15 Listopad 2007 Autor Napisano 15 Listopad 2007 dzieki Tomala, jak zrobisz cos to wrzoc na wipa plz ;] I nastepny upek , wiem nie oszczedzam miejsca.:P Piszcie komentujcie :D
kamil.ochel Napisano 16 Listopad 2007 Napisano 16 Listopad 2007 zmień ten pasek, jest tragiczny. Sutki dalej jak guziki i jakoś dziwnie dłonie wyglądają. Keep going :P
Rekomendowane odpowiedzi